Олексій Середа став чемпіоном світу зі стрибків у воду серед юніорів у Києві

Олексій Середа став чемпіоном світу зі стрибків у воду серед юніорів у Києві

Укрінформ
Для збірної України це вже третє «золото» на ЧС і 5-а медаль загалом.

Наймолодший чемпіон Європи Олексій Середа завоював «золото» чемпіонату світу світу серед юніорів зі стрибків у воду з 10-метрової вишки, повідомляє Укрінформ. У підсумку українець набрав 484.60 бали, випередивши росіянина Гулідова більше ніж на 50 очок.

«Перші два стрибка у фіналі я зробив добре, а от на третьому помилився і зробив на 5 балів. Взагалі титул чемпіона світу - це хороший результат для мене, я показав немаленьку суму балів, а от третій стрибок я міг робити краще на 8 - 8,5 бали. Сьогодні конкуренція була на висоті, сильні хлопці, з деякими я вже на Кубку світу зустрічався і на Олімпійських іграх. Для мене цей чемпіонат лише розпочався, завтра стрибаю 3-метровий трамплін, потім синхрон. По закінченню цих змагань буде ще чемпіонат України, після якого я їду на Фестиваль з водних видів спорту в Абу-Дабі. Тому буду далі тренуватися і готувати нові стрибки».

5-й змагальний день Чемпіонату світу зі стрибків у воду серед юніорів, що триває у Києві у спорткомплексі «Ліко», подарував збірній України одразу два фінали. Окрім Олексія Середи, за нагороди у стрибках з трампліну у групі «A» боровся Данило Коновалов, але зупинився за крок від п'єдесталу.

Читайте також: Ксенія Байло виграла «золото» на юніорському ЧС зі стрибків у воду у Києві

Як повідомляв Укрінформ, збірна команда України вже завоювала 5 нагород на Чемпіонаті світу зі стрибків у воду серед юніорів: «золото» у Данила Коновалова (трамплін 3-м, група «А»), Ксенії Байло (вишка, група «В»), Олексія Середи (вишка, група «В»), «срібло» - у Данила Коновалова і Богдана Чижовського у синхронних стрибках з трампліну, «бронза» - у Ксенії Байло на 1м трампліні (група «В»).

Фото: прес-служба федерації

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-