Якщо судді будуть неупереджені, то Усик матиме шанс стати чемпіоном – експерт

Якщо судді будуть неупереджені, то Усик матиме шанс стати чемпіоном – експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Дмитро Лазуткін вважає, що в поєдинку Усик – Джошуа в обох боксерів рівні шанси завершити бій нокаутом.

Експерт з боксу та спортивний телекоментатор Дмитро Лазуткін в поєдинку Олександр Усик – Ентоні Джошуа прогнозує рівне та непередбачуване протистояння, передає Укрінформ. Втім, якщо справа дійде до підрахунку ударів, то він сумнівається в об’єктивності суддів під час бою в Лондоні.

«В поєдинку з Усиком потужність і більші габарити знову будуть перевагою Джошуа. Натомість Усик може протиставити йому технічність, швидкісну роботу і свій бійцівський, боксерський IQ. Можливо, в сучасному боксерському світі немає розумнішого боксера, аніж Олександр Усик, у плані тактики ведення бою, швидкості прийняття нестандартних рішень, перелаштовувань протягом поєдинку, адаптації до суперника. Ясна річ, що він не є фаворитом.

Читайте також: Усик перед боєм у Лондоні: ми із Джошуа творимо історію

Менше з тим, статус андердога для нього зараз більш вигідний. В нього мало хто вірить і не віритиме до кінця, але це не означає, що йому немає чого запропонувати Джошуа. Усик швидший за Руїса, технічніший за Чісору, він непередбачуваніший за попередніх опонентів Джошуа. Усик може бути різноплановим і однозначно є цікавішим за інших. В цілому я переконаний, що Усику до снаги перемогти Джошуа, хоча британець і має солідні габарити й потужний удар. Ентоні неодноразово демонстрував: він може влучити і закінчити поєдинок миттєво», - розповів Дмитро Лазуткін.

На думку експерта, в поєдинку немає фаворита: «Джошуа – чинний чемпіон у своїй категорії. Йому там комфортно. Це великий хлопець з талантом нокаутера. Усик зараз набрав вагу, Джошуа навпаки – намагається бути максимально легким, щоб не застоюватися перед Усиком. Вони обидва цілеспрямовано готуються до бою. У нас є шанс побачити дуже прагматичний бій від обох, не виключаю цієї можливості. Якщо все складатиметься саме так, то я, напевне, поставив би на Усика, але й недооцінювати Джошуа не варто».

«Чи буде 12 раундів? Не знаю. Джошуа в будь-який момент може потужно влучити, і все завершиться. Але й Усик має такий шанс. Пам’ятаєте, як він Тоні Белью «прибив»? До того ж, Джошуа падав у поєдинку з Руїсом і Кличком. Британець і сам пропускає, і може відправити суперника в нокаут. Попри це, велика вірогідність того, що бійці пройдуть усю дистанцію.

Читайте також: Дмитро Лазуткін, журналіст, спортивний коментатор

Якщо судді будуть неупереджені, то українець матиме шанс стати чемпіоном у супертяжах. Проблема в тому, що я сумніваюся в неупередженості суддів. За рівного поєдинку Усику не варто розраховувати на прихильність суддів у поєдинку з Джошуа», - вважає Дмитро Лазуткін.

Як повідомляв Укрінформ, бій Усика і Джошуа відбудеться 25 вересня на арені «Тоттенгем» в Лондоні. Для українця поєдинок стане першим чемпіонським в суперважкій вазі.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-