Мирон Маркевич: Євро-2020 можна занести до активу збірній України

Мирон Маркевич: Євро-2020 можна занести до активу збірній України

Укрінформ
Голова Комітету національних збірних команд Української асоціації футболу Мирон Маркевич підбив підсумки чемпіонату Європи і виступу на ньому збірної країни.

Заслужений тренер України вважає, що за певних розкладів «синьо-жовті» могли замахнутися на Євро й на більше, ніж чвертьфінал, повідомляє пресслужба УАФ.

«У фіналі турніру зустрілися найбільш гідні збірні. А виграла команда, яка мала була виграти. Якщо ж говорити безпосередньо про саме Євро, то було багато хороших матчів. Класний футбол показували навіть ті збірні, які не пройшли до плей-офф. Я б, наприклад, відзначив Угорщину. У суперництві з Португалією, Францією та Німеччиною угорцям п'яти хвилин не вистачило, аби вийти з «групи смерті». Мені сподобався футбольний форум-2020. Я перед Євро ставив на Італію і в інтерв'ю про це казав. Мені імпонує її стиль. Команда Роберто Манчіні увесь час грає вперед, довго не затримує м'яч у середині поля. Італійці створювали багато моментів для взяття воріт. І мені дуже сподобався їхній перехід з атаки в оборону. Усі польові гравці беруть участь у відборі м'яча, це підкуповує. Зі знаком плюс відзначив би  Швейцарію. Підопічні Владимира Петковича гідно виглядали в кожному з матчів. Сподобалися данці. Навіть без свого лідера Крістіана Еріксена колектив зібрався й продемонстрував не тільки бійцівські якості, але й результативний футбол. Розчарували хорвати, я очікував від цієї збірної більшого.

Якщо відштовхуватися безпосередньо від результату збірної України, то він позитивний. Команда ще ніколи не доходила до чвертьфіналу чемпіонату Європи. Якщо ж говорити про гру, то питання є. Був хороший другий тайм у матчі з Нідерландами, перша половина гри з Північною Македонією. З Австрією зіграли відверто погано. Реабілітувалися в поєдинку зі Швецією. А ось матч проти англійців не можна занести нашій команді до активу. Думаю, такі гойдалки сталися через коротку лаву запасних. У нас є футболісти, без яких ми не можемо обійтися, і все залежить від того, в якій вони формі. Все ж я вітаю тренерів, футболістів і весь персонал із гідним виступом на чемпіонаті Європи. Цей результат, поза всяким сумнівом, можна занести «синьо-жовтим» до активу. Можна було б виступити і краще - якби тренерський штаб не мав кадрових проблем і всі футболісти були в оптимальному стані», - заявив Маркевич.

Читайте також: Італія вирвала перемогу в Англії у фіналі футбольного Євро-2020

Як повідомляв Укрінформ, у фіналі Євро-2020, який відбувся на «Вемблі» в Лондоні, італійці у серії післяматчевих пенальті обіграли команду Англії - 3:2 (1:1). 

Фото: uaf.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-