Токіо-2020. День 7. Хаммо зупинився за крок до «бронзи»

Токіо-2020. День 7. Хаммо зупинився за крок до «бронзи»

Оновлюється
Укрінформ
Сьогодні також вболіваємо за легкоатлетів і Романчука.

В Токіо 30 липня розіграють 21 комплект нагород ХХХІI літніх Олімпійських Ігор.

********

17:00. Короткі підсумки 7-го дня Олімпійських ігор для збірної України: знову без медалей. Яків Хаммо посів 5-е місце з дзюдо(100 кг). Чоловіча збірна з фехтування посіла 6-е місце в груповому фехтуванні. Плавці Михайло Романчук і Сергій Фролов успішно кваліфікувалися до фінальної стадії запливу на 1500 метрів вільним стилем(у Романчука найкращий результат в кваліфікації). Владислав Бухов кваліфікувався до півфіналу в запливі на 50 метрів вільним стилем. Українські легкоатлети сьогодні повністю провалилися. До фінальної частини не змогли кваліфікуватися Ольга Голодна(штовхання ядра), Андрій Проценко(стрибки у висоту), Микита Нестеренко(диск), Ольга Саладуха(потрійний стрибок), збірна в забігу в змішаній естафеті 4 по 400. Боксерка Анна Лисенко поступилася у чвертьфіналі, а стрибунки у воду Вікторія Кесарь і Анна Письменська не кваліфікувалисяв індивідуальних стрибках  в воду з 3-метрового трампліна.  

16:53. Спекотні чвертьфінали з жіночого футболу й інші результати командних змагань. Футбол(жін.) Швеція -Японія - 3:1, Австралія - Велика Британія - 4:3, Канада - Бразилія - 0:0(4:3 по пенальті), Нідерланди - США - 2:2(2:4 по пенальті). Баскетбол(жін.) США - Японія - 86:69, Франція - Нігерія - 87:62. Гандбол(чол.) Німеччина - Норвегія - 12:7, Данія - Португалія - 34:28, Франція - Іспанія - 36:31.

16:35. Битва китайців у фіналі змагань з настільного тенісу. Китаєць Ма Лун здобув «золото»(4-е для себе на Олімпійських іграх) в індивідуальних змаганнях з настільного тенісу. У вирішальнмоу поєдинку він здолав співвітчизника Фань Чженьдуна - 4:2 у підсумку. 

16:18. Деталі вирішують долі. Збірну США в мікст-естафеті з легкої атлетики дискваліфікували за неправильну передачу палички.

15:36. Теніс. Чоловіки. Пара з Хорватії Мектич-Павич стала олімпійськими чемпіонами. У фіналі вони здолали пару співвітчизників Чилич-Додіг - 6:4, 3:6, (10:6) у підсумку.

15:32. Легка атлетика. Селемон Барега(Ефіопія) здобув «золото» на Олімпіаді в забігу на 10000 метрів. «Срібло» дісталося представнику Уганди Джошуа Купруі Чептегею, «бронза» - Джейкобу Кіплімо(Уганда).

15:15. Бронзовий призер Олімпіади в Токіо Михайло Романчук прокоментував свій виступ на кваліфікацій в запливі на 800 метрів вільним стилем.

«Сподіваюся, що цього разу не буде такої помилки, як на 800-метрівці. Час покаже. Увечері зазвичай набагато легше плисти, ніж вранці. Вірю, що в фіналі я зможу реалізувати себе на 100 відсотків», - сказав Михайло Романчук

15:03. Прекрасні новини з басейну. Українці Романчук і Фролов потрапили у фінал Олімпіади в запливі на 1500 метрів вільним стилем. Михайло показав найкращий результат в кваліфікації(14:45.99), Сергій - 6-й.

15:02. Фехтування. Чоловіки. Збірна Японії завоювала «золото» в командних змагання(шпага). У фіналі японці здолали представників ОКР - 45:36 у підсумку.

14:30. Знову невдача. Збірна України не змогла кваліфікуватися до фіналу в забігу в змішанній естафеті 4 по 400.

14:16. Штовхання ядра. Українка Ольга Голодна не змогла кваліфікуватися до фінальної частини Олімпіади. Вона посіла 14-е місце в кваліфікації.  

14:08. Знову сумні новини. Українська легкоатлетка Ольга Саладуха не змогла кваліфікуватися до фіналу Олімпіади в потрійному стрибку. Змагання ще тривають, але вона вже не зможе потрапити до топ-12.

13:56. Сенсація у футболі. Жіноча збірна Бразилії покидає Олімпіаду в 1/4 фіналу. Вона поступилася збірній Канаді по пенальті - 4:3 у підсумку.

13:44. Плавання. Українець Владислав Бухов виграв свій кваліфікаційний заплив на 50 метрів вільним стилем і пробився у півфінал. Він подолав дистанцію за 21.73 секунди.

13:04. Джоковіч - все. Перша ракетка світу з тенісу Новак Джоковіч(Сербія) поступився у півфіналі представнику Німеччини Олександру Звєрєву - 6:1, 3:6, 1:6.

12:57. Майстер-клас від господарів змагань. Збірна Японії з дзюдо завоювала 9 медалей на Олімпійських іграх в Токіо. Вона перевершила свій же рекорд(8 медалей).

12:56. Дзюдо. Чоловіки. Лукаш Крпалек(Чехія) здобув «золото»(100 кг). У фіналі він переміг Гурама Тушішвілі(Грузія). 

12:46. Прикро, сумні новини з татамі. Українець Яків Хаммо поступився у боротьбі за бронзову нагороду. Він програв представнику ОКР Башаєву

12:42. Дзюдо. Жінки. Японка Акіра Соне здобула «золото»(понад 78 кг). У фіналі вона здолала представницю Куби Ідаліс Ортіс.

12:28. Дзюдо. Українець Яків Хаммо змагатиметься за «бронзу» з представником ОКР Тамерланом Башаєвим.

11:55. Старший тренер чоловічої збірної України з фехтування Володимир Станкевич прокоментував виступ наших спортсменів.

«Ми в принципі непогано розпочали поєдинок проти Китаю. Але наймолодший у нашій команді спортсмен не зміг впоратися насамперед з психологічною напругою, і хвилювання позначилося на його фехтуванні. Хлопці намагалися ліквідувати відставання, але суперник дуже зібрано та дисципліновано працював на утримання рахунку

У цій ситуації не знімаю з себе відповідальності. Ви ж знаєте, якщо команда програла, то винен, звісно, тренер. Адже він не зміг знайти потрібні слова і застосувати той підхід у підготовці, який би забезпечив перемогу. Ми щиро просимо вибачення у всіх, хто вболівав і розраховував на нас. Будемо намагатися не опускати руки, продовжимо боротися. Дякую усім, хто за нас переживає та підтримує», - висловився Володимир Станкевич.

11:40. Дзюдо. Українець Яків Хаммо здобув перемогу у «втішній» сутичці й змагатиметься за «бронзу»(100 кг). Наш дзюдоїст переміг представника Узбекестана Бехмурода Олтібоєва

11:16. Сумні новини з басейну. Українки Вікторія Кесарь і Анна Письменська не змогли кваліфікуватися до півфіналу зі стрибків в воду з 3-метрового трампліну. Дівчата посіли 23-е і 24-е місця відповідно.

11:08. Стрільба з лука. Жінки. Ан Сан(Південна Корея) завойовує «золото» в індивідуальних змаганнях. У фіналі кореянка здолала представницю ОКР Олену Осипову - 6:5 у підсумку.

10:58. Китайський фінал у бадмінтоні. Чоловіча пара Хуан-Ван(Китай) завоювала «золото» у фінальному матчі проти пари співвітчизників Чжен-Хуан

10:45. Українка Анна Лисенко завершила виступ на турнірі з боксу і прокоментувала свою поразку у чвертьфіналі: «Я з цією суперницею боксувала місяць тому. Було б трохи більше часу, думаю, я б краще відпрацювала. А поки так, відвоювала.

Більше на ногах треба було рухатися: на випередження весь час, не давати розкачати їй роботу, уникати перебоїв. Не завжди виходило, тому що вона постійно тиск створює.

Я у своїй категорії недоважка, тож думаю, якщо на наступну Олімпіаду додадуть нові вагові категорії, спускатимуся. Взагалі останні вісім місяців видалися неймовірно тяжкими, і те, що я тут - слава богу. Я не прощаюся. Думаю, я повернуся ще сильнішою».

10:37. Веслувальний слалом. Байдарки. Чоловіки. «Золото» Олімпіади виграє Їржи Прскавец з Чехії.

10:20. Легка атлетика. Нагадуємо, що завтра-післязавтра на Олімпіаді визначать найшвидших людей планети. З нетерпінням очікуємо фіналів бігу на 100 метрів.

10:05. Українець Андрій Проценко, який не зміг подолати кваліфікацію у стрибках у висоту, так прокоментував свій виступ: «Був готовий стрибати набагато вище. Може, трохи засидівся, але це все виправдання. Повинен був стрибати, чому так - не знаю.

Досвід вже є, знав як виступати на такому рівні. Може дав слабину, побачивши, що 14 спортсменів стрибнули на 2.25 метри. Треба було зібратися - я зібрався, але у підсумку запізнився».

09:40. Фехтування. Шпага. Командна першість. Чоловіки. В поєдинку за 5-е місце Україна у складі Богдана Нікішина, Романа Свічкаря та Ігоря Рейзліна поступилися Франції – 39:45. У підсумку наші шості. Чемпіон та призери визначаться пізніше.

09:34. Фехтування. Шпага. Командна першість. Чоловіки. В поєдинку за 5-е місце українці продовжують наздоганяти французів. Наразі нічого не виходить – 31:36 наші поступаються.

09:18. Змушені наші шпажисти увесь час наздоганяти французів – 19:21 після половини матчу.

09:00. Фехтування. Шпага. Командна першість. Чоловіки. Стартував поєдинок за 5-е місце Україна – Франція. Наразі рахунок 4:6.

08:40. Нагадаємо, що сьогодні на Олімпіада стартували змагання з легкої атлетики. В перший день особлива увага до королівської дистанції – 100 метрів.  

08:30. Кульова стрільба. Пістолет. 25 метрів. Жінки. Чемпіонкою Олімпіади стала Віталіна Бацарашкіна з ОКР.

08:27. Тренер Олени Костевич – Ігор Чередінов прокоментував невдачу українки, яка не змогла подолати другий етап кваліфікації у стрільбі з малокаліберного пістолета з дистанції 25 метрів: «Певно той психологічний тиск, що відчувала Олена впродовж цього тижневого змагального марафону, дався взнаки. І сьогодні не вдалося відстріляти так само влучно як учора – у першій кваліфікації по нерухомій мішені. Швидкісна стрільба, на жаль, не підкорилася».

08:10. Волейбол. Груповий етап. Чоловіки. Бразилія перемагає США – 3:1 і гарантує собі вихід до чвертьфіналу.

07:52. Фехтування. Шпага. Командна першість. Чоловіки. У кваліфікаційному турнірі за 5 – 8 місця збірна України обіграла Італію – 45:39. Тепер в поєдинку за 5-е місце Україна гратиме проти Франції. 

07:22. Легка атлетика. Диск. Чоловіки. Українець Микита Нестеренко не кваліфікувався у фінал. Його результат – 60.95. Цього вистачило аби потрапити у топ-12.

07:17. Дзюдо. Чоловіки. Вагова категорія понад 100 кг. В 1/4 фіналу наш Яків Хаммо за рівної боротьби програв у додатковий час титулованому японцю Хісайоши Хірасаві. Українець зберігає шанс поборотися за "бронзу", якщо виграє втішні сутички. Суперник Хаммо – узбек Бекмурод Олтибоєв. 

06:52. Велоспорт. BMX. Олімпійським чемпіоном з перегонів у чоловіків став Нік Кімманн з Нідерландів. У жінок «золото» виборола Бетані Шрівер з Великої Британії.

06:45. Дзюдо. Жінки. Вагова категорія до 78 кг. В 1/8 фіналу українка Єлизавета Каланіна програла Кайрі Саїт з Туреччини і вибула з боротьби за медалі.

06:38. Бокс. Жінки. Чвертьфінал. Українка Анна Лисенко програла туркені Бусеназ Сурменелі одноголосним рішенням суддів – 0:5.

06:25. Фехтування. Шпага. Командна першість. Чоловіки. У чвертьфіналі Україна програла Китаю – 35:45 і вибула з подальшої боротьби за медалі.

06:22. Дзюдо. Чоловіки. Вагова категорія понад 100 кг. В 1/8 фіналу наш Яків Хаммо переміг Вледуца Сімьонеску з Румунії і виходить до чвертьфіналу. Там суперник набагато серйозніший – японець Хісайоши Хірасава.  

06:15. На жаль, відставання наших шпажистів збільшується. Ми вже поступаємось Китаю – 30:37.

06:02. Фехтування. Шпага. Командна першість. Чоловіки. Триває чвертьфінал України – Китай. Наші фехтувальники поступаються на цей момент – 15:20.

05:58. Дзюдо. Жінки. Вагова категорія до 78 кг. В 1/16 фіналу українка Єлизавета Каланіна перемогла Соню Асселах з Алжиру і вийшла до наступного раунду.  

05:47. Фехтування. Шпага. Командна першість. Чоловіки. Триває чвертьфінал Україна – Китай. Наразі нічия 7:7.

05:30. Фехтування. Шпага. Командна першість. Чоловіки. Збірна України у складі Богдана Нікішина, Романа Свічкаря та Ігоря Рейзліна розпочала свій чвертьфінальний матч проти Китаю.

05:25. Плавання. 200 метрів комплексним плаванням. Чоловіки. Новим олімпійським чемпіоном стає Вань Шун з Китаю.

05:20. Легка атлетика. Стрибки у висоту. Чоловіки. Наш Андрій Проценко не взяв висоту 2.28 і не зумів пробитися у фінальні топ-12. А він, між іншим, вважався претендентом на медалі. Перший великий провал українських легкоатлетів.

05:15. Кульова стрільба. Пістолет. 25 метрів. Жінки. Наша Олена Костевич не пройшла другий етап кваліфікації і не втрималась у вісімці фіналісток.

05:05. Плавання. 100 метрів вільним стилем. Жінки. З олімпійським рекордом перемагає австралійка Емма Маккіон.

04:57. Плавання. 200 метрів на спині. Чоловіки. Євген Рилов з ОКР стає олімпійським чемпіоном на цій дистанції. У Раяна Мерфі зі США «срібло».

04:50. Плавання. 200 метрів брасом. Жінки. Чемпіонкою Токіо-2020 з новим світовим рекордом стала Тетяна Шунмакер з ПАР.

04:34. Академічне веслування. Вісімки. Чоловіки. «Золото» в елітному виді веслування здобула команда Нової Зеландії. Другою фінішувала Німеччина. Третьою – Велика Британія.

04:13. Академічне веслування. Вісімки. Жінки. У надзвичайно видовищному заїзді перемогла команда Канади. «Срібло» у Нової Зеландії, «бронза» у Китаю.

04:00. Кульова стрільба. Пістолет. 25 метрів. Жінки. Триває другий етап кваліфікації. Нашій Олені Костевич необхідно втриматись у вісімці кращих, щоб пробитися у фінал.

03:55. Академічне веслування. Одиночка. Чоловіки. «Золото» виборює грек Стефанос Дускос.

03:43. Академічне веслування. Одиночка. Жінки. Першою чемпіонкою дня стає новозеландка Емма Твігг.

03:30. Легка атлетика. Стартували кваліфікації у кількох видах. Зокрема, вже виступають стрибуни у висоту і серед них наш Андрій Проценко.

Доброго ранку! Розпочинаємо черговий змагальний день Олімпіади-2020.

Переможці та призери Олімпіади визначаться у 13-ти видах спорту, у трьох з яких на медалі розраховують українські спортсмени.

Олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич візьме участь у стрільбі з малокаліберного пістолета на 25 метрів.

Збірна України з фехтування на шпагах у складі Богдана Нікішина, Романа Свічкаря та Ігоря Рейзліна розпочне командний турнір протистоянням з китайцями.

У дзюдо за нагороди боротимуться Яків Хаммо (понад 100 кг) та Єлизавета Каланіна (понад 78 кг).

У кваліфікаційних змаганнях виступлять, зокрема, плавці Михайло Романчук та Сергій Фролов (1500 метрів, в/с), Анна Лисенко (бокс, 69 кг), легкоатлети Андрій Проценко (стрибки у висоту), Ольга Голодна (штовхання ядра), Микита Нестеренко (метання диска), Олександр Погорілко, Микита Барабанов, Катерина Климюк, Аліна Логвиненко (естафета 4х400 м, мікст).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-