Світоліна не залишає топ-10 світового рейтингу вже 120 тижнів поспіль

Світоліна не залишає топ-10 світового рейтингу вже 120 тижнів поспіль

Укрінформ
Лідерка українського тенісу Еліна Світоліна продовжує утримувати позиції в топ-10 світового рейтингу вже 120 тижнів поспіль.

Еліна Світоліна не залишає межі першої десятки рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA) з травня 2017 року. Про це повідомляє БТУ.

В оновленому 9 вересня рейтингу WTA 24-річна українська тенісистка повторила свій особистий рекорд і піднялася на 3-е місце. Вперше цей результат у світовій класифікації Світоліна показала у вересні 2017 року також за підсумками US Open.

Тенісистка дебютувала в топ-10 в лютому 2017 року, після чого втратила позиції. Але в травні того ж сезону повернулася до першої десятки світу і після цього нижче 9 місця не посідала. Таким чином, українка продовжує утримувати позиції в топ-10 світової класифікації вже 120 тижнів поспіль.

Довше у топ-10 рейтингу WTA наразі знаходяться лише дві тенісистки: 293 тижні має в своєму активі румунка Сімона Халеп і 156 - чешка Кароліна Плішкова.

Читайте також: Світоліна повернулася на 3 місце рейтингу WTA, Ястремська стала 30 "ракеткою" світу

Нагадаємо, українка Еліна Світоліна поступилася американці Серені Вільямс в 1/2 фіналу заключного в сезоні турніру серії Grand Slam - Відкритого чемпіонату США з тенісу (US Open-2019) у Нью-Йорку із загальним призовим фондом $50,4 млн. Поєдинок за вихід у фінал змагань завершився з рахунком 3:6, 1:6. Проте цей вихід до 1/2 фіналу жіночого US Open дозволив українці піднятися на 3 сходинку в світовій класифікації. 

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-