УЄФА відкрив справу проти гравця Казахстану Валіулліна, який провалив тест на допінг

УЄФА відкрив справу проти гравця Казахстану Валіулліна, який провалив тест на допінг

Укрінформ
Союз європейських футбольних асоціацій выдкрив справу за фактом порушення антидопінгових правил хавбеком національної збірної Казахстану Русланом Валіулліним, який забив два м'ячі у ворота України у відборі чемпіонату світу-2022 (2:2).

Цю інформацію підтвердив казахстанський ФК «Тобол», за який виступає 27-річний Валіуллін, передає Укінформ. 

«Футбольний клуб «Тобол» отримав інформацію про відкриття дисциплінарної справи з боку УЄФА, пов'язаної з можливим порушенням антидопінгових« правил Русланом Валіулліним. Інформацію довели до компетентних осіб у клубі. Нині йде внутрішня перевірка, що має визначити, яким чином заборонені речовини могли потрапити у кров футболіста. Допінг-пробу у Руслана Валиуллина, як і в ще одного футболіста клубу - Сергія Малого взяли після матчу-відповіді 3-го раунду Ліги Конференцій «Жиліна» - «Тобол». Результат тесту відправили на особисту пошту футболіста 2 вересня, коли футболіст вже був в дорозі до Фінляндії у складі делегації збірної Казахстану", - зазначається у повідомленні.

Як стверджує джерело, ситуація з допінгом не вплине на результати команди Казахстану у відбірковому циклі ЧС-2022. Санкції торкнуться лише самого гравця, який визнав першу позитивну пробу і сприяє УЄФА в цьому питанні.

Читайте також: Відбір ЧС-2022: Франція обіграла Фінляндію, боснійці обмінялися голами з Казахстаном

Турнірне становище у групі D європейської кваліфікації ЧС-2022: Франція - 12 очок (після 6-ти ігор), Україна - 5 (5), Фінляндія - 5 (4), Боснія і Герцеговина - 3 (4), Казахстан - 3 ( 5).

Фото: Getty Images.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-