Срна критикує Англію і Італію, які не пускають до себе гравців з УПЛ

Срна критикує Англію і Італію, які не пускають до себе гравців з УПЛ

Укрінформ
Провідні ліги Європи ігнорують рекомендації ФІФА стосовно футболістів з України.

Директор «Шахтаря» з футболу Даріо Срна розкритикував Футбольну асоціацію Англії, яка не дозволила реєструвати нових гравців поза межами трансферних вікон, всупереч рекомендаціям ФІФА стосовно України, передає Укрінформ.

«Бачити синьо-жовті прапори та футболки з закликами до миру – це, звісно, добре. Вдячні за такі жести, вони багато значать, але українським гравцям необхідна практична допомога. Ми просимо у найбільших європейських федерацій – особливо АПЛ та Серії А – відкрити трансферне вікно, щоб гравці з України могли піти в оренду та грати у футбол.    

Читайте також: Асоціація європейських клубів пожертвувала 1 мільйон євро українським клубам

Це не просто прохання через незначні труднощі. Цих людей зачепила війна, і навіть якщо дозволити виступати одному гравцю на клуб, це б все одно зробило велику різницю. Така система може дозволити виступати 20-40-60 футболістам з України – якомога далі від війни.

Якби все було навпаки, і в Англію би вдерлась іноземна армія, я знаю, що УАФ за 2 хвилини погодилась б відкрити трансферне вікно. Є гравці з мого клубу й усієї України, які готові грати, але їх зупинила війна.

Читайте також: Де Дзербі готовий повернутися в «Шахтар» у разі завершення війни

Вивішувати синьо-жовті прапори на ваших стадіонах – недостатньо. Нашим людям необхідна справжня допомога, і я мушу критикувати ті федерації, які роблять недостатньо», – сказав Срна.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії продовжується вже 33-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-