Українські футзалісти дійшли до півфіналу Євро, хоча могли і вище

Українські футзалісти дійшли до півфіналу Євро, хоча могли і вище

Укрінформ
Матч проти Росії досі обговорюють.

Національна збірна України з футзалу підбила підсумки чемпіонату Європи в приміщенні PM Hall за підтримки Parimatch, повідомляє Укрінформ. Лідери команди разом з головним тренером Олександром Косенком і президентом федерації футзалу поговорили з представниками ЗМІ після прибуття в Київ.

Футболістів збірної зустрічали гучними оплесками. Першим слово взяв президент федерації футзалу Сергій Владико.

Читайте також: Збірна Україна з футзалу поступилася Іспанії у грі за «бронзу» Євро-2022

«Велика частка нашого успішного виступу в аспекті підготовки, функціонування нашої збірної належить міністерству молоді та спорту України. Все, що потрібно для підготовки хлопці мали, далі справа була за ними», - сказав президент федерації.

Головною темою конференції, а, можливо, й всього Євро було протистояння між Україною й Росією. Як наслідок, чекати на питання стосовно матчу не довелося. Гостре запитання стосовно поразки у півфіналі Руслана Свіріна парирував модератор. Хлопців захистив пан Владико.

«З Росією нас розводять, але у півфіналі вже особливо не розведеш. Такого шаленого тиску, який отримали наші гравці, не отримував ще ніхто у нашому футболі/футзалі. Всі розуміли важливість нашої можливої перемоги. Перші хвилини матчу було видно хвилювання, нервозність. У певній мірі футзал виграв від цього, але хлопці мали велике психологічне навантаження. Моя жінка взагалі казала: «Не боїтеся, що в разі нашої перемоги росіяни розв’яжуть третю світову війну?», - відповів президент федерації.

Далі ліхтарі світла направили винятково на наших футболістів. Вони вже по черзі, а іноді й всі разом, ділилися враженнями від Євро. Капітан збірної Петро Шотурма пояснив, чому саме він бив пенальті на останніх хвилинах з росіянами.

Читайте також: Зеленський подякував збірній України з футзалу за гру

«Я, як капітан, взяв на себе відповідальність. Коли я підійшов до м’яча, то, звісно, відчував шалену підтримку, мурахи по шкірі від атмосфери трибун, і хотів забити. Два дні я вже не сплю через цей удар. Мені з цим жити, і я хочу попросити вибачення у вболівальників. Після таких моментів ви зазвичай стаєте сильнішими», - пояснив Шотурма.

Після цього тренер збірної України Олександр Косенко вчергове підтримав свого капітана. Попри поразку у півфіналі і тренд топ-збірних на натуралізацію, Олександр Васильович виступає проти цього в лавах збірної.

Читайте також: Косенко: Ми увійшли до четвірки найкращих команд Європи — це неабияке досягнення

«Навіщо ми вирощуємо наших гравців, якщо потім займатися натуралізацією іноземців. Кожен малюк мріє про виступ на чемпіонаті Європи і це буде не чесно, по відношенню до інших гравців. Плюс, натуралізація не дасть довгострокового результату в плані розвитку футзалу», - сказав тренер збірної.

З плином часу прес-конференція переросла в дружню розмову. Ігор Чернявський пообіцяв виконати ще декілька кульбітів, а Михайло Зварич обіцяє покращити результат наступного разу. Користуючись нагодою, президент федерації сподівається, що бізнесмени, які обіцяли преміювати збірну в разі перемоги над Росією, все одно віддячать хлопцям за характер. Тренер, своєю чергою, бачить прогрес і вимагає не опускати планку.

«Своєю грою на Євро наша команда показала, що вона справді творить історію. Для нас велика честь бути вашим партнером, підтримувати асоціацію та команду.  Сподіваємось на нові успіхи в майбутньому і щиро бажаємо, щоб результати ставали дедалі вищими. А смак кожного гола у вас залишався довше», - підсумувала директор з комунікацій Parimatch Ukraine Альона Кобозева.

Фото: Parimatch

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-