Тренер Івана Ковбаснюка: Він виступав на 70% своїх можливостей

Тренер Івана Ковбаснюка: Він виступав на 70% своїх можливостей

Ексклюзив
Укрінформ
Тимофій Єршов розповів про складнощі перебування на Олімпіаді.

Тренер українських гірськолижників Тимофій Єршов поділився враженнями від виступу українця Івана Ковбаснюка на Олімпіаді (швидкісний спуск на лижах), повідомляє Укрінформ.

«Іван виступив на 70% своїх можливостей. Це пов’язано з тим, що в разі повної потужності на спуску можна допустити помилку і отримати дискваліфікацію. Траса швидкісного спуску складна: на ній багато невеличких бугрів і наявність мертвих зон(зони, в яких спортсмен не бачить, куди повертати, а робить все інстинктивно по пам’яті). Траса слалому легша, ніж була в Пхьончхані. Посівши 14-у місце, ми полегшили психологічний тиск», - розповів Єршов. 

За словами тренера часу на обід у штабу немає.

«Кожен день ми тяжко працюємо, я майже не їм, бо не встигаю і обираю сон, замість сніданку. О шостій ранку ми прокидаємося, йдемо на спуск тренуватися, потім спортсмен обідає, відпочиває, потім тренування і сон. Поки спортсмени сплять, тренери готують лижі на наступний день. Особисто я сплю по 2-3 години на добу» - поділився тренер.

Окрім того, пан Тимофій розповів, що Ковбасюк зіштовхнувся з серйозними проблемами напередодні змагань.

«На результат Івана вплинув його позитивний тест на ковід по приїзду. Перед змаганнями він лише один раз повністю подолав трасу. На другий день тренувань Ваня взагалі впав, зламав лижі, палки і забив спину. На щастя, йому вдалося швидко відновитися», - сказав Єршов.

Читайте також: Ковбаснюк показав другий найкращий результат України в гірських лижах на Олімпіадах

Як повідомляв Укрінформ, українець Іван Ковбаснюк прийшов 14-м на змаганнях зі швидкісному спуску но Олімпіаді в Пекіні.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-