Формула-1: Боттас виграв Гран-прі Японії

Формула-1: Боттас виграв Гран-прі Японії

Укрінформ
Третя перемога фінського пілота в сезоні, «Мерседес» виграв Кубок конструкторів.

В Судзуці завершився 17-й етап чемпіонату світу з автоперегонів Формула-1. Переможцем Гран-прі Японії став фін Валттері Боттас («Мерседес»). Про це повідомляє Укрінформ.

Кваліфікацію виграли пілоти «Феррарі», але вони провалили старт гонки. Себастьян Феттель пропустив Валттері Боттаса («Мерседес»), а Шарль Леклер зіткнувся з Максом Ферстаппеном («Ред Булл»). Боттас вийшов у лідери і саме він першим доїхав до фінішу. Це третя перемога Боттаса в сезоні.  

Читайте також: Формула-1: Феттель виграв кваліфікацію Гран-прі Японії

Другим фінішував Феттель, який на останніх колах відбив усі атаки Льюїса Гемілтона («Мерседес»). Таким чином, Гемілтон третій, а четверте місце у Александера Албона («Ред Булл»). Леклер, який ще на старті пошкодив болід у зіткненні з Ферстаппеном, мав три піт-стопи і фінішував шостим. А от Ферстаппен взагалі зійшов на 15-у колі.

Після 17-и етапів перше місце у загальному заліку впевнено посідає Гемілтон, який набрав 338 очок. Боттас другий - 274 очок. Леклер третій – 223 очки.

18-й етап чемпіонату світу з автоперегонів Формула-1 – Гран-прі Мексики відбудеться 25-27 жовтня в Мехіко на автодромі імені братів Родрігесів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-