Ідеї Шевченка - перемоги збірної

Ідеї Шевченка - перемоги збірної

Фото
Укрінформ
У Львові відбулося виїзне засідання експерт-клубу ТМ Parimatch.

Українські журналісти та футбольні фахівці отримали чергову нагоду для тісного спілкування та обміну думками. У Львові між двома відбірковими матчами національної збірної на Євро-2020 представники ЗМІ зустрілися з керівниками Української асоціації футболу (УАФ) і тренерами в рамках засідання експерт-клубу ТМ Parimatch. Відзначимо, що це було перше виїзне засідання. До цього експерти і журналісти зустрічалися лише в Києві.

Читайте також: Україна - Сербія. Текстова трансляція

«Вважаю, що формат експерт-клубу – новий підхід у взаємодії футбольних аналітиків та спортивних ЗМІ. Це місце де кожен може поділитися своєю думкою, щодо виступів головної команди країни, почути висновок футбольних фахівців, згадати знакові історичні моменти та проаналізувати поточні перспективи. А на додачу – провести час у приємній дружній атмосфері однодумців», - відзначив голова комітету збірних команд України з футболу Мирон Маркевич.

За словами представника ТМ Parimatch Вадима Місюри, головна мета цього спільного проекту з УАФ – наблизити наші ЗМІ до проблем українського футболу. «Ми зменшуємо дистанцію між спортсменами, медіа та експертами. Ми виступаємо за те, аби відбувався обмін думками, бо це краще ніж невиправдана критика. Мені приємно, що наш експерт-клуб розширює географію і після Києва ми завітали до Львова», - заявив він.

Лейтмотивом засідання, яке відбулося у львівському Bankhotel, а його модератором був Олександр Гливинський, стало обговорення блискучої перемоги збірної України над Сербією 5:0. На думку експертів, успіх став можливими завдяки кільком складовим. На першому місці, безумовно, успішна робота тренерського штабу Андрія Шевченка.

Читайте також: Шевченко: переломними стали перші голи у ворота сербів

«Нові ідеї та методи роботи Шевченка в збірній вже приносять результат. Він розвіяв міф про те, що українські футболісти не здатні грати у позиційному нападі. Навпаки, наші гравці багато, що вміють і на багато здатні. Штаб чудово підготував команду до гри проти Сербії. Насамперед, тактично. І всі наші ходи з пресингом, підбиранням м’яча, забіганням у вільні зони – усі вони спрацювали», - вважає тренер юнацької збірної України Володимир Єзерський.

Погоджується з ним й інший починаючий тренер В’ячеслав Шевчук: «Ми стали свідками того, як еволюція футболу дійшла і до нас, і наша збірна довела, що вміє грає у комбінаційному стилі і вміє перемагати красиво та результативно».

Відзначили експерти і персональний внесок деяких гравців збірної. «5:0 з Сербією – можливо найкраща гра збірної за багато років. Усі зіграли на високому рівні. Хоча я б ще додатково похвалив Малиновського – найсильнішого на сьогодні українського футболіста і Циганкова, за його дуже вчасний перший гол. Крім цього, відзначаю зв’язку на фланзі Миколенко – Коноплянка», - розповів Мирон Маркевич.

«Дуже сильно і корисно для команди зіграв наш нападник Яремчук. Радий, що він почав забивати за збірну», - висловив свою думку легендарний форвард «Карпат» Степан Юрчишин.

Попереду, 10 червня, не менш важливий матч проти Люксембургу і усі експерти зійшлися на думці, що необхідно швидко позбуватися ейфорії та налаштовуватися на серйозний бій. «З Люксембургом буде дуже непросто. На відміну від сербів, вони зіграють у глухому захисті, тому на перший план виходить просто результат. 1:0 нас цілком влаштує. Щодо змін у складі, то я проти щось змінювати, інколи краще зберегти те, що вже є», - спрогнозував Мирон Маркевич.

«З Люксембургом дуже потрібен швидкий гол. Гра тоді для нас стане простішою і менш нервовою. Сподіваюсь, Шевченко, як завжди, знайде правильні слова для мотивації», - заявив Володимир Єзерський. На думку В’ячеслава Шевчука, ключовий фактор проти Люксембургу – це індивідуальні дії окремих футболістів. Зокрема, наших лідерів. «Чекаю на гострі рішення та удари Малиновського і Циганкова», - сказав він.

Читайте також: Букмекери зробили прогноз на матч Україна - Люксембург

Відзначаючи найактивніших журналістів та підсумовуючи львівський захід, Вадим Місюра пообіцяв нові медійні проекти від ТМ Parimatch: «Наша торгова марка, як меценат українського спорту, продовжуватиме шукати цікаві й нестандартні формати взаємодії медіа, експертів і спортсменів. Впевнений, що така модель діалогу сприятиме всебічній популяризації футболу в Україні».

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-