Світоліна не гратиме проти російських і білоруських тенісисток

Світоліна не гратиме проти російських і білоруських тенісисток

Укрінформ
Наша зірка за допуск спортсменів Росії і Білорусі до міжнародних змагань лише у статусі нейтральних спортсменів.

Українська тенісистка Еліна Світоліна відмовилася грати проти російських та білоруських спортсменок через вторгнення військ РФ в Україну, передає Укрінформ.

«Нинішня ситуація потребує чіткої позиції від наших організацій – ATP, WTA та ITF. Тому ми, українські гравці, попросили, щоб ATP, WTA та ITF дотримувалися рекомендацій МОК і допускали російських та білоруських спортсменів лише як нейтральних атлетів, без демонстрації національних символів, кольорів, прапорів чи гімну.

Відповідно, хочу оголосити, що завтра не гратиму в Монтерреї і не гратиму жодного матчу проти російських та білоруських тенісисток, поки наші організації не підуть на цей крок.

Читайте також: Світоліна свої призові направить українській армії

Я не звинувачую російських спортсменів. Вони не відповідальні за вторгнення на нашу батьківщину. До того я хочу віддати належне всім гравцям, особливо російським і білоруським, які сміливо виступили проти війни. Їхня підтримка необхідна», – написала Світоліна.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого Росія завдала ракетного удару по українських містах, а пізніше розпочала повномасштабне вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-