Українці не повинні вважатися легіонерами в Європі – Красников

Українці не повинні вважатися легіонерами в Європі – Красников

Укрінформ
Подібне рішення посилить наш футбол і нашу збірну.

Віце-президент «Металіста» Євген Красников розповів, як зробити збірну України сильнішою, передає Укрінформ.

«Ситуація справді дуже складна. Навіть складніше, ніж у 2014 році. І основна проблема – це фінанси. Упевнений, що більшість клубів суттєво скоротять свої бюджети – це позначиться на рівні чемпіонату та виступі наших команд у європейських кубках.

Читайте також: Суркіс обіцяє, що «Динамо» не продаватиме українців до літа

Але ми маємо зберегти футбол в Україні. І головне – мати найсильнішу національну збірну, яка є обличчям українського футболу.

Я розумію, що це складно та практично неможливо, але було б чудово, щоб футболісти з українським паспортом не вважалися легіонерами у країнах Європейського Союзу. Поясню чому. Наприклад, європейський клуб зацікавився нашим футболістом, і паралельно вони цікавляться гравцем із Польщі, Хорватії, Чехії. І, незважаючи на те, що український футболіст ні в чому не поступається, а може навіть перевершує конкурента, ключову роль при виборі грає паспорт.

Читайте також: Україна зберігає місце у топ-30 рейтингу ФІФА

Якби вдалося цього добитися, то я впевнений, що багато наших футболістів поїхали б у сильніші чемпіонати. Чим вищий рівень чемпіонату, в якому грають українські футболісти, тим сильніша наша збірна. Зінченко, Ярмоленко, Яремчук, Малиновський тому приклад», - сказав Красников.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії продовжується вже 37-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-