Старт «Динамо» в ЛЧ: наразі працює лише захист

Старт «Динамо» в ЛЧ: наразі працює лише захист

Укрінформ
Команда Мірчі Луческу втратила перемогу над «Бенфікою» - гол киян скасували після перегляду VAR.

Київське «Динамо» вдома зіграло внічию з лісабонською «Бенфікою» (0:0) в першому матчі групового етапу Ліги чемпіонів. Кияни підходили до матчу в статусі аутсайдера, але наприкінці зустрічі могли перемогти команду Романа Яремчука. Про організований захист і скасований гол після перегляду VAR - в матеріалі Укрінформу.

Читайте також: «Динамо» - «Бенфіка». Текстова трансляція

Повернення Буяльського і Бойко в воротах

Після жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів стало зрозуміло, що основним противником «Динамо» в боротьбі за «євровесну» стане саме «Бенфіка». Враховуючи цей факт, головний тренер киян Мірча Луческу обрав максимально бойовий склад на гру. Травми Попова і Бурди звільнили місце для вже перевіреного  в матчах найвищого ґатунку Олександра Сироти. В пару з Олександром вийшов український «золотий хлопчик» Забарний. Прогрес  Іллі відмічають всі, тому його місце в старті не обговорювалося. Так само, як і присутність Миколенка ліворуч в захисті. Томаш Кендзьора грав на звичній для себе позиції правого захисника.

Трійка півзахисту була представлена класичним опорником Сидорчуком і креативним Шапаренком. Без прив’язки до конкретної позиції грав Віталій Буяльський, який нещодавно відновився від ушкодження. Де Пена, Шкурін і Циганков розташовувалися попереду.

Георгій Бущан здобув шалену популярність після Євро, але травма і, внаслідок цього, втрата ритму основного воротаря збірної України, стала причиною появи у воротах саме Дениса Бойка. Результат на табло став підтвердженням того, що Луческу не помилився.

Читайте також: «Динамо» зіграло внічию з «Бенфікою» на старті Ліги чемпіонів УЄФА

Надійний захист і швидкий вихід в атаку

Гра київського «Динамо» будувалася на якісній оборонній роботі всієї команди. Всі, крім Буяльського і Шкуріна, мали допомагати гравцям під час оборонних дій. Микола Шапаренко за потреби допомагав Сидорчуку, але був активний під час атакувальних дій, Циганков і Де Пена страхували флангових захисників. З перших хвилин матчу «Бенфіка» намагалася застосовувати високий пресинг, але київське «Динамо» нівелювало тиск суперника за допомогою швидкого розіграшу м’яча.

Перший небезпечний момент біля воріт «Бенфіки» стався після того, як Віталій Буяльський за рахунок індивідуальних дій заробив небезпечний штрафний удар. Португальців після удару Шапаренка врятував воротар. Опісля кияни обмежувалися лише напівмоментами після прострілів в карний майданчик.

За рахунок індивідуальної майстерності гравці «Бенфіки» раз по раз підбиралися до наших воріт, але завдяки компактності та взаємодії киянам вдавалося нівелювати загрозу. Найнебезпечніші моменти біля воріт Бойка виникали тоді, коли він починав за рахунок коротких/середніх пасів вводити м‘яч в гру і «обрізався».

Читайте також: Шкода, що не зарахували гол наприкінці матчу, але результат позитивний – Луческу

Гіркий присмак нічиї

В другому таймі Луческу випустив Дениса Гармаша замість Іллі Шкуріна. Номінальний півзахисник корисно використав відведений йому час. Спочатку футболіст вивів на зручну позицію Караваєва, а потім подав на Шапаренка в кінці зустрічі. Ба більше, Денис ледь не отримав червону картку протягом матчу.

Фактично без гольових моментів по ходу зустрічі гравці київського «Динамо» пішли на фінальний штурм і змогли забити на останніх секундах. Закидання на дальню стійку знайшло Шапаренка, але Гармаш все ж мінімально перебував в офсайді.

«Якби не останні 10 хвилин, коли ми створили хороші гольові моменти і забили м'яч, я був би задоволений результатом, а так залишився осад через скасованого голу ... Вважаю, нічия - це позитивний результат. Обнадіює, що ми не пропустили, це  важливо», - сказав Луческу на післяматчевій прес-конференції.

Цифри красномовно свідчать про те, що «Динамо» зіграло солідний матч, який міг завершитися на користь будь-кого з суперників. Удари по воротам - 7:12 (4:4 у площину воріт), кутові удари - 5:3. Окрім того, українці менше фолили (10:12), що свідчить про зваженість в кожному конкретному моменті. 

Читайте також: Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Україна сьогодні може обійти Росію

Обнадійливий початок

Після жеребкування групового етапу всі сприймали «Динамо», як безнадійного аутсайдера. Сценарій минулого сезону повторювався. Проти «Барселони» і «Баварії» шансів немає, проти «Бенфіки» - майже немає. Натомість ми бачимо, що кияни стартували в групі з оптимістичної нічиєї. В першому матчі кияни вже зарекомендували себе, як молода і якісна під час командних дій команда. Далі - суперники найвищого ґатунку, але дисципліна, як ми знаємо, б‘є клас.

Фото: сайт ФК "Динамо", Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-