Формула-1: Леклер виграв Гран-прі Італії

Формула-1: Леклер виграв Гран-прі Італії

Фото
Укрінформ
Друга поспіль перемога Леклера в сезоні.

На автодромі в Монці завершився 14-й етап чемпіонату світу з автоперегонів Формула-1. Переможцем Гран-прі Італії став монегаск Шарль Леклер («Феррарі»). Про це повідомляє Укрінформ.

Переможець кваліфікації Шарль Леклер («Феррарі») зумів втримати першу позицію, хоча на старті і після піт-стопу його жорстко атакували конкуренти з «Мерседеса» - Льюїс Гемілтон та Валттері Боттас. Після 36-го кола Гемілтон впритул наблизився до Леклера, але той знову відбився. А от Гемілтон вилетів з траси і пропустив вперед свого напарника Боттаса.  

У підсумку пілот «Феррарі» втримав перше місце. Це друга перемога 21-річного Леклера в сезоні і кар’єрі. Також це друга перемога в сезоні «Феррарі».

Друге і третє місця на подіумі у гонщиків «Мерседеса» - Боттаса і Гемілтона. Четверте і п’яте місця у пілотів «Рено» - Даніеля Ріккардо і Ніко Хюлькенберга.

Читайте також: Формула-1: Леклер виграв кваліфікацію Гран-прі Італії

На 6-у колі болід Себастьяна Феттеля («Феррарі») розвернуло, він ледь уникнув аварії і відкотився в самий кінець пелотону. У підсумку Феттель отримав штрафні 10 секунд і фінішував 13-м.

Після 14-и етапів перше місце у загальному заліку впевнено посідає Гемілтон, який набрав 284 очок. Боттас другий - 221 очко. Ферстаппен третій – 185 очок. Леклер піднявся на 4-е місце - 182 очки.

15-й етап чемпіонату світу з автоперегонів Формула-1 – Гран-прі Сінгапура відбудеться 20-22 вересня на трасі Маріна Бей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-