Федерація і Міністерство спорту мають зробити все, щоб Новіков залишився – Беленюк

Федерація і Міністерство спорту мають зробити все, щоб Новіков залишився – Беленюк

Укрінформ
Беленюк вважає, що Україна повинна втримувати спортсменів такого рівня.

Олімпійський чемпіон Токіо та народний депутат Жан Беленюк у коментарі Tribuna.com відреагував на те, що чемпіон Європи у греко-римській боротьбі Семен Новіков готовий змінити спортивне громадянство, передає Укрінформ.

«Україна вже вклала у Семена значні ресурси, якщо порахувати кількість зборів та змагань. Федерація спільно з Міністерством спорту мають зробити все, щоб він залишився. Погано, коли спортсмени взагалі думають про те, щоби покинути збірну. Це безперечно непростий вибір для кожного. Якщо вони на це йдуть, то мають бути суттєві мотиви.

Читайте також: Український борець Новіков змінив спортивне громадянство

Вже поспілкувався з головним тренером збірної України Володимиром Шацьким та виконувачем обов'язків президента асоціації Юрієм Копитком, які зацікавлені в тому, щоб Семен залишався. Загалом, у цьому зацікавлені усі, хто займається проблемами українського спорту.

Знаю, що у Семена зараз непростий етап – така сама травма плеча, яка була перед Олімпіадою. Його прооперували. Можливо, це ще якимось чином психологічно впливає та демотивує. Це складна ситуація, в якій потрібно глибоко розумітися, щоб зрозуміти всі його мотиви.

Усі розуміють, що Новіков – сильний спортсмен, який може багато зробити для української греко-римської боротьби. Його треба вислухати та зрозуміти, в чому річ.

Читайте також: Новіков — про можливу зміну громадянства: поки не знаю, чи залишусь у збірній України

Крім того, Семен – дорослий хлопець. Незабаром йому буде 24 роки. Він уже здатний аналізувати та робити висновки. Коли спортсмени йдуть на подібні кроки, то повинні розуміти, що держава, яка їх запросила, сприйматиме їх як працівників. А батьківщина – це батьківщина», – сказав Беленюк.

Раніше з'явилася інформація, що Новіков продовжить кар'єру у збірній Болгарії. Згодом спортсмен спростував факт зміни громадянства, але повідомив, що не знає, чи залишиться у збірній України.

Як повідомляв Укрінформ, у 2020 році Новіков став чемпіоном Європи, після чого він заявив про бажання виступити на Олімпійських іграх, але до Токіо-2020 вирушив Беленюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-