Беленюк вірить, що його «золото» Олімпіади стане стимулом для молоді

Беленюк вірить, що його «золото» Олімпіади стане стимулом для молоді

Фото
Укрінформ
Народний депутат від «Слуги народу», Олімпійський чемпіон Жан Беленюк сподівається, що його олімпійське золото стане для української молоді стимулом та мотивацією для досягнення найвищих результатів у спорті.

Про це передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу «Слуги народу».

«Я пишаюсь нашою олімпійською збірною, яка попри складний олімпійський цикл, вже здобула більше медалей, ніж у Ріо. Вірю, що ще не раз на Олімпійських іграх буде звучати гімн України та ми матимемо ще медалі найвищого ґатунку. Дякую за підтримку всім українцям, які вболівали і за мене, і за всю нашу збірну. Окремо дякую за підтримку Президенту і колегам з фракції та парламенту. Хочу, щоб моє олімпійське золото стало для нашої талановитої молоді стимулом та мотивацією для досягнення найвищих результатів», - зазначив Беленюк.

Читайте також: «Золото» Беленюка, смерть Шишова та артгривні

«В дитинстві я займався не тільки боротьбою, а й іншими видами спорту: грав у футбол, баскетбол, намагався займатись карате. Тому розумію, як перемога твоїх співвітчизників на таких змаганнях світового рівня мотивує до здобуття нових вершин», - додав він.

Беленюк впевнений, що реалізація програми Президента «25 спортивних магнітів» дозволить Україні гідно виступати на наступних Олімпійських іграх.

Жан Беленюк повернувся в Україну з олімпійським "золотом" / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

«Для розвитку спорту та високих досягнень по всій країні триває масштабне створення спортивної інфраструктури, яке ініціював Президент України Володимир Зеленський. Передусім маю на увазі програму «25 спортивних магнітів». Це будуть багатофункціональні спорткомплекси, льодові арени, палаци спорту, басейни та стадіони. Такі об’єкти планують ввести в експлуатацію протягом наступних трьох років. А отже, вони вже зможуть стати потужними центрами підготовки до наступної Олімпіади», – зазначив він.

Читайте також: Борець Жан Беленюк: Шлях до «золота» був довгим і важким

Крім того, підготувати нових олімпійців та чемпіонів дозволить залучення дітей до масового спорту, підкреслив народний депутат, додавши, що для цього по всій державі вже створюються активні парки: парки-локації здорової України.

«І як спортсмен, і як політик вважаю, що ініціатива Президента зі створення активних парків, спортивних майданчиків у всіх містах і містечках дозволить зацікавити спортом дітей, підлітків, молодь. І наша країна буде і в майбутньому гідно представлена на олімпіадах та міжнародних змаганнях», – наголосив переможець.

Як повідомлялося, Беленюк здобув олімпійське золото з греко-римської боротьби у ваговій категорії до 87 кг.

Загалом на літній Олімпіаді в Токіо українські спортсмени вже здобули 1 золото, 3 срібних та 10 бронзових медалей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-