Токіо-2020. День 10. Федіна - Савчук йдуть на медаль

Токіо-2020. День 10. Федіна - Савчук йдуть на медаль

Оновлюється
Укрінформ
Рижикова і Ткачук виходять у фінал в бігу на 400 метрів з бар’єрами.

В Токіо 2 серпня розіграють 22 комплекти нагород ХХХІI літніх Олімпійських Ігор.

********

16:55. Отже, Україна знову без медалей. Борець Ленур Теміров програв сутичку за «бронзу», а стрілок Сергій Куліш втратив нагороду через майже анекдотичну помилку. З приємного – наші синхроністки йдуть на медаль в парі, Алла Черкасова боротиметься за «бронзу», у фінали в легкій атлетиці пробилися Михайло Кохан, Марина Килипко, Анна Рижикова і Вікторія Ткачук.

16:45. Хокей на траві. Жінки. Чвертьфінали. Німеччина – Аргентина – 0:3, Австралія – Індія – 0:1, Нідерланди – Нова Зеландія – 3:0, Іспанія – Велика Британія – 2:3. У півфіналах зіграють: Нідерланди – Велика Британія та Аргентина – Індія.

16:38. Легка атлетика. Жінки Стрибки з жердиною. Українка Марина Килипко пробилася у фінал, взявши 4.55 у третій спробі. Інші українка Яна Гладійчук не взяла 4.55 і не пройшла кваліфікацію.

16:18. Легка атлетика. Жінки. Диск. Несподівано золоту медаль виграла американка Валері Оллман з результатом 68.98.

16:11. Бадмінтон. Чоловіки. Олімпійським чемпіоном в одиночному розряді став Віктор Аксельсен з Данії. У фіналі він впевнено обіграв Чень Луна з Китаю – 21:15, 21:12.

16:08. Вільна боротьба. Жінки. Вагова категорія до 76 кг. «Золото» виграла Аліна Роттер-Фоккен з Німеччини. У фіналі вона виявилась сильнішою за американку Аделайн Грей – 7:3.  

15:58. Легка атлетика. Жінки. Біг на 5000 метрів. Сіфан Хассан з Нідерландів дуже переконливо фінішує і стає олімпійською чемпіонкою.

15:56. Футбол. Жінки. Півфінал. Збірна Швеції стає другим учасником «золотого» матчу. Шведки обіграли Австралію – 1:0 і у фіналі зіграють проти Канади.

15:49. Важка атлетика. Жінки. Вагова категорія понад 87 кг. Китай бере чергову золоту медаль. Чемпіонкою стає Лі Веньвень з новим олімпійським рекордом – 320 кг.

15:40. Синхронне (артистичне) плавання. Дуети. Попередній етап. Українська пара Марта Федіна – Анастасія Савчук показала третю суму балів, поступившись лише дуетам з ОКР та Китаю. Наші дівчата мають відмінні шанси на медаль у фіналі! Фінал відбудеться 4 серпня о 13:30 за київським часом.

15:26. Легка атлетика. Чоловіки. Біг на 3000 метрів з перешкодами. «Золото» у блискучому стилі виграв Суфіан Ель Баккалі з Марокко.

14:58. Легка атлетика. Жінки. 400 метрів з бар’єрами. Наша Вікторія Ткачук також фінішувала третьою у своєму півфіналі. Ткачук потрапляє у фінал за часом (54.25). Так само як і Анна Рижикова (54.23)! Браво, дівчата!

14:55. Греко-римська боротьба. Чоловіки. Вагова категорія до 130 кг. І ще одне «золото» їде на Кубу. Міхаїн Лопес Нунєс переміг у фіналі грузина Якоба Каджаю – 5:0.

14:48. Легка атлетика. Жінки. Українка Ганна Рижикова посіла третє місце у своєму півфінальному забігу. Вона зберігає шанси пройти у фінал за кращим часом.

14:25. Греко-римська боротьба. Чоловіки. Вагова категорія до 60 кг. Чемпіоном стає кубинець Луїс Орта, який у фіналі переміг Кенїтіро Фуміту з Японії – 5:1.

14:19. Український борець греко-римського стилю Ленур Теміров прокоментував поразку в сутичці за «бронзу»: «В таких сутичках, коли йде рівна боротьба, дуже важко. Тут справа випадку. У кінці єдине, що залишається - знайти технічну дію.

В останньому періоді, за 30 секунд, складно це зробити. Прикро, але я не шкодую, що сюди приїхав і відстоював честь України. Це для мене велика честь.

Я дуже хотів перемогти, але не можу сказати достатньо чи ні. Так склалось. Хочу вибачитися перед всіма, хто за мене вболівав. Можливо, я десь не виправдав очікування».

14:05. Головна подія сьогодні для нас в легкій атлетиці – півфінали на дистанції 400 метрів з бар’єрами. Наші Анна Рижикова і Вікторія Ткачук спробують пробитися у медальний забіг. Початок – о 14:45.

13:55. Спортивна гімнастика. Чоловіки. Опорний стрибок. Олімпійським чемпіоном став Сін Джи-хван з Південної Кореї.

13:51. Кінний спорт. Триборство. Команда першість. «Золото» виборює збірна Великої Британії.

13:44. Греко-римська боротьба. Чоловіки. Вагова категорія до 60 кг. Українець Ленур Теміров програв «бронзову» сутичку Валіхану Сайліку з Китаю.

13:37. Греко-римська боротьба. Чоловіки. Вагова категорія до 60 кг. Українець Ленур Теміров почав «бронзову» сутичку проти Валіхана Сайліка з Китаю.

13:19. Вільна боротьба. Жінки. Вагова категорія до 68 кг. Українка Алла Черкасова програла в півфіналі Тамірі Менсі зі США – 4:10. Завтра Черкасова матиме сутичку за «бронзу».

13:11. Вільна боротьба. Жінки. Вагова категорія до 68 кг. Розпочався півфінал українки Алли Черкасової проти Таміри Менси зі США.

12:56. Футбол. Жінки. Півфінал. Канада перемагає чемпіонок світу зі США – 1:0 і виходить у фінал.

12:47. Спортивна гімнастика. Жінки. Вільні вправи. «Золото» у цьому виді змагань здобуває американка Джейд Кері.

12:27. Українець Сергій Куліш прокоментував свою помилку у фіналі Олімпіади у стрільбі з гвинтівки з трьох положень з 50 м: «Я вистрілив не в свою мішень. У мене розстебнувся ґудзик, я відчув якийсь дискомфорт. Але час минав, потрібно робити постріл. Таке трапилося.

Мабуть, хвилювання зіграло якусь роль. Мені важко, чесно. Таке трапляється раз на мільйон і сталося зараз. Важко щось говорити».

12:20. Велотрек. Командний спринт. Жінки. Чергове «золото» їде до Китаю! Велосипедистки з цієї країни перемогли у фіналі пару з Німеччини. Відзначимо, що раніше китаянка встановили новий світовий рекорд! Українки Любов Басова і Олена Старікова посіли 8-е місце.

11:55. Через 20 хвилин поновлюються змагання борців. Вболіваємо за українців Ленура Темірова та Аллу Черкасову, які претендують на медалі!

11:50. Кульова стрільба. Гвинтівка. 50 метрів. Стрільба з трьох положень. Олімпійським чемпіоном з новим світовим рекордом став китаєць Чжан Чанхун. Нагадаємо, наш Сергій Куліш показав 8-й результат. У вирішальний українець вистрілив у чужу мішень, хоч до того він претендував на медаль.

11:46. Стрибки у воду. Трамплін. 3 метри. Чоловіки. Українець Олег Колодій посів 22-е місце і не кваліфікувався до наступного раунду.

11:42. Важка атлетика. Жінки. Вагова категорія до 87 кг. «Золото» виборола Ван Чжоуюй з Китаю.

11:39. Як же прикро! Сергій Куліш посів восьме місце у змаганнях зі стрільби з гвинтівки з 50-и метрів з трьох положень. Українець провалив останні постріли і опустився на останнє місце. За підсумками стрільби стоячи він завершив виступ на Олімпіаді після перших двох серій пострілів.

11:17. Велотрек. Командний спринт. Жінки. Українки Любов Басова і Олена Старікова поступилися в чвертьфіналі парі з Німеччини.

10:44. Бронзова призерка Олімпійських ігор в Токіо, тенісистка Еліна Світоліна повернулася зі змагань в Україну. 

10:23. Велотрек. Українки Олена Старікова і Любов Басова вийшли в чвертьфінал командного спринту з останього місця. З результатом 33,542 наші спортсменки посіли останнє 8-е місце в кваліфікації. У першому раунді українки боротимуться з командою Німеччини. Початок - 10.59. 

10:20. Нагадаємо, сьогодні відбудуться півфінальні матчі з жіночого футболу. Збірна США гратиме з Канадою, а Австралія зі Швецією.

9:50. Стрільба. Чоловіки. Жан Кікампуа(Франція) завоював золоту медаль в змаганнях зі стрільби з швидкісного пістолета з 25-и метрів. 

09:24. Бадмінтон. Жінки. Пара Рахаю-Полі(Індонезія) завоювали «золото» в парних змаганнях. У фіналі вони здолали пару Чень-Цзя(Китай) - 21:19, 21:15 у підсумку.

09:10. Українська борчиня Алла Черкасова вийшла до півфіналу Олімпійських ігор у Токіо. Після перемоги у чвертьфіналі спортсменка поділилася враженнями.

«У мене син попросив медаль. Я готова все зробити, щоб привезти йому медаль. На мене чекає ще одна непроста зустріч.

Це моя остання Олімпіада, останній шанс здійснити мрію. Спробуємо зробити все, що в наших силах.

Налаштування бойове. Нам потрібен тільки фінал. Постараємося», - сказала Черкасова в ефірі «Суспільного».

08.50. Нагадуємо, за 10 хвилин розпочнетсья кваліфікація зі стрибків у воду(3 метри з трампліну). Україну представлятиме Олег Колодій. Тримаймо кулачки.

08:12. Гарні новини зі стрільбища. Українець Сергій Куліш вийшов у фінал змагань зі стрільби з гвинтівки з 50-и метрів з трьох положень. 

08:02. Нагадуємо, о 9:30 стартує велогонка(жіночий командний спринт). Україну представлятимуть Любов Басова й Олена Старикова.

07:45. Хокей на траві. Жінки. Чергова сенсація на Олімпіаді в Токіо. Збірна Індії у виснажливому матчі виграла Австралію (1:0) і вийшла у півфінал змагань. В іншому поєдинку Аргентина розгромила Німеечину - 3:0. 

07:27. Сумні новини зі стрільбища. Українець Павло Коростильов не зміг кваліфікуватися до фінальної частини змагань зі стрільби з пістолета з 25-и метрів. Наш спортсмен посів 9-у сходинку у відборі і завершив виступи в цій дисципліні.

07:21. Молодчина! Українка Алла Черкасова вийшла у півфінал змагань з вільної боротьби(до 68 кг)! У чвертьфіналі вона здолала німкеню Анну Шель! У півфіналі наша спортсменка зустрінеться з американкою Сток Менса.

07:20. Веслування на байдарках і каное. Українки Анастасія Тодорова і Людмила Куклуновська посіли шосте місце у чвертьфінальному запливі на 500 метрів(байдарка-двійка) і не вийшли у півфінал. 

06:56. Веслування на байдарках і каное. Жінки. Українки Юлія Юрійчук і Марія Кічасова-Скорик не змогли пройти у півфінал(байдарка-одиначка). Обидві спортсменки посіли шості місця у своїх запливах.

06:50. Веслування на байдарках  і каное. Наші Павло Алтухов і Дмитро Янчук посіли друге місце у чвертьфінальних змаганнях і вийшли у півфінал веслування на каное(двійка) 1000 метрів.

06:40. Веслування на байдарках і каное. Жінки. Українки Анастасія Тодорова і Людмила Куклуновська пройшли у чвертьфінал змагань з веслування на байдарці(двійка) 500 метрів. Початок змагань 1/4 - не раніше 07:00 за київським часом.

06:19. Легка атлетика. Жінки. Жасмін Камачо-Квінн(Пуерто-Ріко) завоювала золоту нагороду в забігу на 100 метрів з бар'єрами. Дивовижно, але ця нагорода стала першою золотою медаллю Олімпіади з легкої атлетики для Коста-Ріки і другою золотою в історії виступів країни.

06:15. Мітіадіс Тентоглу(Греція) здобув «золото» у стрибках у довжину. «Срібло» і «бронза» дісталися представникам Куби - Хуану Еччеваррію і Майкеллю Массо відповідно.

05:58. Близько півгодини тривають кваліфікаційні змагання зі стрільби з гвинтівки з 50-и метрів з трьох позицій. Від України за вихід у фінал змагаються Сергій Куліш і Олег Царьков.

05:38. Вільна боротьба. Жінки. Українка Алла Черкасова розпочинає на гарній ноті і виходить до чвертьфіналу змагань. У першому етапі українка здолала представницю Польщі Агнєшку Вєщек.

05:24. Наш Павло Коростильов на цю хвилину посідає 10-е місце в кваліфікацій у стрільбі з пістолета з 250-и метрів

05:10. Метання молота. Гліб Піскунов не пройшов до фінальної стадії змагань.

04:41. Веслування на байдарках і каное. Чоловіки. Каное-двійки. Українці Павло Алтухов і Дмитро Янчук пробилися до чвертьфіналу змагань з веслування на каное 1000 метрів.

04:22. Веслування на байдарках і каное. Жінки. Байдарка-одиначка. Марія Кічасова-Скорик і Юлія Юрійчук кваліфікувалися до наступної стадії змагань.

04:10. Метання молота. Українець Михайло Кохан впевнено кваліфікувався до фінальної частини змагань. У нашого спортсмена другий результат у своїй кваліфікаційній групі.

04:00. У стрільбі з пістолета з 25-и метрів за кваліфікацію до фіналу змагається українець Павло Коростильов.

Доброго ранку! Розпочинаємо черговий змагальний день Олімпіади-2020.

Сьогодні Сергій Куліш та Олег Царьков виступлять у змаганнях зі стрільби з малокаліберної гвинтівки на 50 метрів з 3-х положень, а Павло Коростильов – у стрільбі з пістолету на 25 метрів.

Представник греко-римської боротьби Ленур Теміров розіграє «бронзу» у ваговій категорії до 60 кг.

У кваліфікаційних змаганнях виступлять, зокрема, борчиня Алла Черкасова (68 кг), стрибун у воду Олег Колодій (3-метровий трамплін), Олена Старікова, Любов Басова (велотрек), легкоатлети Михайло Кохан, Гліб Піскунов (обидва - метання молота), Анна Рижикова і Вікторія Ткачук ( півфінали на 400 метрів з бар’єрами), наші веслувальники та пара в артистичному плаванні Марта Федіна – Анастасія Савчук.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-