Допінг в організм Гунько міг потрапити з китайським м’ясом – тренер

Допінг в організм Гунько міг потрапити з китайським м’ясом – тренер

Укрінформ
Перед стартом Олімпіади-2022 Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) попередило спортсменів про допінгові ризики через вживання м’яса в Пекіні.

Тренер української збірної зі скелетону й бобслею Михайло Гераскевич прокоментував позитивний тест на допінг в української бобслеїстки Лідії Гунько, передає Укрінформ.

«Усе було нормально, і ми навіть не сумнівалися в тому, що все нормально. Розуміли, що вона нічого не вживає, тому що в цьому нема жодного сенсу.

На Олімпіаді не можна приховати, що ти з’їв. За сучасних методів дослідження це неможливо приховати. Ми це все прекрасно розуміли і взагалі за чистий спорт. Ніколи не попадалися на цьому, оскільки не вживаємо.

Читайте також: Українська бобслеїстка Гунько здала позитивний допінг-тест на ОІ-2022 у Пекіні

Звідки це взялося? Ця речовина така ж сама, яку в нашому ж селищі 7 лютого знайшли в іранського гірськолижника. Єдине що, між 10 і 14 лютого Ліда вживала м’ясо перед змаганнями.

Ми про м’ясо читали, коли німецький НОК рекомендував не вживати м’ясо у Китаї, тому що там незаборонено додавати ті речовини, які заборонені в спорті, у раціон худоби.

Читайте також: Лідія Гунько: Є бажання йти далі й розвивати бобслей в Україні

Звичайно, що ми будемо боротися. За таких ситуацій спортсмен найбільш безправний. Треба доводити, що ти не винен, і у тебе нема шляхів до цього. Плюс це дуже дорого коштує, але ми будемо боротися. Ми не розуміємо, що сталося і як це могло статися», – сказав Гераскевич.

Як передавав Укрінформ, нашу країну у Пекіні-2022 представлятимуть 45 спортсменів, які змагатимуться у 12-ти видах спорту. Українці не виступлять лише у хокеї, керлінгу та ковзанярському спорті. Олімпіада-2022 пройде з 4 до 20 лютого.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-