Хокей: президент IIHF підтримав українську федерацію у конфлікті з клубами

Хокей: президент IIHF підтримав українську федерацію у конфлікті з клубами

Укрінформ
За словами Люка Тардіфа, клуби новоствореної Суперліги порушили принципи міжнародного хокею.

Президент Міжнародної федерації хокею на льоду (IIHF) Люк Тардіф провів зустріч із представниками Української хокейної ліги, яку в нинішньому сезоні залишили кілька клубів-учасників новоствореної Суперліги, передає Укрінформ.

«До 13 грудня я був обізнаний у ситуації, оскільки кілька клубів звернулися до мене через те, що не погоджувалися із санкціями від ФХУ. Я дав завдання юридичному департаменту IIHF перевірити справедливість винесення таких рішень. Ми провели своє розслідування, отримали усі документи. Можу сказати, що з боку ФХУ процедуру було дотримано належним чином.

З попереднього розслідування у IIHF чітко зрозуміли, що покараними клубами було порушено фундаментальні принципи міжнародного хокею. Перший із них - клуби не забезпечили участі гравців у збірній, самі хокеїсти добровільно покинули національну збірну. Друге фундаментальне правило – після усунення гравці взяли участь у матчах національного чемпіонату», - пояснив ситуацію Тардіф.

Читайте також: Вадим Гутцайт не буде втручатися в конфлікт федерації хокею з «Донбасом»

За словами Тардіфа, чемпіон України «Донбас» зможе повернутися до Ліги чемпіонів лише у разі визнання санкцій від Федерації хокею України.

Як повідомляв Укрінформ, після скандалу з відкликаними хокеїстами збірної «Донбас» та «Краматорськ» були виключені з УХЛ. «Маріуполь» та «Білий Барс» вийшли з чемпіонату на знак солідарності та приєдналися до Суперліги.

Фото: ФХУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-