Ще один фінал на шляху до ЧС-2022: цього разу з боснійцями

Ще один фінал на шляху до ЧС-2022: цього разу з боснійцями

Укрінформ
В матчах, коли результат виходить на перший план, настає золотий час для лідерів.

12-го жовтня національна збірна команда України гратиме проти Боснії і Герцоговини на «Арені Львів» в рамках кваліфікації до чемпіонату світу в Катарі 2022. Колектив Олександра Петракова має перевагу над суперником в два пункти перед грою. Щоб забезпечити собі друге місце в групі необхідно перемагати Боснію. Про золотий час для лідерів, прагматичного Петракова і магію «Арени Львів» - в матеріалі Укрінформ.

Читайте також: Петраков: На матч з Боснією і Герцеговиною гравців не треба мотивувати

Характер - основа успіху в чемпіонських «раундах»

Критикувати збірну України за гру проти Фінляндії можна. Варто пам’ятати головне - результат здобуто. В матчі проти Боснії перемога важитиме не менше. Таким чином, варто забути про красу футболу і налаштуватися на в’язку гру з великою кількістю боротьби.

В матчах, коли результат виходить на перший план, настає золотий час для лідерів. Про відсутність Зінченка і конфлікт живого-здорового Малиновського з тренером сказано вдосталь. Їх у розпорядженні команди немає, тому вже перевірені лідери вкотре повинні засяяти. Ярмоленко, Яремчук, Степаненко повинні зіграти матч всього життя. Дует «Я-Я» (Яремчук - Ярмоленко) дивував європейську спільноту під час Євро, став тузом в рукаві проти фінів. Зараз варто братися за Боснію.

«Їх не потрібно мотивувати. Коли ми їхали, ми багато згадували. Я їх знаю з 2010-го року. Коли вони були маленькими, їх треба було мотивувати, зараз не потрібно нічого говорити. Вони все знають, ми не можемо навіть грати внічию»,- сказав тренер збірної України Олександр Петраков.

Читайте також: Хавбек Ігор Харатін: Очікуємо на чудову атмосферу на «Арені Львів»

На переправі коней не міняють

В.о. головного тренера збірної Олександр Петраков сотню разів декларував, що не відійде від свого стилю. Проти Боснії на сюрпризи чекати не варто. Ті ж 5-3-2, та ж гра від оборони з реалізацією своїх моментів. Для стилю пана Олександра, як кисень, необхідна надійна захисна ланка. Два пропущених м’ячі від казахів, один від фінів (якби не вдача, то отримали б більше) змушують сфокусуватися саме на організації гри в захисті.

Ще одним дзвіночком для тренерського штабу є фізичні кондиції гравців. Глибина складу не дозволяє проводити масову ротацію гравців. Попри це, змінювати футболістів треба, бо українців банально не вистачає на всі 90 хвилин. Більше того, вже не вперше (гра з фінами це довела) національна команда виглядає змученою в другому таймі. А в принципових в турнірному плані матчах питання фізичних кондицій виходить на перший план. Не вистачить сил – не буде трьох очок. 

Читайте також: Матч Україна - Боснія і Герцеговина розсудять німці

Магія «Арени Львів»

Більше ніж про 37 слів Петракова на прес-конферції говорили хіба що про фартовість стадіону у Львові для збірної України. Національна команда зіграла у місті старого Лева 19 ігор, в яких здобула 17 перемог, двічі матчі завершувалися внічию. Саме на «Арені Львів» збірна тоді ще Андрія Шевченка знищила Сербію (5:0) в кваліфікації до Євро. Тенденцію варто продовжити - матч проти Боснії повинен стати 18-м у доробку звитяг для українців.

«Я дуже щасливий приїхати до Львова, довго не був тут. Свій кращий матч за збірну я провів тут, забив свій дебютний м'яч. До мене було багато прохань про квитки, ажіотаж відчувається. Ми усвідомлюємо велику відповідальність перед уболівальниками», - висловився перед матчем форвард «Бенфіки» і збірної України Роман Яремчук.

Читайте також: Футболіст Боснії і Герцеговини Хаджикадунич: Хочемо перемогти Україну

Ще одне випробування для Петракова

«Подивився матчі Боснії проти Казахстану і Франції. Зараз мені дали різні матеріали. Вчора з хлопцями перед тренуванням хвилин 20 подивилися нарізки з моментами Боснії. Сьогодні у нас буде півгодинне теоретичне заняття перед грою», - розповів Олександр Петраков.

В. о. головного тренера привернув чимало уваги до себе й своїх рішень на чолі коуча національної команди. Перемога над фінами допомогла пану Олександру перевести подих. Щоб не сталося далі, але його роботу оцінюватимуть саме за підсумками кваліфікації на катарський ЧС, тож далі потрібні лише перемоги. Перевірені футболісти на місці, грають у Львові - все в наших руках.

Фото: УАФ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-