Італія відмовилась грати проти росії матч відбору баскетбольного ЧС

Італія відмовилась грати проти росії матч відбору баскетбольного ЧС

Укрінформ
Італійці обурені позицією ФІБА, яка досі не виключила росію з чемпіонату світу.

1 липня чоловіча збірна Італії з баскетболу мала провести матч відбору на ЧС-2023 проти росії. Однак Федерація баскетболу Італії ухвалила рішення бойкотувати матч проти росії, про що оголосив президент організації Джованні Петруччі, передає Укрінформ.

«Міжнародний баскетбол виділяється своєю позицією, яка увійде в історію, а саме чекати на травень для подальших дій проти росії. Я дійсно розчарований і не думав, що це зайде так далеко.

Читайте також: Україна досі претендує на проведення Євробаскета-2025

Недостатньо було того, що майже всі міжнародні федерації виключили росію зі змагань і що CAS підтвердив положення, прийняті з цього приводу Федерацією футболу Італії. Не вистачило навіть рекомендації МОК, яку, очевидно, прийняли за «лекцію».

Іде війна, що ще має статися? Чи оцінили тоді у ФІБА, що у другій фазі кваліфікації до ЧС-2023 можуть бути два матчі між росією та Україною? Я не бачу, що може змінитися від сьогодні до травня.

Зрозуміло, що в цьому плані спортсмени не несуть відповідальності. Ми вирішили, що національна команда не гратиме п’ятий матч першого кваліфікаційного етапу відбору ЧС-2023 проти росії запланований на 1 липня 2022 року.

Читайте також: Російські клуби виключили з баскетбольних єврокубків

Аналогічне рішення було прийнято Федераціями Нідерландів та Ісландії, обидві з яких є частиною тієї ж групи, що і ми», - заявив Петруччі.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії продовжується вже 37-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-