Виставка «Легенди клинка» офіційно відкрита для всіх

Виставка «Легенди клинка» офіційно відкрита для всіх

Укрінформ
З 12 по 15 березня кожен охочий зможе відвідати виставку в музеї братів Кличків.

Сьогодні, 12-го листопада, олімпійський чемпіон Георгій Погосов офіційно відкрив виставку-експозицію своєї колекції історії фехтування в музеї братів Кличків, передає Укрінформ.

«Ця колекція – це десять років мого життя. Я пам’ятаю кожен свій екземпляр.  Деякі з них довелося купувати на аукціонах, обмінювати. Моїм найбільш жаданим здобутком стала фотографія з автографами братів Наді (італійці Недо і Альдо Наді – багаторазові олімпійські чемпіони – Укрінформ). Вона є унікальною і коштувала близько двох тисяч доларів», - сказав Георгій Погосов.

Одна з найбільших колекцій в історії фехтування налічує понад дві тисячі екземплярів, унікальні фотографіі й автографи легенд фехтування, зокрема першого олімпійського чемпіона з фехтування Рамона Фонста, легенди цієї дисципліни Гурама Костави, історичних осіб у сфері фехтування від початку 20 століття до сьогодення. В колекції  також є фотографії спортивних тріумфів й автограф міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта.

Читайте також: У Києві проведуть унікальну виставку з історії спорту

«Це майже повна колекція «Легенди клинка». Я сподіваюся, що згодом колекція потрапить у Київ повністю. Я із задоволенням розглянув би пропозицію перенести колекцію в Міжнародний олімпійський комітеті. Дуже прагну, щоб якомога більше людей побачили колекцію. Моя робота протягом 10 років – це моє дякую цьому спорту», – повідомив власник колекції.

«Ця колекція буде цікавою не лише для любителів фехтування. Кожен повинен знати свою історію і ця виставка, сподіваюся, допоможе в цьому», - додав Георгій Погосов.

Читайте також: Харлан уп'яте в кар'єрі завершила фехтувальний сезон лідером світового рейтингу

Безпосередньо на заході віце-президент федерації фехтування України Сергій Міщенко від імені федерації подарував Погосову раритетну фотографію з підписами легендарних українських фехтувальників, зокрема Григорія Крісса.

На прес-конференції присвяченій відкриттю виставки Георгій Погосов оголосив про готовність і можливість зайнятися тренерською роботою в Україні.

«Мені запропонували тренувати українських фехтувальників і я одразу погодився. Готовий робити це безкоштовно, тільки б зробити внесок в розвиток українського спорту», - повідомив український олімпійський чемпіон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-