За останній рік в УПЛ було нуль підозрілих матчів – Баранка

За останній рік в УПЛ було нуль підозрілих матчів – Баранка

Укрінформ
Найбільша проблема з договірними матчами – в юнацьких чемпіонатах.

Голова комітету з етики та чесної гри УАФ Франческо Баранка в інтерв'ю Tribuna.com привів статистику підозрілих матчів в українському футболі.

«За 2017 рік ми маємо 125 випадків підозрілих матчів. За 2018-й - близько 40. Маю на увазі всі змагання. Адже якщо брати УПЛ і першу лігу, то можна сказати, що у нас лише два випадки.

За останній рік в УПЛ було нуль підозрілих матчів. У першій лізі є проблемна команда. Коли ми заборонили провайдеру відвідування стадіону, вони перестали грати договірні матчі і змінили половину складу.

Також є кілька підозрілих випадків в чемпіонатах U-19 і U-21. Це до сих пір велика проблема для нас. Нам потрібно перевіряти все самим. Можливо, прозвучить абсурдно, але молоді гравці не усвідомлюють, наскільки серйозною є проблема договірних матчів. Думають, що це своєрідний жарт.

Читайте також: Італієць Баранка подовжив контракт з Українською асоціацією футболу

Їх легко втягнути в корупційні схеми навіть невеликими грошима. Також в чемпіонатах U-19 і U-21 деякі тренери мають стосунок до цих справ», - сказав Баранка.

Нагадаємо, що УПЛ 15 травня проведе онлайн-засідання, на якому обговорять, як догравати чемпіонат України. Клуби УПЛ хочуть відновити чемпіонат в кінці травня, щоб завершити його в липні. До тренувань команди зможуть повернутися з 11 травня.

Фото: Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-