Малайзія атакувала українські соцмережі після перемоги нашого паралімпійця

Малайзія атакувала українські соцмережі після перемоги нашого паралімпійця

Укрінформ
Максим Коваль переміг у штовханні ядра після того, як дискваліфікували малазійського легкоатлета.

Малайзійці атакували інтернет-сторінки України після того, як наша делегація подала протест проти їх спортсмена в фіналі Паралімпіади-2020 змагань зі штовхання ядра. Про це повідомила прес-служби Національного комітету спорту інвалідів України, передає Укрінформ

«На сторінку Національного паралімпійського комітету України у твіттері, фейсбуці та інстаграм, на телеканал Equalympic, також на сторінку Міністерства молоді і спорту України, на український параатлетів вчинено масову атаку зі сторони громадян Малайзії з надзвичайно великою кількістю образ в сторону України, українських громадян, національної паралімпійської збірної у зв’язку зі справедливим протестом, який подала Україна на всіх легкоатлетів – штовхальників ядра (F20), які не потрапили вчасно до першого колруму сьогодні, 31 серпня, на змаганнях з легкої атлетики.

Згідно пункту 5.5 правил з легкої атлетики, якщо спортсмен запізнюється до першого колруму у встановлений час, його не мають допустити до змагань. Або спортсмен допускається до старту під протестом, але після проведення розслідування технічний делегат приймає рішення про дискваліфікацію спортсмена з його результатом або цей результат фіксується як офіційний.

Читайте також: Коваль здобув «золото» Паралімпіади у штовханні ядра, у Ярового - «срібло»

Україна разом із Грецією подала протест одразу на 3-х спортсменів з команд Малайзії, Еквадору та Австралії, які не потрапили вчасно до першого колруму, іще перед змаганнями – до початку штовхання ядра. Всі спортсмени, на яких було подано протест було попереджено, що всі спортсмени будуть виступати під протестом. А рішення щодо протесту буде прийнято пізніше. Після закінчення виду програми технічний делегат оприлюднив офіційні результати змагань, де результати опротестованих спортсменів були анульовані.

Україна все вчинила згідно правил з легкої атлетики.

Нам образливо отримувати шквал негативу від Малайзії за дії, які ми не вчиняли. Звертаємось до IPC, з проханням звернути увагу  на цей кричущий інцидент та кваліфікувати його  як ознаку неспортивної поведінки країни-учасниці Паралімпіади-2020», - написано в повідомленні.

Читайте також: Коваль і Яровий стали призерами токійської Паралімпіади у штовханні ядра

Як повідомляв Укрінформ, у штовханні ядра на Паралімпіаді-2020 Максим Коваль завоював «золото» і встановив світовий рекорд з результатом 17.34 метра. Другим став Олександр Яровий - 17.30 м.

Малайзієць Мухаммад Зіяд Золкефлі показав 17.94 м, але його результат анулювали через запізнення в кімнату очікування перед змаганнями.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-