Матч, який ми повинні виграти без питань

Матч, який ми повинні виграти без питань

Укрінформ
Збірна України гратиме заключний поєдинок в групі відбору на ЧС-2022.

15-го листопада національна збірна України з футболу на виїзді протистоятиме Боснії і Герцеговині в рамках заключної осінньої частини відбору на чемпіонат світу в Катарі. Перед матчем українці перебувають на третьому місці, відстаючи від фінів на два очка. Щоб продовжити боротьбу за відбір, потрібно перемагати боснійців і сподіватися на поразку Фінляндії у матчі з французами. Про шанси України на перемогу і важливість результату – в матеріалі Укрінформ.

Читайте також: УАФ просить УЄФА вирішити ситуацією з недопуском наших уболівальників на гру в Боснії і Герцеговині

Проти України без «вожака»

Збірна України підходить до матчу в оптимальному складі, порівняно з останнім поєдинком між командами у відборі. До лав збірної України повернулися Руслан Малиновський і Олександр Зінченко. Останній залікував свою травму. Окрім цього, після довготривалої паузи заявку національної команди поповнив Денис Гармаш. Динамівець забив вже 6 м’ячів в чемпіонаті України і набрав непогану ходу. Власне, скаржитися на відсутність креативних півзахисників Олександр Петраков не зможе.

На противагу Україні, Боснія має чималі проблеми зі складом. У боротьбі за престиж (математичних шансів вийти з групи немає) їм не допоможе найкращий бомбардир і безсумнівний лідер збірної Едін Джеко. А палкий фанат Андрія Шевченка, між іншим, забив 51 м’яч у футболці національної команди. Ще однією втратою Боснії стане захисник лондонського «Арсенал» Сеад Колашинац. Обидва футболісти зазнали травм.

Читайте також: Капітан боснійців може не зіграти проти України у відборі на ЧС-2022

Мінімальної перемоги замало

Враховуючи порядок денний у штабі боснійців і розклад у групі, Україна повинна перемагати впевнено. Як зазначалося раніше, Боснія не має шансів вийти з групи і матч проти України є не більше ніж дотримання регламенту відбору. Підопічні Петракова повинні перемогти, адже навіть нічия не влаштує. Більше того, зробити це переконливо. Можлива нічия у матчів фінів і французів може залишити нас поза плей-офф навіть в разі перемоги над Боснією. Різноманіття можливих сценаріїв примушує зробити від себе все необхідне у матчі – перемогти з різницею в 2-3 м’ячі. Чи здатен на це Петраков?

Ми постійно говоримо про прагматизм виконуючого обов’язки головного тренера збірної. Попри це, він ще не опинявся в такій складній ситуації. У матчі з боснійцями варто забивати – не пропустити буде замало. Товариська гра проти Болгарії показує, що Олександр Васильович розуміє складність ситуації і, за його словами, готовий змінюватися. Матч в Одесі показав, що Петраков здатен змінити схему і діяти агресивно в атаці. Журналіст Ігор Циганик взагалі прогнозує перехід збірної до «шевченківської» моделі гри – 4-3-3 з трикутником в центрі поля і трійкою в нападі. Головне, щоб реалізація була вищою аніж в епоху Андрія Миколайовича. Останні матчі збірної показують, що і в часи Петракова в цьому компоненті варто прибавляти.

Читайте також: Ми з Малиновським перевернули цю сторінку – Петраков

Без результату соромно зазіхати на ЧС

Обставини складаються таким чином, що перемога над Боснією є необхідною не лише в турнірному плані, а й з точки зору репутації на міжнародній арені. Звісно, вона може не допомогти посісти другу сходинку в таблиці, якщо французи програють фінам. Але  хіба можна звертати на це увагу перед матчем проти знекровленого супротивника без мотивації? Особливо зважаючи на те, що навіть за сприятливого сценарію для України ми посядемо друге місце.

«Стежити за грою Фінляндії з Францією не буду і нічого про результат говорити хлопцям не буду. Нам потрібна перемога над Боснією і ми гратимемо на неї. Усі хлопці здорові, усі тести негативні», - сказав Олександр Петраков перед матчем з Боснією.

Друге місце гарантує нам лише продовження боротьби з командами, які теж не змогли перемогти в своїх групах. У можливому плей-офф на нас вже чекають Португалія й Італія. З психологією невдах проти таких команд не варто навіть виходити грати, навіть в теорії. Тому чекаємо лише на перемогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-