Український шахіст Ельянов вимагає довічної дискваліфікації для Карякіна

Український шахіст Ельянов вимагає довічної дискваліфікації для Карякіна

Укрінформ
Уродженець України Карякін підтримав війну рф.

Український гросмейстер Павло Ельянов засудив російського шахіста Сергія Карякіна за підтримку вторгнення рф до України, передає Укрінформ.

«Кілька слів про Сергія Карякіна. Мені нецікаво та неприємно докладно писати про його позицію та висловлювання, про це і без мене сказано чимало. Все ж таки колись у нас були дружні стосунки.

Думаю, він не був підлою і підступною людиною, але його оточення зіграло свою роль. На даний момент я бачу, що шаховий світ просто не прийме менш суворе покарання, ніж довічна дискваліфікація. Цілком можливо, що і для нього це буде меншим лихом, тому що дуже багато колег готові його «депутінізувати» при зустрічі», – написав Ельянов у фейсбуці.

Читайте також: ФІДЕ скасувала шахову олімпіаду в росії та перенесла її в Індію

Раніше Grand Chess Tour усунув Карякіна від змагань через підтримку вторгнення рф до України. Карякін – уродженець України, але з 2009-го виступає за росію.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії продовжується вже 26-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-