Айнарс Багатскіс: ніхто не отримав виклик в збірну авансом

Айнарс Багатскіс: ніхто не отримав виклик в збірну авансом

Укрінформ
України стартує в кваліфікації до чемпіонату світу з баскетболу.

Головний тренер чоловічої збірної з баскетболу Айнарс Багатскіс розповів про підготовку до стартових матчів кваліфікації до чемпіонату світу в рамках прес-конференції за підтримки компанії Parimatch, повідомляє Укрінформ.

«Кожна збірна ставить собі за мету вийти на чемпіонат світу. З якого місця - це вже не настільки важливо. Всі думки зараз про матч з Грузією. Зазвичай, все стає зрозуміло перед матчем. Ми готуємо декілька тактичних налаштувань залежно від їхнього складу. Визначусь стовідсотково, коли побачу заявку суперника. Жоден з баскетболістів не отримав виклик в збірну авансом», - сказав Айнарс Багатскіс.

Читайте також: Українські баскетболісти розпочали підготовку до відбіркових матчів ЧС-2023

«Натуралізувати - це не самоціль. Натуралізувати баскетболістів потрібно лише тоді, коли вони можуть допомогти команді. Щоб бути конкурентними, ми повинні мати гравців на всіх позиціях, щоб в разі чого закривати проблемні зони. Натуралізація - це не примха, інколи це необхідно. Але я особисто працюю для того, щоб покращити навички українських баскетболістів» - додав головний тренер збірної стосовно натуралізованих гравців, зокрема Джерома Рендла.

До лав національної збірної повернувся баскетболіст іспанської «Барселони» Артем Пустовий.

«Завжди радий повертатися до України, до збірної. Завжди намагатимуся допомагати збірної, як тільки виникає така можливість. Раніше вдавалося не завжди через те, що клуб не відпускав, через певні обставини», - поділився Артем Пустовий.

Читайте також: Визначився склад баскетболістів України на матчі відбору ЧС-2023

«ФБУ робить максимум, щоб у нас була сильна команда, щоб ми частіше бачили нашу збірну та головних турнірах. Всім нам потрібні перемогу і ми раді бути поруч із баскетболом. Впевнений, за матчами відбору будуть слідкувати багато вболівальників і ми зробимо, щоб їх кількість тільки зростала» - сказав голова департамента спонсорства Parimatch Ukraine.

Як повідомляв Укрінформ, збірна України стартує у відборі на чемпіонат світу матчем проти збірної Грузії. Окрім грузинів за вихід на ЧС українці змагатимуться з північними македонцями й іспанцями в квартеті G.

Збірна України зіграє 26 листопада в Тбілісі проти Грузії та 29 листопада в столичному Палаці спорту проти Північної Македонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-