Почесний президент Федерації футболу учасників АТО просить державної підтримки для турнірів ветеранів

Почесний президент Федерації футболу учасників АТО просить державної підтримки для турнірів ветеранів

Укрінформ
Ігор Гордійчук звернувся до Верховного Головнокомандувача Президента України Володимира Зеленського підтримати на державному рівні проведення змагань серед ветеранів АТО/ООС.

На Центральному стадіоні міста Вишневого під Києвом, відбулись щорічні загальні збори керівників та капітанів футбольних команд Всеукраїнської футбольної Ліги учасників АТО/ООС – учасників єдиного в  Україні Чемпіонату з футболу серед команд Ліги учасників АТО на КУБОК ГЕРОЇВ АТО вже 7-го сезону. Незмінним організатором чемпіонату з 2015 року сьомий рік поспіль є Федерація футболу учасників АТО під егідою Всеукраїнського об’єднання учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!». Ці змагання внесені до Єдиного календарного плану спортивних заходів України на 2021 рік.

Традиційно збори відбулись в урочистій обстановці, а цього року головне – з дотримання всіх карантинних вимог та обмежень. Вирішувались важливі організаційні питання проведення таких всеукраїнських змагань. Знаковою подією цьогорічних зборів було обрання Почесного президента Федерації футболу учасників АТО та започаткування ще одного всеукраїнського турніру для учасників бойових дій – КУБКУ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ серед 64 з 98 команд Всеукраїнської футбольної Ліги учасників АТО/ООС, фінал якого має відбутись в День Незалежності України в Одесі на стадіоні «Чорноморець».

Також гостро були обговорені і питання відсутності підтримки в проведенні всеукраїнських змагань з футболу серед захисників України з боку профільних Міністерства молоді та спорту України, Міністерства у справах ветеранів України і Української асоціації футболу, як профільної асоціації, якій Держава делегувала право розвивати футбол в Україні.

Читайте також: В Україні започаткували Кубок захисників України з футболу

«Всеукраїнська футбольна Ліги учасників АТО/ООС – це не лише змагання з футболу серед ветеранів АТО/ООС, а і наймасштабніша програма реабілітації, основною метою яких є морально-психологічна, фізкультурно-спортивна реабілітація та адаптація бійців АТО/ООС до оточуючого суспільного середовища, які проводяться щотижнево з квітня по жовтень щорічно. Такі заходи, де залученні тисячі захисників України зі всіх силових структур і відомств та ветерани російсько-української війни є прикладом зміцнення обороноздатності нашої України», - наголосив Герой України Гордійчук Ігор Володимирович, обраний одностайно загальними зборами Почесним президентом Федерації футболу учасників АТО.

Також новообраний Почесний президент Ігор Гордійчук як діючий Генерал-майор Збройних Сил України від ветеранської спільноти відкрито звернувся до Верховного Головнокомандувача Президента України Володимира Зеленського підтримати на державному рівні проведення таких змагань серед ветеранів АТО/ООС, вплинути на керівництво Міністерства оборони України, Міністерства молоді та спорту України і Міністерства у справах ветеранів України та забезпечити нарешті підтримку і з їхньої сторони. Адже допомоги від Держави в проведенні цих змагань за сім років російсько-української війни не було жодної.

Окреме звернення до Верховного Головнокомандувача стосувалось його рішучого реагування на бездіяльність керівництва Української асоціації футболу, яке відмовляється підтримувати розвиток футболу серед захисників України, єдина зі сторін Договору про співпрацю Міністерства у справах ветеранів України, Української асоціації футболу та Федерації футболу учасників АТО 2019 року відмовляється продовжувати його на 2021 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-