Шевченко прокоментував перемогу над Литвою

Шевченко прокоментував перемогу над Литвою

Укрінформ
Головний тренер збірної України задоволений грою команди проти Литви.

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував перемогу в матчі з Литвою (2:0) в кваліфікації на чемпіонат Європи. Про це він розповів телеканалу «Футбол 1».

«Вітаю всю Україну з важливою перемогою. Подвійне спасибі стадіону за підтримку і божевільну атмосферу. Професійно підійшли до матчу. Ми говорили, що не можна зробити осічку, що повинні перемогти. Контролювали хід матчу. Дуже надихає, що зіграли збалансовано. Обійшлося без травм. Хотілося б забити більше, з кращою реалізацією це б і зробили.

У нас не було завдання поспішати кудись. Стояло завдання грати в нашу гру, зберігати позиції на полі, переміщати м'яч. При правильному пересуванні, ми завжди знайдемо дірки між лініями. Чітко виконали план, а якби поспішали, то помилялися б. Треба було тримати правильний ритм, хлопці впоралися з цим.

Поле було дуже непросте, слизьке. Я сказав, щоб Малиновський бив зі штрафного навіть у воротарський кут, але щоб гравці йшли на добивання. Всі знають про його штрафні удари.

Всю логіку виходу Мораеса в старті видавати не буду. Грати через два дні на третій одним складом дуже важко. Я поговорив з командою і сказав, що буду робити заміни. Склад ми визначили ще перед матчем, бо на нас чекає важлива зустріч з Португалією. Важливо мати хороших гравців, яким ти довіряєш. Соболь давно не грав, але відмінно впорався.

У нас була проблема з Миколенко: пошкодження і дві жовті картки. Не було сенсу ризикувати. Заміни Ярмоленка, Степаненка і Марлоса теж зробили з прицілом на португальців. Дуже багато енергії потрібно на два матчі, тому я попередив хлопців, що змінюватиму склад. Щоб не було образ, а їх і не може бути, адже рішення тренера - закон. Хлопці відмінно увійшли в гру, тільки не все реалізували.

Читайте також: Україна обіграла Литву у кваліфікації футбольного Євро-2020

Заключні два матчі гратимемо так, як і повинні. А вже потім будемо дивитися в таблицю. Якщо гідно, то вийдемо на Євро. Найголовніше - вийти, але я також хочу, щоб добре зіграли з Португалією - командою зовсім іншого класу.

У Києві збірна давно не грала. Знаю, продали багато квитків. Приємно туди повертатися, нас там чекає відмінна підтримка. Приходьте і підтримайте нас», - сказав Шевченко.

Після перемоги над литовцями в Харкові збірна України зберегла п'ять очок переваги над збірною Португалії у відбірковій групі Євро-2020. Португалія вчора обіграла Люксембург 3:0.

З чинними чемпіонами Європи Україна зіграє в Києві в понеділок, 14 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-