Підручний: Олімпійська траса нелегка, нема де відпочити

Підручний: Олімпійська траса нелегка, нема де відпочити

Укрінформ
Лідер збірної України готується до старту Ігор у Пекіні.

Капітан чоловічої збірної України з біатлону Дмитро Підручний розповів для Biathlon.com.ua про трасу та комплекс, де відбуватимуться змагання під час Олімпійських ігор-2022, передає Укрінформ.

«Траса досить специфічна, не проста. Дуже багато затяжних підйомників, їх можна віднести до рівнини. Спуски короткі, і переважно або з поворотами, або різкі і короткі. Старт і вихід із рубежу відразу підйом, фініш теж у невеликий підйом. Перед тим, як заїхати на фініш або рубіж – відносно довгий з поворотом спуск, після цього поворот наліво – на стрільбище, а прямо – фініш на підйом. Тож фініш буде цікавим. Траса нелегка, нема де відпочити. Якщо підсумувати, то перша частина дистанції – це підйоми, а друга – переважно спуски з поворотами, крім невеликих підйомів», — сказав Підручний.

«Траса практично ідеально чиста: немає ні глини, ні піску. Вітром пісок теж не надувається, принаймні за ці два дні я такого не бачив. Сніг тут штучний, натурального немає. Він дуже жорсткий, перемерз, і лижі  на підйом взагалі не їдуть: оскільки сніг жорсткий, лижі в нього просто врізаються. Сніг є лише на трасі та в олімпійському селі – де трава зараз настріляли сніг», - додав український біатлоніст.

Крім Підручного, чоловічу збірну України на Олімпійських іграх у Пекіні представлять Артем Прима, Антон Дудченко, Богдан Цимбал та Артем Тищенко.

Читайте також: Чемпіонат Європи з біатлону: Україна посіла сьоме місце в одиночній змішаній естафеті

Як повідомляв Укрінформ, біатлонні змагання на Олімпіаді-2022 у Пекіні стартують 5 лютого змішаною естафетою. Також у програмі Ігор індивідуальні перегони, спринти, переслідування, класичні естафети та мас-старти.

Фото: Український біатлон

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-