Костевич і Нікішин стануть прапороносцями України на відкритті Олімпіади в Токіо

Костевич і Нікішин стануть прапороносцями України на відкритті Олімпіади в Токіо

Укрінформ
В олімпійському Токіо 23 липня відбудеться урочиста церемонія відкриття Ігор ХХХІІ Олімпіади, на якій прапор України нестимуть найдосвідченіші спортсмени нашої команди - олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич та чемпіон світу з фехтування Богдан Нікішин.

Як інформує пресслужба Національного олімпійського комітету України (НОК), вперше в історії проведення Ігор країни-учасниці мають одразу два прапороносця - жінку та чоловіка. Це пов'язано з активною позицією Міжнародного олімпійського комітету щодо відстоювання принципів гендерної рівності, передає Укрінформ.

Олімпійські ігри в Токіо стануть першими Іграми з рівною гендерною ознакою, адже майже 49% учасників змагань - жінки.

«Ці Ігри вже п'яті в моїй кар'єрі. Якщо відверто, то я завжди мріяла виконати цю почесну місію. На відкритті Олімпіади в Токіо серед прапороносців інших країн буде багато титулованих та досвідчених представників кульової та стендової стрільби. Мені приємно бути в їх рядах», - сказала Олена Костевич.

«Для мене велика честь нести прапор України. Дуже вдячний спортсменам-колегам за довіру та повагу. Маю позитивне ставлення до того, що буде два прапороносця. Це прекрасна ініціатива й буде здорово, якщо це стане доброю традицією», - відзначив Богдан Нікішин.

Читайте також: Австралійський Брисбен прийме літню Олімпіаду 2032 року

Рішення щодо прапороносців України на відкритті Ігор було ухвалено під час загальнокомандних зборів присутніми в Японії спортсменами Олімпійської збірної України.

Нагадаємо, Ігри в Токіо триватимуть з 23 липня по 8 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-