На олімпійській трасі складні умови, але складні для всіх – Велепець

На олімпійській трасі складні умови, але складні для всіх – Велепець

Укрінформ
Біатлонні перегони стануть справжнім випробуванням через холод, вітер та сухий сніг.

Старший тренер жіночої збірної України з біатлону Урош Велепець розповів про погодні умови та особливості траси перед стартом зимової Олімпіади-2022 у Пекіні, передає Укрінформ.

«Насамперед треба сказати, що тут дуже холодно, вітер постійно дме. Вдень ще плюс-мінус, бо сонце, а ввечері, коли сонце сідає, дуже холодно, сягало до мінус 25. Тому складні умови, але складні для всіх, комусь більше підходить холод, комусь менше.

Читайте також: Олімпіада-2022: Україна назвала склад на змішану естафету з біатлону

Траса в принципі не найскладніша, але треба розуміти, що тут висота, сніг слизький, тугий, не ковзає, бо сухий. Навіть по рівному важко бігти, треба постійно відштовхуватися, складні перегони будуть однозначно.

Потрібно мати удачу, треба правильно реагувати як на стрільбищі, так і на трасі. Проте сам вітер майже однаковий, рідко змінює бік. Майже тиждень тут, вітер майже завжди однаковий - знизу-вгору, зліва-направо. Рідко змінює бік, тож краще пристрілятися. Лежачи можна закривати, а стоячи більше проблем, коли потрапляєш у порив, важко стріляти», - розповів Велепець.

Читайте також: Меркушина вилетить на Олімпіаду 5 лютого: вона замінить Білосюк

У складі жіночої збірної України у Пекіні мають виступити Юлія Джима, Валентина Семеренко, Дар'я Блашко та Ірина Петренко. Олена Білосюк перед стартом Олімпіади склала позитивний тест на коронавірус і пропустить перші перегони у Пекіні. Замінити її може Анастасія Меркушина.

Біатлонний олімпійський турнір стартує у суботу, 5 лютого. Перший вид - змішана естафета. Загалом на Олімпіаді-2022 у біатлоні розіграють 11 комплектів медалей. Біатлонні старти у Пекіні триватимуть до 19 лютого.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-