Лідерка збірної України з біатлону здала позитивний тест на коронавірус

Лідерка збірної України з біатлону здала позитивний тест на коронавірус

Укрінформ
Олена Білосюк може пропустити перші гонки Олімпіади-2022.

Головний тренер жіночої збірної України з біатлону Урош Велепець повідомив, що Олена Білосюк (Підгрушна) отримала позитивний тест на коронавірус, передає Укрінформ.

«Боялися цього з першого дня. Пішов ефект доміно. Сподівалися, що проскочимо і будемо спокійними. Сьогодні перший спортсмен (отримав позитивний тест) – Олена Білосюк.

Її готували практично цілий рік. Вона жертвувала цілим сезоном, щоб готуватися до Олімпіади. Сьогодні вночі була висока температура, зранку трішки краще, але позитивний тест.

Читайте також: Стало відомо, коли тренер біатлоністів Санітра має вийти із самоізоляції

Треба зрозуміти, чи зможе повернутися в ритм. Два тижні до естафети, але це питання до лікарів (чи встигне відновитися).

Тест Олени — це катастрофа. За команду ще нічого, а Олена жертвувала цілий рік. Пропускала гонки. Вона їх хотіла бігти, але ми говорили, щоб готувалася до Олімпіади.

Зробила кілька тренувань тут, з оптимізмом йшла, ну і от. Чекаємо, хто буде наступним. Боїмося цього. З тренера пішло на сервісмена, потім на фізіотерапевта.

В нас кілька днів масажу немає, бо фізіотерапевт жіночої команди також на карантині», – сказав Велепець.

Читайте також: Тренер збірної України з біатлону Ященко повернувся до роботи з командою

Нагадаємо, що на самоізоляції перебуває головний тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра, також позитивні тести на ковід здали 2 представники обслуговуючого персоналу збірної.

Позитивний тест був у тренера жіночої команди Ігоря Ященка, але на наступний день він здав вже негативний тест, і залишив самоізоляцію.

Як повідомляв Укрінформ, Олімпіада в Пекіні пройде з 4 по 20 лютого.

Фото: НОК України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-