Італія - Англія. Прогноз на фінал Євро-2020

Італія - Англія. Прогноз на фінал Євро-2020

Аналітика
Укрінформ
Матч за титул чемпіонат Європи зіграють 11 липня в Лондоні, початок – о 22:00.

Цієї неділі на лондонському «Вемблі» зіграють фінальний матч чемпіонату Європи. У цій грі зійдуться команди Італії та Англії, які ще до початку турніру називали претендентами на перемогу в Євро. Шанси збірних за оцінками аналітиків Parimatch приблизно рівні, 52% проти 48% на користь британців. Отже, нас чекає напрочуд цікава боротьба за трофей.

Варто зазначити, що для Англії це вже шостий матч Євро-2020 на «Вемблі». Тільки з Україною команда грала у Римі. Тож, з підтримкою на стадіоні у британців проблем не буде. Якщо ж говорити про симпатії нейтральних вболівальників, то фанати з інших країн після матчу Англія – Данія в соцмережах писали, що тепер принципово вболіватимуть за італійців. Тим самим вони натякали на сумнівність призначеного у додатковий час пенальті.

Читайте також: Голландець Кейперс призначений арбітром фіналу Євро-2020

На шляху до фіналу Італія виграла всі матчі. Вона лише двічі (з Австрією та Іспанією) зіграла внічию в основний час, але дотиснула суперника в овертаймі. В останніх трьох матчах італійці пропускали по одному м’ячу (в двох випадках в додатковий час), а до цього виграли в суху 11 матчів поспіль. Статистика Англії теж непогана, в цьому році вона ще не програвала. Були нічиї з Шотландією у груповому етапі Євро та з Данією в основний час.

Для британців це перший фінал Євро, для італійців – четвертий, але вигравали вони турнір лише один раз у 1968 році. Можна не сумніватися, що футболісти обох команд однаково хочуть здобути трофей, так само немає нарікань і до підбору виконавців, залишається лише дочекатися гри та побачити, які сюрпризи підготували тренери. Як вже заявив головний тренер збірної України Андрій Шевченко, Англія до цього на Євро не зустрічала суперника, який міг би так сильно тиснути на неї, як це робить Італія. Саме в цьому і є основна перевага «Скуадри Адзурри».

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-