Матч життя для України

Матч життя для України

Укрінформ
Команда Олександра Петракова зіграє ключовий матч відбору ЧС-2022.

4-го вересня збірна України зіграє проти Франції на НСК «Олімпійський» в Києві. Наша національна команда усі попередні чотири матчі зіграла внічию у відборі на чемпіонат світу-2022. Тепер українці зійдуться з чемпіонами світу у протистоянні, яке може стати вирішальним у боротьбі за кваліфікацію на ЧМ в Катарі. Як не осоромитися з французами і на що сподіватися вболівальникам - в матеріалі Укрінформу.

Читайте також: Сьогодні Україна зіграє з Францією у кваліфікації чемпіонату світу-2022 з футболу

Як не пропустити від чемпіонів світу?

Збірна Франції підходить до матчу проти України, маючи в активі 4 нічиї в останніх 4-х матчах. Попри це, французи залишаються класним і небезпечним суперником. Перше завдання українців - вибудувати надійну лінію захисту.

Наш головний тренер Олександр Петраков відомий тим, що вміє поставити оборонну гру своїй команді. Хоча, з Казахстаном ми цього не помітили. Щоб не пропустити, українці мають бути сконцентрованими протягом всього матчу. Захищатися проти французьких зірок буде неможливо без якісної підстраховки та чіткої взаємодії партнерів. Гравці центру поля допомагатимуть фланговим оборонцям, форварди опускатимуться нижче. Караваєв і Забарний отримали шквал критики за останній матч, тому відчутну роль гратиме їх психологічний стан. Лідером оборони може стати досвідчений Сергій Кривцов.

Читайте також: Олександр Петраков: У збірній є ким замінити Зінченка

Без «велосипеду» попереду

В паризькому матчі збірна України не мала жодного реального гольового моменту. Але змогла забити гол всупереч сценарію гри. В київському матчі шансів теж буде небагато. Втомлені захисною роботою півзахисники не встигатимуть створювати чисельну більшість в атаці. Все залежатиме від індивідуальної майстерності нападників. Вони повинні витискати максимум з кожного епізоду, доводити до удару кожну гольову нагоду.

Українці зможуть вибудовувати контрнаступ лише завдяки швидкому переходу з оборони в атаку. В цьому випадку допоможуть проникаючі передачі Руслана Малиновського. Хто замінить Зінченка - питання відкрите. Якщо замість нього вийде руйнівник Степаненко (разом із Сидорчуком), то про креатив центральної ланки годі буде й говорити. Окрім того, у збірної України є проблеми з витривалістю. Невідомо, чи банально вистачить нам сил атакувати після шаленого обсягу захисної роботи, або навіть відзахищатися 90 хвилин.

«З французами, швидше за все, моментів буде небагато. Найголовніше, щоб вони були. Найголовніше, щоб показували гру. Будемо вірити. З французами є шанс стати героями», - зазначив колишній футболіст «Динамо» і збірної України Віктор Леоненко.

Читайте також: Зінченко пропустить матч із Францією, Миколенко гратиме

Успіх з Францією – це наш шанс поїхати в Катар

Перемога над французами може нівелювати невдачі останніх матчів відбору. Окрім того, успіх в такому матчі може зарядити гравців на позитив. Він необхідний в наступних іграх проти Боснії і Фінляндії. На нас очікує матч життя для Петракова. В разі позитивного результату він може пришвидшити своє становлення головним тренером збірної без приставки «в.о». Враховуючи фізичний та психологічний стан збірної України, нічию теж можна вважати позитивним результатом.

«У нас ще є гра. Є Франція, треба грати у футбол, нікого не боятися, вони такі ж люди, як і ми, - тільки французи», - сказав Петраков на передматчевій прес-конференції. Вочевидь, наш тренер вірить у характер своєї команди і сподівається на помилки суперника. Крім того, Франція гратиме у Києві без кількох травмованих лідерів – Мбаппе, Канте, Жиру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-