У Харкові відновлять навчально-тренувальну базу ФК «Металіст» і поля дитячої академії

У Харкові відновлять навчально-тренувальну базу ФК «Металіст» і поля дитячої академії

Відео
Укрінформ
У Харкові повністю відновлять навчально-тренувальну базу футбольного клубу «Металіст» і поля дитячої академії «Металіст».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє харківське інтернет-видання Status quo.

Зазначається, що проєкт реалізується в рамках приватно-міського партнерства Харківської міської ради та українського бізнесмена, президента Групи DCH Олександра Ярославського, який виділив 163 млн грн на реконструкцію стадіону, навчально-тренувальної бази і будівлі дитячої академії клубу, включаючи повне відновлення ігрових полів.

Держпідприємство "Харків-Арена" на підставі проведеної оцінки 25 червня прийняло навчально-тренувальну базу "Металіст" на свій баланс, повідомив директор підприємства Сергій Родіонов.

"База "Металіста" є виключно затребуваним харків'янами об'єкт і тому є важливою частиною спортивної інфраструктури. В даний момент на території бази тренуються і проживають основний склад "Металіст-1925", жіноча команда "Житлобуд", діти з дитячої школи "Бенфіки" і чотири вікові групи дитячої школи "Авангарду", та інші. Спортсменів дуже і дуже багато - і дорослих, і дітей. База знаходиться в "убитому" стані. За такого постійного завантаження і далі від полів нічого не залишиться. Їх необхідно терміново відновлювати: сіяти новий газон, вносити велику кількість добрив, приводити до ладу систему поливу. Техніка для догляду за полями потребує капітального ремонту або заміни. Потребують ремонтних робіт внутрішні приміщення, покрівля, потрібно упорядкувати територію", - розповів Родіонов.

Наголошує, що відродження бази "Металіста" у Високому надалі стане одним з проєктів приватно-міського партнерства по відновленню спортивної інфраструктури після того, як Кабінет Міністрів прийме відповідне рішення про передачу майна у міську власність.

Читайте також: Новачків «Металіста» почнемо представляти у найближчі десять днів - Ярославський

Як повідомляє сайт ФК "Металіст", на сьогодні вже ведуться активні роботи на полях дитячої футбольної академії "Металіста". На стадіоні "Металіст" демонтовані всі застарілі елементи Західної трибуни, переобладнуються підтрибунні приміщення, розпочато реконструкцію Північної трибуни, готується до відкриття Metalist Fun Store на Південній трибуні. Відновлюють також улюблені уболівальниками атрибути «Металіста».

"Вперше за довгі 12 років фарбується наш улюблений "павучок", адже його колір з початкового синього після багатьох років забуття перетворився на рудий", - йдеться у репортажі про хід робіт.

Як повідомляв Укрінформ, на території дитячої футбольної академії «Металіст» у Харкові почалася реконструкція 14 полів.

Фото: www.sq.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-