Федерація зі стрибків у воду оскаржить призначення нового головного тренера збірної України

Федерація зі стрибків у воду оскаржить призначення нового головного тренера збірної України

Укрінформ
Ілля Кваша не має необхідного тренерського стажу

Президент федерації зі стрибків у воду Ігор Лисов розповів про ситуацію навколо призначення нового головного тренера збірної України зі стрибків у воду, повідомляє Укрінформ. 

Він вважає, що прийом кандидатів задля участі в конкурсі пройшов з грубою помилкою.

«Є спеціальні кваліфікаційні вимоги, щоб взяти участь у конкурсі на посаду головного тренера збірної України зі стрибків у воду. Перше - це наявність вищої освіти, друге - володіння української мови, третє - стаж роботи на посаді тренера на менше п‘яти років. Я вважаю, що комісія допустила помилку, адже в одного з трьох кандидатів, Іллі Кваші не має жодного дня стажу тренерської роботи», - сказав Ігор Лисов

«Тренери і спортсмени подали лист-звернення до міністерства з вимогою скасувати рішення комісії щодо призначення Кваші головним тренером. Федерація хоче зрозуміти, чому конкурс провели не за встановленими правилами. Потім провести конкурс серед людей, які мають право презентувати на посаду головного тренера зі стрибків у воду. Я вважаю, що міністерство робить помилку зараз з тренером. Ми хочемо отримати пояснення цих дій, чому міністерство не дослухається до федерації. Ми не маємо жодного документу, який би пояснював підстави, на яких Кваша взяв участь у конкурсі» - додав президент федерації зі стрибків у воду.

Ігор Лисов також переконаний, що Федерація розвивається у правильному напрямку.

«Якщо умовно орган, який відповідає за роботу міністерства вважатиме, що окремий вид спорту не розвивається належним чином, то варто скликати спеціальну комісію, яка б приїхала, зібрала тренерський штаб і оцінила якість їхньої роботи. Рішення Кваші взяти участь у конкурсі здивувало мене. Я розмовляв з ним і запропонував розвивати київську федерацію стрибків у воду, щоб під час олімпійського циклу він показав, на що здатен. Якщо він хоче повернутися до спорту, то ми допоможемо йому набратися досвіду, щоб в майбутньому на щось претендувати», - розповів Ігор Лисов.

«В нашому виді спорту відбувається зміна поколінь. Люди, які мають олімпійський досвід, залишуться в команді. Наш десятикласник Льоша Середа входить в шістку найкращих стрибунів світу. Враховуючи наші результати, враховуючи складність нашого виду спорту, особливо в питанні пошуку професійних кадрів, ми змогли зібрати якісних фахівців і маємо сильний тренерський штаб», - підсумував президент федерації стрибків у воду.

Читайте також: Київ прийме юнацький чемпіонат світу зі стрибків у воду

Як повідомляв Укрінформ, з 2-го по 9-е грудня в Києві проходитиме юнацький чемпіонат світу зі стрибків у воду. Участь у змаганні вже підтвердили 30

країн.

Фото: прес-служба федерації

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-