Токіо-2020. День 13. Терлюга виграє «срібло», Лузан - «бронзу», Хижняк у фіналі

Токіо-2020. День 13. Терлюга виграє «срібло», Лузан - «бронзу», Хижняк у фіналі

Оновлюється
Укрінформ
Марина Килипко - п'ята у стрибках з жердиною.

В Токіо 5 серпня розіграють 27 комплектів нагород ХХХІI літніх Олімпійських Ігор.

********

17:10. До вашої уваги короткі підсумки 13-го дня Олімпійських ігор в Токіо-2020: Анжеліка Терлюга завоювала «срібло» з карате, Людмила Лузан - «бронзу» з веслування. Боксер Олександр Хижняк вийшов до фіналу. Стрибунки в висоту Ярослава Магучіх, Юлія Левченко та Ірина Геращенко вийшли до фіналу. Олена Старікова посіла четверте місце у велоспорті на треку(кейрін), Любов Басова приїхала шостою. Стрибунка з жердиною Марина Килипко посіла 5-е місце. Павло Тимощенко йде 8-м у сучасному багатоборстві.   

16:51. Українець Павло Тимощенко йде на 8-й позиції(232 бали) на Олімпіаді в сучасному п'ятиборстві після фехтування. Решта змагань відбудуться 7 серпня (конкур, стрільба, біг і плавання). 

16:48. Гандбол. Чоловіки. Збірні Данії і Франції змагатимуться між собою у боротьбі за олімпійське «золото». До вашої уваги результати півфіналів. Данія - Іспанія - 27:23, Франція - Єгипет - 27:23.

16:27. Спортивне скелелазіння. Альберто Хінес Лопес(Іспанія) завоював золоту медаль.

16:10. Україна на Олімпіаді в Токіо перевершила результат Ріо-2016 за кількістю медалей. У Токіо в українців 1 золото, 3 срібла та 9 бронз. У Ріо було 2 золота, 5 срібла і 4 бронзи. Нагадаємо, український боксер Олександр Хижняк вже гарантував собі як мінімум срібну медаль. 7 серпня пройде фінальний поєдинок.  

15:52. Баскетбол. Чоловіки. Збірна Франції у напруженому матчі здолала Словенію Дончича(90:89) і вийшла до фіналу змагань. У боротьбі за «золото» Олімпіади французи протистоятимуть збірній США.  

15:34. Водне поло. Жінки. Збірні США й Іспанії зійдуться у фіналі змагань. До вашої уаги результати півфінальних матчів. США - ОКР - 15:11, Іспанія - Угорщина - 8:6. 

15:22. Карате. Чоловіки. Француз Стівен да Кошта завоював «золото»(куміте, до 67 кг). У фіналі він здолав турка Ерая Шамдана.

15:19. Хокей на траві. Чоловіки. Збірна Бельгії перемогла Австралію і завоювала «золото» - 1:1(3:2) у підсумку.

15:17. Стрибки з жердиною. Жінки. Кеті Нажотт(США) завоювала «золото». Вона досягла результату 4.90 метрів. Українка Марина Килипко - п'ята.

15:14. Ще одне «срібло» в скарбничку, браво! Українка Анжеліка Терлюга, на жаль, поступилася болгарці Івет Гурановій у фіналі і завоювала «срібло»! Фантастичний результат, Анжеліко! 

15:00. Карате. Жінки. Іспанка Сандра Санчес здобула перше «золото» з карате(ката) в історії Олімпійських ігор.

14:51. Браво! Українка Анжеліка Терлюга здолала представницю Тайваню Цзи-Юнь Вень у драматичному матчі і вийшла у фінал! У боротьбі за «золото» українка змагатиметься з болгаркою Івет Горановою. Фантастичний результат! 

14:27. Стрибки з жердиною. Солідний виступ! Українка Марина Килипко посіла 5-е місце і завершила виступи на Олімпіаді в Токіо-2020. Вона подолала висоту 4.50 метрів.

14:22. Українська каратистка Анжеліка Терлюга прокоментувала вихід у півфінал Олімпіади в Токіо.

«Не можу сказати, що нервувала - це просто не передати словами. Я в цих боях віддала всю себе і намагалася не зробити жодної помилки.

Останній мій бій був вирішальним, і тому я так емоційно кричала коли його виграла, оскільки я розуміла що приїду додому з медаллю.

Я стільки років тренувалася і нарешті досягла своєї мрії. Зараз йду налаштовуватися на свій півфінал. Я дуже люблю своїх близьких і спасибі всім за підтримку», - поділилася Терлюга

14:19. Стрибун у воду, олімпійський чемпіон Токіо-2020 Том Дейлі нарешті показав, над чим працював на трибунах басейну. Британець в'язав светр токійських ігор, чим привернув колосальну увагу всієї спортивної спільноти. Виглядає стильно, чи не так? 

13:45. На жаль, не вдалося. Збірна України з легкої атлетики не змогла кваліфікуватися в естафеті 4х400. Вона посіла 9-е місце.  

13:30. Футбол. Жінки. Легендарна збірна США перемогла Австралію у драматичному матчі - 4:3 у підсумку.

13:17. Браво, каратистко! Українка Анжеліка Терлюга здолала японку Міко Міяхару, очолила відбіркову групу і вийшла до півфіналу змагань. Молодчина!  

13:05. Велотрек. Чоловіки. Метью Воллс(Велика Британія) здобув «золото»(омніум). «Срібло» на рахунку Кемпбелл Стюарт(Нова Зеландія), «бронза» - в Елія Вівіані(Італія).

12:45. Гандбол. Чоловіки. Збірна Франції здолала Єгипет у півфіналі - 27:23. Місце іншого фіналіста розіграють між собою збірні Іспанії й Данії - початок матчу о 15:00 за київським часом.

12:39. Напружена кваліфікація! Українка Анжеліка Терлюга і австрійка Беттіна Планк не виявили сильнішу в двобої відбіркового етапу змагань з карате.

12:23. Карате. Українка Анжеліка Терлюга здобула нічию у поєдинку з казашкою Молдірі Жангбирбай і продовжує боротьбу на відірковому етапі.

12:15. Спортивна ходьба. Чоловіки. Массімо Стано(Італія) першим подолав 20 кілометрів і здобув золоту нагороду. Українці Іван Лосєв і Едуард Забуженко посіли 49-е і 52-е місця відповідно.

11:58. На жаль, не вдалося! Олена Старікова посіла четверте місце і залишилася за крок до медалі у велоспорті на треку(кейрін). Любов Басова приїхала шостою.

11:40. Гарний початок! Анжеліка Терлюга розпочинає кваліфікацію з перемоги над єгиптянкою Радвою Саєд у змаганнях з карате(куміте, до 55 кг). У наступному двобої українка змагатиметься з Молдір Жангбирбай(Казахстан).

11:09. Неймовірні результати! Українки Олена Старікова і Любов Басова вийшли до фіналу змагань з велотреку(кейрін). Вони посіли перше й третє місця відповідно. Фінал - не раніше 11:45 за київським часом.

10:45. Нагадаємо, за 15 хвилин свій шлях в змаганнях з карате(куміте) серед жінок(до 55 кг) розопочне українка Анжеліка Терлюга. Тримаймо кулачки.  

10:27. Стрибки у воду. Жінки. Вишка. 10 метрів. «Золото» виграла 14-річна китаянка Цюань Хунчань.

10:25. Велотрек. Жінки. Кейрін. 1/4 фіналу. Наша Любов Басова фінішувала четвертою і також проходить у півфінал.

10:15. Велотрек. Жінки. Кейрін. 1/4 фіналу. Українка Олена Старікова фінішувала другою і пробилася до півфіналу.

10:01. Бокс. Чоловіки. Вагова категорія до 57 кг. Альберт Батиргазієв з команди ОКР переміг у фіналі Дьюка Регана зі США роздільним рішенням суддів – 3:2 і став олімпійським чемпіоном.

09:45. Бокс. Суперником Олександра Хижняка у фіналі (вагова категорія до 75 кг) став бразилець Еберт Консейсан, який у півфіналі переміг суддівським рішенням представника ОКР Гліба Бакши.

09:35. Волейбол. Чоловіки. Півфінал. Збірна ОКР обіграла Бразилію – 3:1 і стала першим фіналістом турніру. Другий учасник «золотого» матчу визначиться у поєдинку Франція – Аргентина (15:00).

09:25. Бокс. Чоловіки. Вагова категорія до 75 кг. Олександр Хижняк виграв у півфіналі – 3:2 і гарантував собі мінімум «срібло».

09:21. Бокс. Чоловіки. Вагова категорія до 75 кг. Хижняк програв і другий раунд на думку суддів.

09:15. Бокс. Чоловіки. Вагова категорія до 75 кг. Хижняк програв перший раунд – 2:3.

09:11. Бокс. Чоловіки. Вагова категорія до 75 кг. Стартував півфінальний бій Олександр Хижняк (Україна) – Еумір Марсьяль (Філіппіни).

08:55. Баскетбол. Чоловіки. Півфінал. Збірна США обіграла Австралію – 97:78 і стала першим фіналістом Олімпіади. Суперник американців визначиться в матчі Словенія – Франція (14:00).

08:30. Друзі, о 09:00 усі вболіваємо за нашого боксера Олександра Хижняка (вагова категорія до 75 кг). В півфіналі його чекає непростий суперник – Еумір Марсьяль з Філіппін.

08:10. Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх прокоментувала вихід у фінал в стрибках у висоту: «Ця кваліфікація була однією з найскладніших в моєму житті, тому що було дуже спекотно. Я впоралася, припустилася однієї помилки на висоті 1.90 м. Взяла цю висоту з другої спроби. Після цього зрозуміла, що шансів на помилку більше немає, потрібно стрибати з першої спроби.

Коли йшла на кваліфікацію, то не думала про фінал. Дуже радію, що ми всі втрьох вийшли в фінал. Я знаю, що це Олімпіада, для кожного спортсмена це найважливіший старт у кар'єрі, але я спробувала відкинути це, просто насолоджуватися атмосферою. Тут дуже хороша доріжка, тому сподіваюся, що все буде добре. Будемо всі стрибати високо».

Разом з Магучіх до фіналу в стрибках у висоту вийшли Юлія Левченко та Ірина Геращенко.

08:03. Баскетбол. Чоловіки. Півфінал. Після першої половини гри Австралія цілком закономірно перемагає США – 45:42. Перевага австралійців сягала 16 очок. Але під кінець другої чверті американці скоротили відставання.

07:55. Нагадаємо головну новину ранку. Українська веслувальниця Людмила Лузан виграла «бронзу» в каное-одиночці на дистанції 200 метрів. Головний тренер нашої збірної Юрій Чебан обіцяє ще медалі на цій Олімпіаді і через три роки в Парижі.

07:45. І закриємо тему з інцидентом, який стався на нагородженні з нашими синхроністками. Оргкомітет Олімпійських ігор-2020 приніс вибачення нашим спортсменкам Марті Федіній і Анастасії Савчук. Українок, які завоювали «бронзу», спочатку помилково представили як команду Олімпійського комітету Росії (ОКР).

«Хочу принести вибачення за ситуацію з українськими синхроністками. Це була операційна помилка», - заявив спікер оргкомітету Ігор Така Маса на прес-конференції.

07:27. Скейтбординг. Чоловіки. Парк. Чемпіонський титул Токіо-2020 виборює австралієць Кіган Палмер. До речі, Австралія повторює рекорд за золотими медалями на Олімпіадах – 17!

07:00. Веслування на байдарках і каное. Чоловіки. Байдарка-двійка. 1000 метрів. «Золото» виграє двійка з Австралії, яка в драматичній боротьбі втримала лідерством у протистоянні з Німеччиною. У підсумку, у німців «срібло», «бронза» у Чехії.

06:45. Хокей на траві. Чоловіки. Збірна Індії перемагає Німеччину – 5:4 і стає бронзовим призером Олімпіади.

06:40. Українська веслувальниця Людмила Лузан прокоментувала свій бронзовий успіх в каное-одиночці на дистанції 200 метрів: «Чесно, здається, що я сплю, це сон і не можу повірити. Стільки років йшла до медалі, я настільки щаслива. Дякую всім, хто підтримував, спасибі моїм тренерам. Це просто неймовірно, ми разом прийшли до цієї медалі.

Звичайно, я мріяла перемогти. Але це перша Олімпіада і впевнена, що на мене ще чекатимуть золоті медалі. Чекає моя коронна дистанція - 500 метрів у двійці і там я хочу показати результат. Але не можу повірити, що в мене є «бронза».

Немає нічого неможливого, просто віра в те, що ти робиш і є люди, які тебе підтримують. Можна звернути гори».

06:35. Веслування на байдарках і каное. Жінки. Байдарка-одиночка. 500 метрів. Фантастична Ліза Каррінгтон з Нової Зеландії виграє третє «золото» на цій Олімпіаді.

06:27. Легка атлетика. Чоловіки. Потрійний стрибок. Педро Пічардо з Португалії посідає перше місце і стає олімпійським чемпіоном. Його результат – 17.98. Це новий олімпійський рекорд.

06:20. Легка атлетика. Чоловіки. Ядро. Американець Раян Краузер переміг з олімпійським рекордом – 23.30.

06:15. Веслування на байдарках і каное. Чоловіки. Байдарка-одиночка. 200 метрів. «Золото» виборює угорець Шандор Тотка.

06:05. Легка атлетика. Чоловіки. Біг на 110 метрів з бар’єрами. Хансл Парчмент з Ямайки став олімпійським чемпіоном.

06:02. Вільна боротьба. Чоловіки. До 125 кг. 1/8 фіналу. Українець Олександр Хоцянівський програв Аміру Хоссейн Заре (Іран) – 0:7.

06:00. Веслування на байдарках і каное. Жінки. Каное-одиночка. 200 метрів. Фінал. Українка Людмила Лузан виборює «бронзу»! Вона фінішувала третьою. А чемпіонкою стала американка Невін Харрісон.

05:42. Вільна боротьба. Чоловіки. До 74 кг. 1/8 фіналу. Українець Василь Михайлов програв Турану Байрамову (Азербайджан) – 2:4.

05:20. Нагадаємо, що у фіналі на каное (200 м) виступатиме наша веслувальниця Людмила Лузан. Старт заїзду – 05:57. Є шанс розпочати день з медалі!

05:12. Легка атлетика. Жінки. Стрибки у висоту. Усі українки Ярослава Магучіх, Юлія Левченко та Ірина Геращенко подолали висоту 1.95 і стали фіналістками! Фінал 7 серпня. 

05:11. Легка атлетика. Жінки. Стрибки у висоту. Ярослава Магучіх взяла 1.95 і гарантувала собі вихід до фіналу! Ірина Геращенко бере 1.95 з другої спроби і також виходить у фінал!

04:50. Легка атлетика. Жінки. Стрибки у висоту. Усі українки Ярослава Магучіх, Юлія Левченко та Ірина Геращенко подолали висоту 1.93. Молодці!

04:44. Легка атлетика. Жінки. Стрибки у висоту. Українка Ярослава Магучіх подолала висоту 1.93. Ірина Геращенко також взяла 1.93.

04:30. Плавання на відкритій воді. Чоловіки. 10 км. Першим чемпіоном дня став німець Флоріан Веллброк.

04:13. Легка атлетика. Жінки. Стрибки у висоту. Тривають кваліфікаційні змагання. Україну представляють Ярослава Магучіх, Юлія Левченко та Ірина Геращенко. Левченко і Геращенко вже подолали висоту 1.90.

04:09. Веслування на байдарках і каное. Жінки. Байдарка-одиночка. 500 метрів. Українки Юлія Юрійчук і Марія Повх не зуміли кваліфікуватися у фінальний заїзд. Повх виступатиме у фіналі В.

04:00. Веслування на байдарках і каное. Жінки. Каное-одиночка. 200 метрів. Українка Людмила Лузан виграла свій півфінал і виступатиме у медальному заїзді! Фінал сьогодні о 06:00.  

Доброго ранку! Розпочинаємо черговий змагальний день Олімпіади-2020.

Переможці та призери Олімпіади визначаться в 12-ти видах спорту, у трьох з яких на медалі розраховують українські спортсмени - у веслуванні на байдарках і каное, легкій атлетиці (спортивна ходьба, чоловіки, 20 км - Едуард Забуженко та Іван Лосєв), а також карате (Анжеліка Терлюга).

У кваліфікаційних змаганнях виступлять, зокрема, борці вільного стилю Василь Михайлов (вагова категорія до 74 кг) та Олександр Хоцянівський (125 кг), стрибунки у висоту Ярослава Магучіх, Юлія Левченко та Ірина Геращенко.

Фото: НОК України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-