Токіо-2020. День 12. «Золото» Беленюка, «срібло» та ще дві «бронзи»

Токіо-2020. День 12. «Золото» Беленюка, «срібло» та ще дві «бронзи»

Оновлюється
Укрінформ
Медалі сьогодні виграли: Парвіз Насібов, Ірина Коляденко, дует Марта Федіна – Анастасія Савчук.

В Токіо 4 серпня розіграють 22 комплекти нагород ХХХІI літніх Олімпійських Ігор.

********

16:55. Фантастичний день для України! Наші олімпійці здобули сьогодні чотири медалі. Чемпіоном став наш борець греко-римським стилем Жан Беленюк. «Срібло» виборов інший борець Парвіз Насібов. «Бронза» у нашої борчині Ірини Коляденко та дуету в артистичному (синхронному) плаванні Марта Федіна – Анастасія Савчук. За крок до медалі зупинився Михайло Кохан, який посів четверте місце в метанні молота. Також відзначимо гідні результати наших веслувальниць Людмили Лузан, Юлії Юрійчук і Марії Повх, легкоатлеток Анни Рижикової і Вікторії Ткачук, велосипедисток Любові Басової та Олени Старикової.

16:45. Баскетбол. Жінки. Чвертьфінал. У драматичному поєдинку Франція вириває перемогу у Іспанії – 67:64. У півфіналі Японія зіграє з Францією. В іншому півфіналі гратимуть США і Сербія.  

16:20. Гандбол. Жінки. Чвертьфінали. Збірна Франції перемогла Нідерланди – 32:22 і стала останнім півфіналістом турніру. У півфіналах зіграють: Норвегія – ОКР та Швеція – Франція.

16:02. Легка атлетика. Чоловіки. Біг на 200 метрів. «Золото» виграв канадський спринтер Андре де Грасс. «Срібло» і «бронза» у американців – Кенні Беднарека та Ноа Лайлза.

15:50. Водне поло. Чоловіки. Чвертьфінали. Двома останніми півфіналістами стали збірні Сербії та Угорщини. Серби обіграли Італію – 10:6, а угорці – Хорватію – 15:11. У півфіналах зіграють Греція – Угорщина та Сербія – Іспанія.

15:43. Легка атлетика. Чоловіки. Біг на 800 метрів. Олімпійським чемпіоном став Еммануель Корір з Кенії.

15:35. Легка атлетика. Чоловіки. Молот. «Золото» виборює Войцех Новицький з Польщі – 82.52 м. На другому місці норвежець Ейвінд Генріксен, на третьому – поляк Павел Файдек. Наш Михайло Кохан показав четвертий результат.

15:27. Легка атлетика. Чоловіки. Молот. Фінал. На жаль, українець Михайло Кохан з результатом 80.39 залишився без медалі. В останній спробі він не зміг поліпшити результат і залишився на 4-му місці.

15:23. Український борець Жан Беленюк прокоментував завоювання «золота» Олімпіади-2020: «Зараз я не усвідомлюю, що зробив. Це був довгий і важкий шлях. Я почав займатися боротьбою в 9 років, зараз мені 30. Нарешті то це сталося.

За три тижні до Олімпіади я важко травмувався. Я не знав, чи буду брати участь в Іграх. Тільки віра мого тренера в мене дала мені можливість реалізувати свою мрію. Спасибі йому за це.

Що далі? Я зараз на емоціях і не хочу робити якихось гучних заяв. Мені треба все зрозуміти. Треба відпочити, буду займатися політичною діяльністю. Зараз я зможу присвятити цьому свій час».

15:17. Легка атлетика. Чоловіки. Молот. Фінал. Як прикро… Наш Михайло Кохан з результатом 80.39 змістився на 4-те місце. Українця випереджають поляки Новицький, Файдек і норвежець Генріксен. Є ще одна спроба!

15:10. Вільна боротьба. До 62 кг. Українка Ірина Коляденко (Україна) перемагає Анастасію Григорьєву (Латвія) – 3:1 і виборює «бронзу»!  

15:01. Вільна боротьба. До 62 кг. Стартувала сутичка за «бронзу» нашої Ірини Коляденко (Україна) з Анастасією Григорьєвою (Латвія).

14:58. Легка атлетика. Чоловіки. Молот. Фінал. Після третьої спроби наш Михайло Кохан йде другим з результатом 80.39! Лідирує поляк Новицький – 82.52.

14:44. Артистичне (синхронне) плавання. Дует. Довільна програма. Є чергова «бронза» України! Наш дует Марта Федіна – Анастасія Савчук посідає 3-е місце, поступаючись Китаю і ОКР. Браво, дівчата!

14:42. Греко-римська боротьба. До 87 кг. Наш Жан Беленюк переміг Віктора Льорінца (Угорщина) – 5:1 і став олімпійським чемпіоном. Є перше українське «золото» в Токіо!!!

14:35. Греко-римська боротьба. До 87 кг. Розпочався фінал Жан Беленюк (Україна) – Віктор Льорінц (Угорщина).

14:35. Легка атлетика. Чоловіки. Молот. Фінал. Наш Михайло Кохан у другій спробі показав 80.39! Він йде другим!

14:30. Артистичне плавання. Дует. Довільна програма. Фінал. Наш дует Марта Федіна – Анастасія Савчук посідає 2-е місце, поступаючись Китаю. Ще виступатимуть Японія і ОКР.  

14:25. Легка атлетика. Жінки. 3000 метрів з перешкодами. «Золото» виграла Перут Чемутай з Уганди.  

14:17. Легка атлетика. Чоловіки. Молот. Фінал. Одним з претендентів на медалі є наш Михайло Кохан. В першій спробі він кинув снаряд на 77.91 – непоганий початок!

14:05. Греко-римська боротьба. До 67 кг. Фінал. Українець Парвіз Насібов програв  Мохаммадрезі Гераєї (Іран) – 1:9 і став срібним призером.  

13:57. Греко-римська боротьба. До 67 кг. Стартував фінал Парвіз Насібов (Україна) – Мохаммадреза Гераєї (Іран).

13:42. Вільна боротьба. Жінки. До 57 кг. Українка Тетяна Кіт не потрапила у втішну сутичку. Американка Хелен Маруліс, якій програла Кіт, не пробилася у фінал. Це означає, що українка завершила свої виступи.  

13:30. Артистичне плавання. Дует. Довільна програма. Фінал. Вболіваємо за наш дует Марта Федіна – Анастасія Савчук, які після двох попередніх раундів йдуть третіми і реально претендують на медаль. Фінальні виступи стартували. 

13:05. Нагадаємо, що сьогодні у нас три медальні сутички в боротьбі.

Греко-римська боротьба. До 67 кг. Фінал. Парвіз Насібов (Україна) – Мохаммадреза Гераєї (Іран). Початок в 13:30.

Греко-римська боротьба. До 87 кг. Фінал. Жан Беленюк (Україна) – Віктор Льорінц (Угорщина). Початок в 14:00.

Вільна боротьба. До 62 кг. Сутичка за «бронзу». Ірина Коляденко (Україна) – Анастасія Григорьєва (Латвія). Початок в 14:55.

13:00. Баскетбол. Жінки. Чвертьфінал. У драматичному поєдинку Японія вириває перемогу у Бельгії – 86:85. У півфіналі Японія зіграє з переможцем пари Іспанія – Франція. В іншому півфіналі гратимуть США і Сербія.  

12:48. Українка Людмила Лузан прокоментувала вихід у півфінал у веслуванні на каное-одиночці на дистанції 200 м: «Емоції неймовірні. Нарешті я зробила цей перший старт. Я так його чекала. Повністю задоволена цією першою гонкою. Не можу зараз оцінити свої сили на тлі інших спортсменок.

Але початок є, і завтра, сподіваюся, все складеться. Я потраплю у фінал і буду боротися за найвищу сходинку Олімпійських ігор».

Лузан пройшла в півфінал з третім результатом. Півфінальні та фінальні заїзди пройдуть 5 серпня.

12:30. Гандбол. Жінки. Чвертьфінали. Збірна Швеції перемогла Південну Корею – 39:30 і стала третім півфіналістом турніру. У півфіналах зіграють: Норвегія – ОКР та Швеція – переможець матчу Франція – Нідерланди.

12:25. Волейбол. Жінки. Чвертьфінал. Сербія впевнено перемагає Італію – 3:0 і виходить до півфіналу. У нас сформована вже перша півфінальна пара – Сербія гратиме проти США.  

12:23. Стрибки у воду. Жінки. Вишка. 10 метрів. Наша Софія Лискун не подолала кваліфікацію, посівши передостаннє 29-е місце.

12:20. Велотрек. Чоловіки. Командна гонка переслідування. «Золото» з новим світовим рекордом виборює збірна Італії.  

11:25. Велотрек. Кейрін. Жінки. Українка Любов Басова фінішувала другою у втішному заїзді і продовжуватиме боротьбу за медалі в чвертьфіналі.

11:10. Наша олімпійська команда дружно привітала Аллу Черкасову з бронзовою медаллю.  

11:05. В Токіо вечір і у вечірній програмі Україна має шанси виграти 4-5 медалей. Серед них і перше «золото». Неймовірні емоції нам гарантовані, сподіваємось це будуть переможні емоції.

10:52. Вітрильний спорт. Жінки. Збірна Великої Британії завоювала «золото» в запливі класу 470. «Срібло» отримала Польща, «бронзу» - Франція

10:49. Вітрильний спорт. Чоловіки. Збірна Австралії здобула «золото» в запливі класу 470. «Срібло» дісталося Швеції, «бронза» - Іспанії

10:45. Водне поло. Чоловіки. Чвертьфінали. Збірна Греції розгромила Чорногорію - 10:4 і вийшла у півфінал.

10:34. Велоспорт на треку. Кейрін. Жінки. Українка Олена Старикова виграла свій кваліфікаційний заїзд і пройшла у півфінал. Любов Басова посіла 6-е місце і не змогла кваліфікуватися до фінальної частини.

10:06. Бокс. Чоловіки. Арлен Лопес(Куба) зовоював «золото» у напівважкій вазі. У фіналі він здолав британця Бенджаміна Віттекера.

09:37. 34-річний український спортсмен Назар Коваленко не виступить на Олімпійських іграх в Токіо. Нагадаємо, що спортсмена усунули через недостатню кількість зданих допінг-проб.

Пізніше Коваленко намагався опротестувати це рішення. Але 4 серпня атлет повідомив, що отримав остаточну заборону на участь в змаганнях в Токіо.

09:22. Водне поло. Чоловіки. Чвертьфінали. Збірна Іспанії здолала США - 12:8 і пробилася до півфіналу змагань.

09:16. Баскетбол. Жінки. Чвертьфінали. Збірна США впевнено перемогла Австралію - 79:55 і вийшла у півфінал.

08:50. Гандбол. Жінки. Чвертьфінали. Збірна Норвегії перемогла Угорщину – 26:22 і стала другим півфіналістом турніру.

08:45. Нагадаємо, що сьогодні у нас три медальні сутички в боротьбі.

Греко-римська боротьба. До 67 кг. Фінал. Парвіз Насібов (Україна) – Мохаммадреза Гераєї (Іран). Початок в 13:45.

Греко-римська боротьба. До 87 кг. Фінал. Жан Беленюк (Україна) – Віктор Льорінц (Угорщина). Початок в 14:10.

Вільна боротьба. До 62 кг. Сутичка за «бронзу». Ірина Коляденко (Україна) – Анастасія Григорьєва (Латвія). Початок в 14:55.

08:32. Волейбол. Жінки. Чвертьфінал. Збірна США перемагає Домініканську Республіку – 3:0 і виходить у півфінал.

08:25. Українська легкоатлетка Анна Рижикова прокоментувала 5-е місце на в бігу на 400 м з бар'єрами: «У Ріо я не доїхала, бо отримала травму перед початком відбору. Тут склалося, я виклалася на всі відсотки, боролася. Не можу сказати, що десь себе пошкодувала або допустила помилки.

Це дуже високий результат і висока конкуренція. Розумію, що немає медалі і завтра про мене забудуть. Але 5-е місце – це круто і важливий результат для мене.

Хотілося ще трохи відсунути національний і свій особистий рекорд. Але це вже такі секунди, коли ти не можеш їх показувати кожного разу. Сьогоднішній результат теж дуже високий, щоб всі розуміли. Олімпійські ігри - зовсім інші змагання, психологічний тиск тут неймовірний. Париж-2024? Поговоримо вже після цього сезону».

08:10. Скейтбординг. Парк. Жінки. В цьому видовищному виді спорту домінували японки, які посіли перші два місця. «Золото» у Сакури Йосодзумі.

07:30. До вашої уваги перші результати плей-офф змагань з командних видів спорту серед жінок. 1/4 Баскетбол(жін.) Сербія - Китай - 77:70. Волейбол(жін.) Південна Корея - Туреччина - 3:2. Гандбол(жін.) ОКР - Чорногорія - 32:26. 1/2 хокей на траві(жін.) Нідерланди - Велика Британія - 5:1.

07:15. Молодчина. Марія Повх фінішувала другою в чвертьфіналі змагань з веслування у запливі на 500 метрів(байдарка-одиночка) і пройшла у півфінал.

07:06. На жаль, не вдалося. Українка Тетяна Кіт без шансів поступилася олімпійській чемпіонці Гелені Мароуліс(США) у чвертьфінальній сутичці змагань з вільної боротьби(до 57 кг).

06:54. Молодчинка! Юлія Юрійчук проходить до півфіналу змагань з веслування в запливі на 200 метрів(каное-одиночка). 

06:30. Шкода! Українка Анастасія Четверикова, на жаль, не змогла пробитися у півфінал змагань з веслування у запливі на 200 метрів(каное-одиночка)  

06:16. «Чекайте, я щойно встановила новий світовий рекорд?». До вашої уваги реакція Сідні Макмафін(США) після встановлення світового рекорду і завоювання «золото» в забігу на 400 метрів з бар'єрами. Враховуючи рівень суперниць, результати наших Рижикової і Ткачук є більш ніж задовільними.

05:46. Нагадаємо, 7-го серпня відбудеться фінальний матч з футболу між збірними Бразилії й Іспанії. «Boa, Brasil!» чи «¡Vamos España!»? Початок матчу - о 14:30 за київським часом.

05:45. Фантастичний початок. Українка Тетяна Кіт впевнено здолала супротивницю з Тунісу Сівару Бусетту і пройшла у чвертьфінал змагань з вільної боротьби(до 57 кг).

05:33. Гідний виступ українок. Ганна Рижикова і Вікторія Ткачук посіли 5-е і 6-е місце відповідно. Американка Сідні Маклафлін здобула «золото» і встановила новий світовий рекорд.

05:25. За 5 хвилин українки Ганна Рижикова і Вікторія Ткачук змагатимуться у фіналі змагань з забігу на 400 метрів з перешкодами. Тримаймо кулачки за дівчат.

05:10. Веслування на байдарках і каное. Жінки. Юлія Юрійчук і Марія Повх кваліфікувалися до наступного раунду змагань х веслування на байдарках(одиначка, 500 м). Чвертьфінальні запливи відбудуться о 6:20 за київським часом. 

04:20. За 25 хвилин українки Юлія Юрійчук і Марія Повх розпочнуть свої запливи в кваліфікаційних змаганнях з веслування(байдарка-одиночка, 500 м).

04:15. Веслування на байдарках і каное. Жінки. Солідні результати українок. Людмила Лузан посіла перше місце в своєму запливі і вийшла до півфіналу змагань. Анастасія Четверикова приплила четвертою і пройшла до наступного раунду.

04:05. Марафонське плавання. Жінки. Ана Марсела Кунья(Бразилія) здобула «золото». «Срібло» на рахунку Шарон ван Раувендал(Нідерланди), «бронза» - Карині Лі(Австралія). Українка Христина Панчишко посіла 22-е місце.

04:00. За 5 хвилин Людмила Лузан і Анастасія Четверикова розпочнуть виступи у кваліфікаційних змаганнях з веслування(каное-одиночка, 200 м).

Доброго ранку! Розпочинаємо черговий змагальний день Олімпіади-2020.

Борці греко-римського стилю Парвіз Насібов (вагова категорія до 67 кг) та Жан Беленюк (87 кг) виступлять у вирішальних сутичках за «золото».

Ірина Коляденко боротиметься за «бронзу» у ваговій категорії до 62 кг.

Легкоатлет Михайло Кохан візьме участь у фіналі змагань з метання молота, а Анна Рижикова та Вікторія Ткачук боротимуться за медалі в бігу на 400 метрів з бар'єрами.

Дует Марта Федіна - Анастасія Савчук розіграють нагороди в артистичному плаванні.

Плавчиня Кристина Панчішко візьме участь у марафоні на 10 км у відкритій воді.

У кваліфікаційних змаганнях виступлять, зокрема, стрибунка у воду Софія Лискун (вишка, 10 метрів) та представниця жіночої боротьби Тетяна Кіт (57 кг).

Фото: НОК України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-