У Пекіні стартувала зимова Паралімпіада-2022

У Пекіні стартувала зимова Паралімпіада-2022

Укрінформ
У столиці Китаю Пекіні в п'ятницю, 4 березня, відбулася урочиста церемонія відкриття XIII зимових Паралімпійських ігор.

До 13 березня будуть розіграні 78 комплектів нагород у шести видах спорту, за які змагатимуться близько 700 спортсменів з інвалідністю, передає Укрінформ.

У складі збірної України - 29 спортсменів, серед яких 20 спортсменів-паралімпійців та 9 спортсменів-лідерів (гайдів).

«Синьо-жовту» команду представлятимуть 13 спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та 7 - з ураженнями зору. Серед спортсменів-паралімпійців - 8 жінок та 12 чоловіків, які виступлять у двох видах спорту - лижних гонках та біатлоні.

Нагадаємо, Міжнародний паралімпійський комітет (МПК) усунув російських та білоруських спортсменів від участі у зимових Паралімпійських іграх-2022 у зв'язку з повномасштабним військовим вторгненням в Україну.

Читайте також: Росію і Білорусь усунули від участі в Паралімпіаді-2022

Зазначимо, що на попередніх ХІІ зимових Паралімпійських іграх 2018 року у корейському Пхьончхані національна паралімпійська збірна України здобула 22 нагороди (7 золотих, 7 срібних, 8 бронзових) і посіла шосте місце у загальнокомандному заліку та четверте - за загальною кількістю нагород.

Загалом за підсумками участі в зимових Паралімпіадах українські спортсмени вибороли 112 нагород - 27 золотих, 41 срібну та 44 бронзових.

Фото: beijing2022.cn.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-