Олексій Середа та Данило Аванесов – чемпіони світу серед юніорів у синхроні

Олексій Середа та Данило Аванесов – чемпіони світу серед юніорів у синхроні

Укрінформ
Це третя нагорода для Олексія і сьома для збірної України.

Олексій Середа, який вже на цьому чемпіонаті здобув золоту та срібну медалі в індивідуальних стрибках, разом з колегою і наймолодшим учасником збірної України Данилом Авнесовим піднялися на найвищу сходинку п’єдесталу у синхроні з вишки, повідомляє Укрінформ.

Наші спортсмени на 18,12 бали випередили найближчих конкурентів з Росії Максіма Малофєєва і Сандро Рогаву (303,18), трійку найкращих замкнули Діого Сілва і Каван Фігуередо Перейра з Колумбії (298,42).

«Я знав, що якщо я і Даня все попадемо, то скоріше за все буде золото. Ми сьогодні краще стрибали, ніж на відборі на ці змагання на Чемпіонаті України, але у мене знову не вийшов третій стрибок. В принципі на 7 балів це непогано, але я знаю, що я можу робити його і на 9 і на 10. Така ж ситуація і з 4 стрибком. Але в принципі непогано, я радий. Радію цій медалі, навіть більше, ніж попереднім, адже тут ми її разом здобули. Ми багато тренувались, наполегливо працювали над цим і ця медаль не просто з неба впала, а ми довго до цього йшли і все у нас вийшло», - сказав Олексій Середа.

Для Данила Аванесова це перша нагорода на цьому старті.

«Я не очікував, що так виступлю. Щасливи, що посів перше місце з Льошою. Але є завжди куди рости. Перед стрибками я не думав про медаль, головне було – добре виступити, не завалити стрибки й показати достойну суму балів», - поділився Данило Аванесов.

Читайте також: Олексій Середа став чемпіоном світу зі стрибків у воду серед юніорів у Києві

Як повідомляв Укрінформ, це вже 7 нагорода у скарбничці збірної України. Наразі юніори вибороли 4 золоті, 2 срібні і 1 бронзову медалі.

Фото: прес-служба федерації

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-