Токіо-2020. День 15. «Срібло» у Хижняка та веслувальниць, «бронза» у синхроністок і Магучіх

Токіо-2020. День 15. «Срібло» у Хижняка та веслувальниць, «бронза» у синхроністок і Магучіх

Оновлюється
Укрінформ
Стрибунка у висоту Ярослава Магучіх посіла третє місце.

В Токіо 7 серпня розіграють 34 комплекти нагород ХХХІI літніх Олімпійських Ігор.

********

17:05. Футбол. Чоловіки. Фінал. Бразилія забиває в додатковий час і перемагає Іспанію – 2:1. «Золото» їде в Бразилію.

17:00. Сьогодні в активі України чотири медалі. «Срібло» здобув боксер Олександр Хижняк, який драматично програв свій фінал, та у наших веслувальниць Людмили Лузан і Анастасії Четверікової. «Бронзу» виграли стрибунка у висоту Ярослава Магучіх та наша команда у синхронному плаванні. Відзначимо також успіх української велосипедистки Олени Старикової, яка пробилася у півфінал спринту. Четверті місця посіли наші борчиня Оксана Лівач та стрибунка у висоту Ірина Геращенко. В топ-6 потрапив наш стрибун у воду Олексій Середа у змаганнях на вишці.

16:50. Українська стрибунка у висоту Ірина Геращенко прокоментувала своє 4-е місце: «Що завадило побити особистий рекорд, 2 метра? Напевно, сильне бажання. Нічого страшного, у мене ще є старти, у мене все вийде. Я дуже вдячна всім за те, що вболівали, вдячна всій країні. Перепрошую перед усіма, хто витратив свої нерви на мене, на мої спроби. Сьогодні у мене 4-е місце, дерев'яна медаль, але я цьому теж радію».

16:40. Гандбол. Чоловіки. Фінал. Франція перемагає Данію – 25:23 і стає олімпійським чемпіоном.  

16:35. Футбол. Чоловіки. Фінал. В матчі Іспанія - Бразилія завершився основний час – нічия 1:1. Команди грають додатковий час.

16:07. Баскетбол. Чоловіки. Австралія виграє «бронзу». В матчі за третє місце австралійці обіграли Словенію – 107:93.

16:05. Легка атлетика. Чоловіки. Естафета 4х400 метрів. Збірна США перемагає. «Срібло» у Нідерландів, «бронза» у Ботсвани.

15:59. Легка атлетика. Жінки. Стрибки у висоту. Висота – 2.04. Магучіх марнує і третю спробу. Вона бронзова призерка! Молодець, все одно. Марія Ласіцкене з ОКР з результатом 2.04 стає олімпійською чемпіонкою.

15:51. Легка атлетика. Жінки. Стрибки у висоту. Висота – 2.04. Магучіх марнує другу спробу. Висоту також не взяли Макдермотт і Ласіцкене.

15:47. Легка атлетика. Жінки. Стрибки у висоту. Ярослава Магучіх переносить дві спроби на 2.04. Все вірно, варто ризикнути заради «золота».

15:44. Легка атлетика. Жінки. Естафета 4х400 метрів. Перемогла четвірка зі США. «Срібло» у Польщі, «бронза» у Ямайки.

15:40. Легка атлетика. Жінки. Стрибки у висоту. Висота 2.02. Ласіцкене бере. Магучіх не бере з першої спроби. У Ярослави вже мінімум бронзова медаль. 

15:36. Легка атлетика. Жінки. Стрибки у висоту. Висоту 2.00 взяли троє – наша Ярослава Магучіх, Нікола Макдермотт (Австралія) і Марія Ласіцкене (ОКР).

15:35. Легка атлетика. Жінки. Стрибки у висоту. Висота – 2.00. Ірина Геращенко не взяла з другої та третьої спроб. Хоча була дуже близькою до успіху. А от Ярослава Магучіх бере з другої спроби!!!

15.27. Вільна боротьба. Жінки. Вагова категорія до 50 кг. Українка Оксана Лівач програла у сутичці за бронзову медаль американці Сарі Гільдебрандт – 1:12.   

15:25. Легка атлетика. Жінки. Стрибки у висоту. Висота – 2.00. Ірина Геращенко не взяла з першої спроби. Юлія Левченко перенесла останню спробу з 1.98 на 2.00 і не бере. Українка припиняє змагання. Вона на 8-у місці.   

15:20. Легка атлетика. Жінки. Стрибки у висоту. Висота – 1.98. Ярослава Магучіх бере з третьої спроби! Молодець!

15:15. Легка атлетика. Жінки. Стрибки у висоту. Наступна висота – 1.98. Ірина Геращенко бере з другої спроби! Юлія Левченко та Ярослава Магучіх виконали дві невдалі спроби. Нерви...

15:10. Легка атлетика. Чоловіки. Спис. «Золото» несподівано виграє Нірадж Чопра з Індії.

15:05. Легка атлетика. Жінки. Стрибки у висоту. Наступна висота – 1.98. Ірина Геращенко та Юлія Левченко не взяли з першої спроби. Ярослава Магучіх також не бере з першої спроби. Неспокійно...

14:48. Легка атлетика. Жінки. Стрибки у висоту. Наступна висота – 1.96. Ірина Геращенко бере з першої спроби. Ярослава Магучіх і Юлія Левченко взяли з другої спроби. Молодці!

14:45. Легка атлетика. Чоловіки. Біг на 1500 метрів. «Золото» з новим олімпійським рекордом виграв норвежець Якоб Інгебрігтсен.

14:42. Легка атлетика. Жінки. Стрибки у висоту. Наступна висота – 1.96. Ірина Геращенко бере з першої спроби. Ярослава Магучіх і Юлія Левченко не взяли з першої спроби.

14:37. Артистичне (синхронне) плавання. Групи. Довільна програма. Збірна України посіла третє місце і виборола «бронзу»! Україну представляли: Марина Алексєєва, Владислава Алексєєва, Марта Фєдіна, Катерина Різник, Анастасія Савчук, Аліна Шинкаренко, Ксенія Сидоренко, Єлизавета Яхно. Браво, дівчата!

14:30. Легка атлетика. Жінки. Стрибки у висоту. Наступна висота – 1.96. Ірина Геращенко бере з першої спроби.

14:18. Легка атлетика. Жінки. Біг на 10000 метрів. Перемогла Сіфан Хассан з Нідерландів. Це її друге «золото» в Токіо.

14:17. Легка атлетика. Жінки. Стрибки у висоту. Наступна висота – 1.93. Яролава Магучіх також бере з першої спроби. Юлія Левченко бере з другої спроби.

14:12. Легка атлетика. Жінки. Стрибки у висоту. Наступна висота – 1.93. Ірина Геращенко взяла з першої спроби. Юлія Левченко не взяла з першої спроби.

13:57. Сучасне п'ятиборство. Чоловіки. Фінал. Українець Павло Тимощенко завершив останній вид на 15-у місці. Він набрав 1427 очок. А олімпійським чемпіоном став Джозеф Чунг з Великої Британії – 1482 очок.

13:55. Легка атлетика. Жінки. Стрибки у висоту. Ярослава МагучіхЮлія Левченко та Ірина Геращенко взяли висоту 1.89.  

13:45. 15-річний український стрибун у воду Олексій Середа прокоментував свій виступ у фіналі на 10-метровій вишці. Нагадаємо, Середа став 6-м: «У півфіналі я стрибав нормально, але один четвертний стрибок дуже сильно завалив. У фіналі я зібрався. Звичайно, завалив один стрибок, але не так сильно.

Це безцінний досвід для мене: потрапив в півфінал і фінал і показав такий результат. За бронзу було б дуже важко зачепитися. За сумою там на 90 балів більше, ніж у мене».

13:13. Легка атлетика. Скоро розпочнеться і найголовніший старт для наших легкоатлеток. За медалі змагатимуться українські стрибунки у висоту – Ярослава Магучіх, Юлія Левченко та Ірина Геращенко.

13:10. Артистичне плавання. Групи. Довільна програма. Через 20 хвилин стартують фінальні виступи. Збірна України йде третьою після попереднього етапу.

13.00. Вільна боротьба. Жінки. Вагова категорія до 50 кг. Українка Оксана Лівач перемогла у втішній сутичці Юснейліс Лопес Гусман (Куба) – 6:0 і тепер вона боротиметься за «бронзу»! В сутичці за бронзову медаль Лівач боротиметься з американкою Сарою Гільдебрандт. Орієнтовний початок сутички - 15:00.

12:50. Гандбол. Чоловіки. Іспанія обіграла Єгипет – 33:31 і стала бронзовим призером. За чемпіонський титул сьогодні зіграють Франція і Данія (15:00).

12:42. Велотрек. Жінки. Чвертьфінал. Українка Олена Старикова випередила Лею Фрідріх з Німеччини в третьому заїзді і вийшла в півфінал! Вирішальні заїзди в цьому виді відбудуться 8 серпня.

12:35. Художня гімнастика. Індивідуальне багатоборство. Фінал. Українка Христина Погранична посіла 9-е місце, а інша українка Вікторія Онопрієнко – 10-е місце. А чемпіонкою сенсаційно стала Ліной Ашрам з Ізраїлю.

12:12. Велотрек. Жінки. Чвертьфінал. Українка Олена Старикова програла Леї Фрідріх з Німеччини в другому заїзді. Рахунок – 1:1. Усе вирішиться в третьому заїзді.  

12:05. Велотрек. Медісон. Чоловіки. «Золото» виграла Данія.

12.00. Вільна боротьба. Жінки. Вагова категорія до 50 кг. Українка Оксана Лівач зберігає шанси на «бронзу». Для початку необхідно перемогти у втішній сутичці Юснейліс Лопес Гусман (Куба). Початок – не раніше 12:50.

11:47. Баскетбол. Жінки. Франція перемогла в матчі за третє місце Сербію – 91:76 і здобула «бронзу». Фінал Японія – США зіграють 8 липня.  

11:30. Водне поло. Жінки. «Золото» у збірної США, яка у фіналі розгромила Іспанію – 14:5! Третє місце посіла команда Угорщини.

11:22. Велотрек. Жінки. Чвертьфінал. Українка Олена Старикова випередила Лею Фрідріх з Німеччини в першому заїзді і повела в рахунку 1:0 (боротьба йде до двох перемог). Другий заїзд не раніше 12:00.

11:15. Український боксер Олександр Хижняк прокоментував свою поразку в фіналі: «Я відразу піднявся після удару. Не можу сказати, що я не міг продовжувати поєдинок. Напевно, через 4 або 5 секунд я вже відновився, відчував себе добре.

Не знаю, чому рефері відразу зупинив бій, тому що в багатьох поєдинках рахують до 9, і після цього бій триває. Не знаю, чому суддя відразу не дав продовжувати.

Нашою метою було золото, але воно нам не підкорилося. Напевно, потрібно ще раз пройти цей шлях».

10:55. Волейбол. Чоловіки. Аргентина стала бронзовим призером. В матчі за третє місце аргентинці обіграли Бразилію – 3:2. У фіналі зіграють Франція і ОКР (15:15).

10:41. Українка Олена Старикова вийшла в чвертьфінал Олімпіади в велотреку в дисципліні спринт. Вона випередила Еллес Ендрюс з Нової Зеландії на 0,007 с. Півфінал і фінал пройде 8 серпня.

10:33. Виконавчий директор Федерації боксу України Донатас Піскун прокоментував виступ Олександра Хижняка на Олімпіаді-2020 на Токіо: «Суддя одноосібно вирішив долю цього поєдинку: не поставив бразильця в кут рингу, не став вести відлік нокдауну, безпідставно зупинив бій.

Неначе суддя чекав такої можливості. Найголовніше, що немає можливості подавати протести на дії рефері і суддів. Протягом бою рефері дав бразильцю більше трьох усних попереджень, але не покарав офіційним попередженням, хоча повинен був», - поділився Піскун

10:28. Браво, солідний результат! Українець Олексій Середа посів 6-е місце у змаганнях зі стрибків у воду з 10-метрової вишки. Це найкращий результат в індивідуальних стрибках з вишки на Олімпійських іграх. Чемпіоном став Цао Юань з Китаю.  

10:18. Президент Федерації боксу України Володимир Продивус прокоментував виступ Олександра Хижняка на Олімпіаді-2020 на Токіо: «Щоб бокс був боксом, а не театром одного судді, на Олімпіаду необхідно відбирати професійних суддів, а не шоуменів, у яких немає в голові ні розуміння історії, ні розуміння спортивної справедливості, ні здорового глузду.

Можливо, наш «полтавський танк» і дав осічку, але хто ж після цього здає танк на металобрухт? Абсолютно незрозуміле рішення судді позбавило нашого Олександра заслуженого золота.

Олександр Хижняк - легенда сучасного аматорського боксу. Легенда, якою ми пишаємося», - сказав Продивус.

10:15. Велотрек. Спринт. Українка Олена Старикова поступилася в 1/8 фіналу і потрапила у «втішні» заїзди. Початок - не раніше 10:16 за київським часом.

09:58. Бокс. Жінки. Стойка Петрова(Болгарія) здобула «золото» у найлегшій вазі. У фіналі вона виявилася сильнішою за туркеню Бусе Наз Чакіроглу.

09:53. Олексій Середа зараз йде на 7-му місці після 4-го стрибка! Продовжуємо вірити!

09:30. Від кочування вулицями й збору смітття до срібної медалі Олімпійських ігор! Браво, Карло Паалам!

09:06. Бокс. Чоловіки. Чергове «срібло» для України. Олександр Хижняк поступився Еберту Соузі(Бразилія) нокаутом у фіналі змагань з боксу(до 75 кг). Українець завоював срібну нагороду. Вітаємо! 

09:00. Українець Олексій Середа розпочав свої виступи у фіналі змагань зі стрибків у воду з 10-метрової вишки. Вболіваймо за нашого спортсмена. 

08:45. Бокс. Чоловіки. Галал Яфаі(США) здобув «золото» у найлегшій вазі. У фіналі він здолав філіппінця Карло Паалама.

08:20. Гольф. Індивідуальний залік. Жінки. Неллі Корда(США) здобула золоту медаль.

07:50. Дворазовий олімпійський чемпіон з веслування і тренер збірної України Юрій Чебан прокоментував «срібло» Людмили Лузан і Анастасії Четверикова на Олімпіаді: «Я приємно шокований. Насправді, ми зробили неможливе. Дві медалі на Олімпійських іграх в видах, які тільки увійшли в програму - це сенсація.

Це наша командна робота, робота тренерського складу, спортсменів, масажистів. Це свідчить про те, що ми працюємо як єдиний організм. З дівчатами нам дуже пощастило. Ми, напевно, переживали більше за них. Вони стали і спокійно відпрацювали заїзд на всі 110 відсотків.

Попереду дуже багато роботи. Адже до олімпійського старту в Парижі всього три роки. Уже через рік потрібно ставати на дистанцію і боротися за ліцензію. Ми довели, що олімпійські нагороди у веслуванні - не випадковість. З такою командою нас чекає успіх».

07:50. Пляжний волейбол. Чоловіки. Норвежці Мол - Сорум завоювали «золото». У фіналі вони здолали представників ОКР  Красильникова-Стояновського.

07:35. Збірна України з художньої гімнастики кваліфікувалася у фінал Олімпіади-2020 в Токіо. Українки набрали 82,700 балів і показали 6-й результат. Фінальні змагання відбудуться 8 серпня.  

07:25. Баскетбол. Чоловіки. Взяли реванш. Збірна США завоювала золоті нагороди. «Дрім тім» здолала французів з рахунком 87:82. 

07:00. Олексій Середа вийшов до фіналу змагань зі стрибків у воду з 10-метрового трампліну. У півфіналі він посів 7-му сходинку. Початок фінальних стрибків - о 9:00 за київським часом.

06:55. Українська веслувальниця Анастасія Четверикова також прокоментувала завоювання «срібла» в двійці на дистанції 500 м: «Передаємо привіт всій Україні. Я присвячую цю медаль своєму тренеру, Юрію Чебану. Він показав мені, що медаль і олімпійський п'єдестал - це можливо. Також велике спасибі Люді. Це - дзвіночок на «золото» в Парижі».

06:40. Українська веслувальниця Людмила Лузан прокоментувала завоювання «срібла» в двійці на дистанції 500 м: «Це зовсім інше відчуття, тому що це командна робота. Ми допомагаємо один одному, робимо одна справа, у нас одна мета.

Ми зробили це. Ми так мріяли, так цього хотіли стільки років. І ось ми до цього прийшли. Ми в трійці найсильніших у світі. Це щось нереальне, не можу в це повірити. Це найкраще почуття для спортсмена. Немає чогось вище Олімпіади», - сказала Лузан.

05:42. Веслування на байдарці і каное. Жінки. каное-двійки. Є ще одне «срібло»! Наша двійка Людмила Лузан – Анастасія Четверікова фінішували другими у фіналі і завоювали срібні медалі.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-