Асоціація європейських клубів проти ідеї ФІФА про ЧС кожні два роки

Асоціація європейських клубів проти ідеї ФІФА про ЧС кожні два роки

Укрінформ
Європейська асоціація клубів (ECA) виступила із заявою з приводу ініціативи Міжнародної федерації футболу (ФІФА) змінити календар матчів і проводити чемпіонати світу кожні два роки.

Про це повідомляє офіційний сайт ECA, передає Укрінформ. 

На думку керівництва асоціації, перехід до проведення чемпіонатів світу кожні два роки неможливий без фундаментального перегляду календаря міжнародних ігор, тому в організації стежать за активністю ФІФА «із серйозною стурбованістю».

«Пропозиції ФІФА призведуть до руйнівного впливу на клубний футбол, як всередині національних чемпіонатів, так і в міжнародних турнірах. Запропоновані зміни ризикують негативно позначитися на здоров'ї гравців. Зміни приведуть до скорочення значущості та цінності клубних змагань і турнірів збірних», - йдеться у заяві ЕСА.

Читайте також: Карлос де Пена підписав новий контракт з ФК «Динамо»

Ідею проводити чемпіонати світу кожні два роки висунув директор ФІФА з глобального футбольного розвитку Арсен Венгер. 30 вересня ФІФА має провести онлайн-саміт за участю всіх асоціативних членів з метою обговорення можливої ​​реформи проведення чемпіонатів світу та змін у футбольному календарі, починаючи з 2024 року.

Фото: facebook.com/EuropeanClubAssociation.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-