Можливо наступний євросезон буде без українських клубів – юрист

Можливо наступний євросезон буде без українських клубів – юрист

Укрінформ
Сьогодні головне завданні аби збірна зіграла у відборі на ЧС-2022, а «Динамо» провело матч Юнацької ліги УЄФА.

Відомий юрист Ілля Скоропашкін розповів sportarena.com про те, що чекає на український футбол найближчим часом, передає Укрінформ.

«Зі 100% впевненістю можна сказати, що чемпіонат не дограватиметься до завершення війни. Це цілком зрозуміло. Велика кількість футболістів та тренерів так чи інакше захищають Україну від злочинного воєнного нападу з боку Росії.

Важливим питанням розробки механізму догравання буде дата завершення війни. Президент УАФ дав досить зрозумілий коментар для ситуації з чемпіонатом: першочерговий план – дограти чемпіонат за спортивним принципом. Але ми розуміємо, що ситуація може розвиватися за різними сценаріями, тож дивитимемося за обставинами.

Читайте також: Якщо сезон в УПЛ не поновлять, «Шахтар» визнають чемпіоном – ЗМІ

За кордоном розіграш чемпіонату розглядатиметься, швидше за все, лише в екстреному випадку повної неготовності українських стадіонів після війни.

Як буде із представництвом наших клубів у єврокубках? Знову ж таки, все залежить від дати завершення війни. Якщо це буде восени і наш чемпіонат так і не дограють за найкращим варіантом – можливо, євросезон-2022/2023 буде без українських клубів. Не виключаємо, що організатори змагань розроблять особливі критерії саме для українських клубів.

Читайте також: Хочемо дограти сезон УПЛ за спортивним принципом – Павелко

Головними питаннями залишаються матчі національної збірної із Шотландією та «Динамо» U-19 зі «Спортінгом», - розповів Скоропашкін.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії продовжується вже 24-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-