Велепець прокоментував виступи українських біатлоністок на Олімпіаді

Велепець прокоментував виступи українських біатлоністок на Олімпіаді

Укрінформ
На Олсмпійськийх іграх-2022 у Пекіні у п'ятницю завершилися біатлонні змагання.

Оцінку виступам українських біатлоністок дав тренер нашої збірної Урош Велепец, який у цілому задоволений олімпійськими стартами, передає Укрінформ. 

"Сьоме, восьме, десяте, 11-те, 13-те місця - це високі результати наших дівчат. І Меркушина, і Петренко не тренувалися довго через пневмонію. Білосюк не могла більше допомогти, ніж вийшло. Вона підходила у ще гіршому стані. Усе відставили у бік, щоб готуватися до Олімпіади. Але навіть з усіма цими проблемами, і з врахуванням відсутності Блашко, маємо бути задоволені виступами. Звичайно, завжди хочеш більшого, але це важка робота: 200 днів без сім'ї, жертвуєм багато чим - і спортсмени, і тренери. Звичайно, хотіли з більшою вдачею підійти до цієї Олімпіади. Але у підсумку програму пробігли три біатлоністки, Білосюк допомогла в естафеті. Результат  гідний, потенціал у цієї команди великий", - заявив Велепець.

Він також прокоментував сьогоднішнє сьоме місце Юлії Джими у масстарті.

«Сьогодні був сильний вітер, з поривами. Холодно. Дуже важка стрільба. Треба було стріляти або повільно і обережно, або швидко і, якщо не вийде - йти на кола.  Джима використала тактику, яка полягала в тому, аби закривати мішені повільно. Ці штрафні кола дуже неприємні, оскільки вони під підйом. Юлія робила все правильно. От якби не було цього падіння на першому колі... Потім вона зібралася, і сьоме місце - чудовий результат», - сказав тренер.

Читайте також: Біатлоністка Джима стала сьомою у мас-старті Пекіна-2022

Зимова Олімпіада у Пекіні триватиме до 20 лютого.

Фото: noc-ukr.org.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-