Дзюдо утретє увійшло до програми Європейських ігор

Дзюдо утретє увійшло до програми Європейських ігор

Укрінформ
Європейські олімпійські комітети (ЄОК) оголосили про включення дзюдо до програми Європейських ігор, які пройдуть у Польщі 2023 року.

Цей вид боротьби буде прпедставлений на Іграх утретє, повідомили Укрінформу у пресслужбі Національного олімпійського комітету України.

Формат розробили відповідно до програми Олімпійських ігор у Парижі-2024. 

Результати цих змагань впливатимуть на світовий рейтинг змішаних команд Міжнародної федерації дзюдо (IJF), на основі якого відбуватиметься жеребкування на Олімпійських іграх-2024.

На Європейських іграх-2023 у дзюдо буде шість вагових категорій: жінки -57кг, -70кг, +70кг; чоловіки -73 кг, -90 кг, +90 кг. Кожен Національний олімпійський комітет Європи матиме змогу заявити одну команду, до якої увійдуть від 6-ти до 12-ти спортсменів.

«Дзюдо є цінним членом сім'ї Європейських ігор, і ми дуже раді, що у Польщі відбудеться змішаний командний чемпіонат Європи»,- наголосив голова координаційної комісії ЄОК з підготовки Європейських ігор-2023 Хасан Арат.

Читайте також: До програми Європейських ігор-2023 увійшли пляжний футбол та кікбоксинг

Європейські ігри - головний мультиспортивний захід на континенті для провідних атлетів. Змагання проходять кожні чотири роки. До програми Ігор-2023, окрім дзюдо, входять баскетбол 3×3, стрільба з лука, бадмінтон, пляжний гандбол, бокс,  веслування на каное, велоспорт, карате, сучасне п’ятиборство,  тайський бокс-муайтай, падел, стрільба, стрибки з трампліна, спортивне скелелазіння, тхеквондо, текбол, триатлон, пляжний футбол та кікбоксинг. 

Фото: noc-ukr.org.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-