Токіо-2020. День 9. Романчук виграє «срібло»

Токіо-2020. День 9. Романчук виграє «срібло»

Оновлюється
Укрінформ
Борець Ленур Теміров боротиметься за «бронзу».

В Токіо 1 серпня розіграють 25 комплектів нагород ХХХІI літніх Олімпійських Ігор.

********

17:10. До вашої уваги короткий підсумок 9-го дня Олімпійських ігор в Токіо. Михайло Романчук завойовує першу срібну медаль для України в Токіо-2020, борець греко-римського стилю Ленур Теміров змагатиметься за «бронзу». Лідер збірної України з боксу Олександр Хижняк вийшов у півфінал і вже гарантував собі бронзову медаль. Марина Бех-Романчук кваліфікувалася до фінальної частини стрибків у довжину. Ірина Новожилова й Ірина Климець не кваліфікувалися у вправах з молотом. Стрілець Павло Коростильов не кваліфікувався в перший змагальний день. Наталя Стребкова не змогла пройти до фінальної частини забігу на 3000 метрів з перешкодами. Важкоатлетку Ірину Деху прикро дискваліфікували.   

16:58. Бадмінтон. Жінки. Чень Юйфей(Китай) здобула золоту медаль в індивідуальних змаганнях з бадмінтону. У фіналі вона здолала Тай Цзуїн(Китайський Тайбей).

16:51. Важка атлетика. Жінки. Нейсі Баррерра(Еквадор) здобула «золото»(до 76 кг). 263 кг - підсумковий результат олімпійської чемпіонки. Українку Ірину Деху дискваліфікували. Вона не змогла виконати жодної спроби в поштовху. 

16:26. Вау! Першим, хто привітав італійця Марцеля Джакобса із «золотом» в забігу на 100 метрів, став його співвітчизник. Олімпійський чемпіон Джанмарко Тамбері після персонального тріумфу у стрибках в висоту розділив радість з партнером по команді! Свято спорту в Токіо продовжується.

15:57. «Золото» в забігу на 100 метрів сенсаційно повертається в Європу. Марцель Джакобс(Італія) завоював золоту нагороду. Він подолав дистанцію за 9.80 секунд.

15:52. Одна дисципліна(стрибки в висоту) - два переможці. Мутаз Баршим(Катар) і Джанмарко Тамбері(Італія) обидва підкорили висоту 2.37 метрів і завоювали по золотій медалі. Після їх фінальних спроб суддя запитав, чи хочуть вони ще раз виконати стрибок. Спортсмени обійнялися і погодилися розділити перше місце разом. 

15:46. За 5 хвилин визначать найшвидшого спортсмена на дистанції 100 метрів. Усейн Болт затамував подих біля екрану телевізора. Спостерігаємо.

15:44. Легка атлетика. Жінки. Юлімар Рохас(Еквадор) завоювала «золото» у потрійному стрибку і встановила новий світовий рекорд - 15.67 метрів. Символічно, але Рохас побила рекорд українки Інесси Кравець. Спортсменка стала першою представницею Венесуели, яка здобула золоту медаль Олімпійських ігор.  

15:19. Дуже прикро! Українка Ірина Деха не змогла виконати жодної з трьох спроб в поштовху і завершила свій виступ на Олімпійських іграх в Токіо.

14:56. Спортивна гімнастика. Жінки. Ніна Дервел(Бельгія) посіла переш місце у вправах на різновисоких брусах. «Срібло» дісталося Анастасії Ільянковій(ОКР), «бронза» - Сунісі Лі(США).

14:38. Баскетбол. Чоловіки. Сьогодні завершилися останні матчі групового етапу. Франція, США, Астралія, Італія, Словенія, Іспанія, Аргентина, Німеччина будуть формувати чвертьфінальні пари змагань. Найближчим часов відбудеться жеребкування. 

14:32. Важка атлетика. Українка Ірина Деха посідає третє місце після першої спроби ривку. 

14:24. Спортивна гімнастика. Чоловіки. Макс Вітлок(США) здобув золоту нагороду в індивідуальній вправі з конем.

13:40. Нагадуємо, за 10 хвилин стартують змагання з важкої атлетики серед жінок до 76 кілограмів. Україну представлятиме Ірина Деха. Віримо в успіх нашої спортсменки.

13:30. Український борець греко-римського стилю Ленур Теміров прокоментував поразку в півфіналі Олімпіади в Токіо.

«Важко, справді, дуже важко. Ми не зупиняємося, попереду ще сутичка за бронзу. Дуже прикро, але ми не опускаємо руки і працюємо далі. Дякую всім за підтримку. Мені дуже шкода, що не вдалося пройти в «золотий» фінал, але ми будемо налаштовуватися на «бронзовий» фінал.

Дуже багата кар'єра у мене, дуже важко працюємо. Я ніколи не шкодую, що займаюся греко-римською боротьбою, тому що вона дала мені все, що у мене є в житті», - сказав Теміров.

13:25. Спортивна гімнастика. Жінки. Ребека Андраде(Бразилія) здобула золоту нагороду в змаганнях з опорного стрибка. «Срібло» дісталося Мікейлі Скінеррі(США), «бронза» - Йо Со-джонг(Південна Корея).

13:04. Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт і  президент національного олімпійського комітету Сергій Бубка разом з іншими збірниками привітали Михайла Романчука і Еліну Світоліну зі здобуттям медалей на Олімпійських іграх. На фото вони стоять разом з прапором, який українська збірна взяла з собою в якості талісмана.

12:46. Теніс. Чоловіки. Представник Німеччини Олександр Зверєв здобув золоту нагороду. У фіналі він здолав Карена Хачанова(ОКР) - 6:3, 6:1 у підсумку.

12:24. Греко-римська боротьба. На жаль, українець Ленур Теміров поступився японцю Кен'їтіро Фуміті у півфіналі змагань - 1:5. Наш спортсмен боротиметься за «бронзу».  

12:05. Теніс. Жінки. Пара Синякова-Крейчикова(Чехія) завоювали золоті нагороди. У фіналі вони перемогли  представниць Швейцарії Голубич-Бенчич.

12:00. Спортивна гімнастика. Вільні вправи. Артем Долгопят здобув «золото». «Срібло» дісталося представнику Іспанії Райдерлею Сапаті, «бронза» - Сяо Рутенгу(Китай).

11:53. Нагадуємо, що о 13:50 розпочнуться змагання з важкої атлетики(до 76 кг). Україну представлятиме Ірина Деха.

11:35. Головний тренер збірної України з боксу Леонід Лоївський прокоментував перемогу Олександра Хижняка у чвертьфіналі Олімпіади-2020.

«Не скажу, що сьогодні було важче, ніж в першому поєдинку. Ви бачили, 3:2 перший раунд, другий і третій без шансів ми вигравали.

Саша знову показав свої технічні, функціональні дії. Найголовніше, що він показав - це характер, характер переможця», - сказав Лоївський.  

11:10. Чен Лонг може повторити досягнення співвітчизника Лін Дана і виграти «золото» з бадмінтону двічі поспіль. У фіналі Токіо-2020 він зустрінеться з Віктором Аксельсеном(Данія).

   

10:40. Греко-римська боротьба. Вагова категорія до 60 кг. Нагадуємо, що півфінальна сутичка українця Ленура Темирова та Кенїтіро Фуміти з Японії розпочнеться о 12:15 за Києвом.

10:27. Вітрильний спорт. Клас Laser. Жінки. Переможцем олімпійської регати в цьому класі стала Анне-Марі Ріндом з Данії.

10:17. Гольф. Особиста першість. Чоловіки. У неймовірно драматичній боротьбі титул чемпіона завойовує американець Ксандер Шоффель.

10:10. Стрибки у воду. Трамплін. 3 метри. Жінки. «Золото» впевнено виграє Ши Тінмао з Китаю.

09:45. Волейбол. Груповий етап. Чоловіки. Польща – Канада – 3:0, Бразилія – Франція – 3:2. Польща, Італія, Канада, Бразилія, ОКР і Франція гарантували собі вихід до чвертьфіналу.

09:15. Баскетбол. Груповий етап. Чоловіки. Аргентина перемагає Японію 97:77 і гарантує собі вихід в чвертьфінал з третього місця.

09:12. Вітрильний спорт. Клас Laser. Чоловіки. Олімпійським чемпіоном стає австралієць Метт Вірн.

08:47. Дворазовий призер Олімпіади Михайло Романчук впевнений в успішному виступі своєї дружини, стрибунки в довжину Марини Бех-Романчук: «Я буду всім серцем вболівати за неї. Я прийду на стадіон підтримувати. Я знаю, що вона у мене дуже сильна дівчинка і зможе показати себе.

Нести прапор на закритті Олімпіади? У нас уже квитки на 5 серпня. Я не був вдома два з половиною місяці. Я неймовірно сильно хочу додому. Ми з Мариною поїдемо в Хмельницький і будемо там відпочивати».

Нагадаємо, Бех-Романчук кваліфікувалася у фінал Олімпіади зі стрибків в довжину. Фінал пройде 3 серпня.

08:35. Звісно ж, який боксерський турнір без скандалу. Французький боксер важкої ваги Мурад Алієв програв в чвертьфіналі дискваліфікацією британцю Фрейзеру Кларку. Причина дискваліфікації – удар суперника головою.

Алієв в різкій формі почав висловлювати невдоволення суддівським рішенням, а також посварився з Кларком. Після цього французький боксер демонстративно відмовився залишати ринг – він сів біля канатів і залишався там 10 хвилин. Вочевидь, фрацузи подали протест і чекаємо на вирішення інциденту.

08:22. Греко-римська боротьба. Вагова категорія до 60 кг. Півфінальна сутичка українця Ленура Темірова та Кенїтіро Фуміти з Японії розпочнеться о 12:15 за Києвом.

08:00. Завершився турнір у плавців. Ніякого домінування збірної США не сталося. Натомість Австралія виграла одразу 9 золотих медалей!

07:52. Хокей на траві. Чоловіки. Чвертьфінали. Лише в серії булітів Австралія здолала Нідерланди (2:2 і 3:0). У півфіналі австралійці гратимуть проти Німеччини.

07:50. Кульова стрільба. Пістолет. 25 метрів. Чоловіки. В перший день кваліфікації наш Павло Коростильов показав лише 15-й результат – 286 очок. Завтра відбір до фіналу продовжиться.  

07:18. А нам нагадують, що американець Калеб Дрессел виграв в Токіо п’ять золотих медалей у плаванні!

07:10. Хокей на траві. Чоловіки. Чвертьфінали. Першим півфіналістом стала збірна Німеччини, яка обіграла Аргентину – 3:1. Суперник німці визначається у ці хвилини в поєдинку Австралія – Нідерланди. Австралійці попереду в другому таймі – 2:1.

06:50. Бокс. Вагова категорія до 75 кг. Суперником нашого Олександра Хижняка у півфіналі став Еумір Марсьяль з Філіппін. Бій відбудеться 5 серпня. У чвертьфіналі Марсьяль нокаутував свого суперника Армана Дарчиняна з Вірменії. 

06:47. Греко-римська боротьба. Вагова категорія до 60 кг. Суперник нашого Ленура Темирова у півфіналі - японець Кенїтіро Фуміта.

06:41. Греко-римська боротьба. Вагова категорія до 60 кг. 1/4 фіналу. Українець Ленур Темиров переміг Армена Мелікяна з Вірменії – 8:4. Темуров проходить до півфіналу!

06:33. Бокс. Вагова категорія до 75 кг. 1/4 фіналу. Українець Олександр Хижняк переміг Еурі Седено Мартінеса (Домініканська Республіка) – 4:1. Хижняк гарантує собі мінімум «бронзу».

06:20. Михайло Романчук прокоментував своє «срібло» на дистанції 1500 метрів вільним стилем: «Дуже тяжкі змагання видалися, тому що незвичний режим і організм до такого не звик. Можу сказати, що я задоволений виступом на Олімпіаді, завоювавши срібло і бронзу. Звичайно, що завжди хочеться більшого. Золото було близько, але ми не здаємося. Будемо рухатися далі, працювати як мінімум до Парижу. Сподіваюся, там я зможу показати ще кращий результат. Незважаючи на те, що мені буде 28 років.

Чи виконав завдання на Олімпіаду? Є дві медалі. Я задоволений цими медалями. Нарешті я вперше за три роки зміг обігнати німця, але з’явився більш молодший і швидкий американець. Наступного року в Японії буде чемпіонат світу, і я намагатимусь взяти золоту медаль».

06:13. Велоспорт. BMX. Фрістайл. Чоловіки. Чемпіоном Токіо-2020 стає австралієць Логан Мартін.

06:10. Вільна боротьба. Жінки. Вагова категорія до 76 кг. 1/8 фіналу. Українка Алла Белінська програла Чжоу Цянь з Китаю – 3:4.

05:53. Плавання. Естафета 4х100 метрів комплексним плаванням. Чоловіки. Чемпіонами з новим світовим рекордом стають плавці США. «Срібло» у Великої Британії, «бронза» у Італії.

05:50. Легка атлетика. Ядро. Жінки. Китаянка Гун Ліцзяо виборює «золото».

05:37. Легка атлетика. Молот. Жінки. Українки Ірина Новожилова та Ірина Климець не кваліфікувалися у фінал.

05:27. Греко-римська боротьба. Вагова категорія до 60 кг. 1/8 фіналу. Українець Ленур Темиров переміг Ельмурата Тасмурадова з Узбекистану – 5:0.

05:25. Плавання. Естафета 4х100 метрів комплексним плаванням. Жінки. «Золото» з олімпійським рекордом виборює збірна Австралії. Другими фінішували США, третіми – Канада.

05:11. Велоспорт. BMX. Фрістайл. Жінки. Чемпіонкою стає Шарлотта Вортінгтон з Великої Британії.

05:07. Легка атлетика. Стрибки в довжину. Жінки. А тим часом Марина Бех-Романчук кваліфікувалася у фінал з результатом 6.71.

05:03. Плавання. 1500 метрів вільним стилем. Чоловіки. Михайло Романчук виборює «срібло»! А чемпіоном стає американець Роберт Фінке. Сергій Фролов фінішував 8-м.

04:57. Плавання. 1500 метрів вільним стилем. Чоловіки. Проплили половину дистанції. Романчук тримається другим.

04:48. Плавання. 1500 метрів вільним стилем. Чоловіки. Розпочався фінал, де пливуть Михайло Романчук і Сергій Фролов.

04:40. Плавання. 50 метрів вільним стилем. Жінки. Чемпіонкою з олімпійським рекордом стає Емма Маккіон з Австралії. «Срібло» у Сари Шьострем (Швеція), «бронза» у Пернілли Блюме (Данія).

04:35. Плавання. 50 метрів вільним стилем. Чоловіки. Неперевершений Калеб Дрессел зі США здобуває «золото» з олімпійським рекордом.  

04:15. Легка атлетика. Біг на 3000 метрів з перешкодами. Жінки. Наша Наталя Стребкова не зуміла кваліфікуватися у фінал, показавши 11-й результат у забігу.

04:10. Легка атлетика. Стрибки в довжину. Жінки. Перша спроба Бех-Романчук – 6.71. Це майже гарантований вихід у фінал.

03:57. Легка атлетика. Стрибки в довжину. Жінки. Поки чоловік готується до фіналу Марина Бех-Романчук розпочинає кваліфікаційні змагання.

03:41. Плавання. Нагадаємо, що за годину медальний заплив на 1500 метрів вільним стилем. Чекаємо «золота» від Михайла Романчука. Інший українець у фіналі – Сергій Фролов.

03:27. Кульова стрільба. Пістолет. 25 метрів. Чоловіки. Триває кваліфікація. Тут наші надії пов’язані з Павлом Коростильовим.

03:20. Легка атлетика. Молот. Жінки. Розпочалася кваліфікація, де змагаються дві українки – Ірина Новожилова та Ірина Климець.

Доброго ранку! Розпочинаємо черговий змагальний день Олімпіади-2020.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-