Збірна, ми тебе знову любимо

Збірна, ми тебе знову любимо

Укрінформ
Команда Андрія Шевченка гратиме у чвертьфіналі Євро-2020.

Збірна України розвернула невдалий для себе турнір на свою користь. Вперше за багато років все зійшлось і все зіграло – шведи допомогли нам вийти з третього місця, спрацювали тренерські ходи, нарешті забив Зінченко, Форсберг обстріляв стійки та поперечину, Даніельссон заробив червону, а Довбик забив на останній хвилині додаткового часу. Україна перемогла 2:1 і вперше в історії вийшла до чвертьфіналу чемпіонату Європи.

Читайте також: Збірна України з футболу перемогла Швецію і вперше вийшла до 1/4 фіналу чемпіонату Європи

Ключові рішення

Перше, що потрібно відзначити, тренерський штаб і гравці зробили вірні висновки з невдалого матчу проти Австрії. Як наслідок, у складі сталися певні зміни. Матвієнко відійшов на лівий фланг захисту, Кривцов вийшов у центрі захисту, в опорній зоні грала пара Степаненко – Сидорчук, Зінченко змістився вліво, а Ярмоленко отримав більше свободи дій на правому фланзі.

Головним гаслом гри стало слово «обережність», звідси стільки поперечних пасів і передач назад. На своїй половині поля приймалися максимально прості рішення. В атаці було мінімум загострень, аби не дарувати зайвий раз м’яч шведам. Футбол вийшов тягучий і невидовищний. Але він був ефективним. Лідери суперника – Ісак, Кулушевськи і Форсберг мали обмаль часу і простору для атак.

Відзначимо і заміни. Циганков і Малиновський додали варіативності нашому наступу, Бесєдін заробив на собі вирішальне вилучення (хоч і ціною травми), Довбик забив переможний м’яч і навіть Безус встиг зробити цінний підкат на останніх секундах.  

Читайте також: Андрій Шевченко: Той план, що ми вибрали – спрацював

Ключові моменти

Зінченко забив перший м’яч і віддав гольовий пас. Один з лідерів збірної згодом скаже, що його індивідуальні досягнення це лише складові успішної гри усієї команди. Мотивація після критики у всіх була максимальною.  

Вже звичну на Євро-2020 надійну гру продемонстрував наш ворота Бущан. Але і він був безсилим в другому таймі після двох пострілів Форсберга. На щастя, на нашу користь зіграв каркас воріт – і це також важливі моменти для нашої перемоги.

Моторошний епізод з ударом Данієльссона в коліно Бесєдіна і як наслідок червона картка – це те, що остаточно змінило розклад сил на полі на нашу користь. Після цього Україні залишалось лише реалізувати в овертаймі свою чисельну перевагу.

Ну, і нарешті гол Довбика. Ніхто не чекав, що Шевченко наважиться випустити юного нападника на останні хвилини. Однак, наш тренер ризикнув і йому випав джокер. Гол Довбика пам’ятатимуть ще довго і ця подія може стати справжнім проривом у кар’єрі форварда.

У нас попереду чвертьфінал з Англією і зараз навіть важко оцінити, на що нам сподіватися. Занадто багато сил і емоцій ми залишили в Глазго. Зате саме в Глазго збірна повернула віру в себе і любов мільйонів уболівальників. Це головний для нас підсумок Євро-2020.

Святослав Василик, Київ

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-