У Києві готуються до головного марафону країни - Wizz Air Kyiv City Marathon

У Києві готуються до головного марафону країни - Wizz Air Kyiv City Marathon

Фото
Укрінформ
У забігу візьмуть участь ветерани АТО й діти з інвалідністю.

23-го і 24-го жовтня в Києві відбудеться 12-й марафон Wizz Air Kyiv City Marathon, повідомляє Укрінформ. В забігу візьмуть участь близько 8500 учасників, серед них 300 іноземців, 100 ветеранів АТО і діти з інвалідністю.

«Марафон відбуватиметься з дотриманням карантинних норм. Люди стартуватимуть в двох різних коридорах: зеленому і жовтому. В зеленому стартуватимуть вакциновані учасники або такі, що перехворіли, зробили плр-тест. В жовтому стартуватимуть, в кого немає таких документів. Призовий фонд - 132 тисячі, який розподілять між абсолютними переможцями всіх категорій.

Марафон відбуватиметься в одне коло. Ми вирішили, що перекривати рух повністю не є конструктивно. Ми перекриватимемо лише певні полоси мостів. Загальне перекриття доріг триватиме до 2-3 годин», - зазначив CEO Run Ukraine Дмитро Черніцький.

Учасники долатимуть різні дистанції, залежно від своїх фізичних кондицій. Захисники й захисниці України бігтимуть «ветеранську десятку».

Читайте також: У столиці на вихідні обмежать рух транспорту через марафон

«У «ветеранській десятці» (забіг на 10 кілометрів) візьмуть участь ветерани АТО. На цій дистанції побіжать ті, хто отримав серйозні поранення на війні. Рухова активність стає для наших ветеранів стимулом розвиватися, рухатися далі. Чому саме 10 км? Тому що це та дистанція, яку можна подолати без особливої підготовки. Для багатьох захисників України цей забіг означає більше, аніж може здатися. Головна наша мета - покращити здоров’я наших ветеранів. Цьогоріч 100 захисників і захисниць візьмуть участь в забігу» - розповів уповноважений президента з питань реабілітації ветеранів Костянтин Винниченко.

В забігу також візьмуть участь діти з інвалідністю за підтримки бігового клубу для дітей з інвалідністю «Рука об руку».

«Ми створили біговий клуб «Рука об руку», щоб діти з інвалідністю могли побачити світ очима спортсмена. У дитячих забігах у нас братимуть участь 5 дітей, які бігатимуть самотужки, діти на візках долатимуть дистанцію 4.2 кілометра у супроводі дорослих. Прошу поставитись з розумінням до перекриття доріг. Для бігунів - це подія, для ветеранів АТО і дітей з інвалідністю - це свято. Давайте рухатися вперед до толерантності й емпатії», - сказала засновниця клубу Марина Саєнко.

Як повідомляв Укрінформ, ювілейний 10-й забіг Wizz Air Kyiv City Marathon зібрав на стартах близько 17-м тисяч учасників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-